טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

סנטה קתרינה

מטבח: ישראלי

058-7820292
צילום: יולי גורודינסקי
כתובת:
הר סיני 2
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
12:30־16:00
18:00־24:30
כדאי לדעת:

טיים אאוט אומר

7.25
אוכל7שירות8אווירה7תמורה7

ביקורת: מטבח ישראלי חדש: אכלנו בסנטה קתרינה

שנתיים מהפתיחה, תומר אגאי מסנטה קתרינה לוקח את המטבח הישראלי קדימה. חבל רק שהמלצרים שלו לא מתווכים אותו כראוי 
| מאת: אלון הדר

אין כמו סנטה קתרינה לייצג את הקולינריה החדשה של ישראל, לפחות בצד המואר שלה. שף שצמח אצל אחד המעולים שיש – חיים כהן, זיהוי מתחם שמדבר בשפת הצעירים ותמחור ברוח הנעורים. כמה כיף לראות שתומר אגאי לא קפץ מעל הפופיק. בכיף אפשר לדמיין איך הוא מעטר את הבייבי שלו כ"מסעדת שף". אגאי, להבדיל מליצנים אחרים בשוק, לא אהבל. הוא מפענח את המרחב, יודע מי הלקוחות שלו ובעיקר מודע לגבולות המטבח כמענה לחלומות. לא מעט דקות במהלך הארוחה הייתה לי תחושה שהוא לא בא להוכיח ולהראות מאיפה הלובסטר מצייץ. הוא שם כדי להגיש אוכל טעים, מנחם, עגול.

מלצר בורח מבשורה

רק דבר אחד נשכח: אני יוצא לטרק בהיפסטר לנד. כל עוד הוא מלווה בחן אישי, במפגש עם אינדיבידואל מעניין – אסלח לזקנים המהלכים. בסנטה קתרינה גיליתי מלצרים שבורחים מבשורה. לא זוכר כמה פעמים התחלתי משפט והמילים נותרו באוויר בזמן שהבחור התורן דהר קדימה. קצת מודעות עצמית, חביבי. רואים שהג'וב הזה לא מעניין לך את התחת, אבל מינימום מאמץ. הפער המאוד לא חינני בין השירות למקצוענות שהמטבח משדר הוא גול עצמי לשף; המלצר הוא זה שאמור לתווך את התפריט שעמלת עליו כל כך קשה.

לפעמים העסק מתערבב. כשהזמנו את הכוסות הנפלאות של ספרה פירסט פייג' – אוויר הרים צלול כיין – נמסר לנו כי הבקבוק לא מצונן דיו, וכי ייקח 20 דקות עד שיגיע לטמפרטורה הנדרשת. בדיוק מקרה שגורר תגובה בהתאם למדד הסבלנות שלך. מישהו כנראה שכח לשים בקבוק במקרר, אבל הברמן ידע לעצור את הפדיחה. ואכן יש שוער בשער: קוקטייל של עראק ורוזטה היה מעולה. קרח מרוסק, סף מתיקות מושלם וכוכב אניס לדאווין.

חיים כהן מאחוריך

התפריט של אגאי באמת הכיל שכבות של תפריט מקומי והדהד את רוח המפקד. הסתקרנתי לאיזה כיוון הוא ייקח את המטבח של חיים כהן. כבר בפתיחה הוצג טשטוש הגבולות בין מטבח ביתי מסורתי למטבח מודרני. "כוסא מחשי של מרים", פריקסה עם טונה אדומה משומרת, ארטישוק של מרוקאים, קציצות דגים על מנגולד וחומוס.

הארטישוק בושל מראש וקיבל מכת חום נהדרת. בפנים היה ציר לימוני חרפרף והוא לווה באיולי, שמנת חמוצה וסחוג. כיף. הקציצות/קבב היו נפלאות. הדג קוצץ ביד ולא נטחן, היו מפוצץ בעשבי תיבול והריח מטריות. זה הישג, בדרך כלל מסעדות משתמשות במנה הזו לנצל חומר גלם שאוטוטו יילך לפח והתוצאה איומה וסובלת מטעמי לוואי בוטים. גם תבשיל המנגולד החמצמץ היה לעניין פלוס גרגירי החומוס הגדולים. אבל לא היו מובנים תפוחי האדמה (המעט קשים) במנה – תנו עוד קציצה נהדרת ותעזבו מלפוצץ את הצלחת. לא רוצה אוכל של פועלים עכשיו. מה גם שהתוספת כדור אורז מטוגן הייתה נהדרת. אז למה לנפח?

אם בחודשים הראשונים של סנטה הייתה תחושה שאגאי אינו מנצל את הפוטנציאל הטאבוני, התפריט הנוכחי סימן כיוון חדש: שורה של מנות בצק. פיצות איטלקיות, ג'ירוס יווני בוורסיה ערבית (תרד, המון תרד בתפריט). ביקשתי את הסלאמי. לא יודע מה איתכם, אצלי הפיצה צריכה להעיף את הראש, סלייסים פונקציונליים משעממים אותי. מאגאי המוכשר ציפיתי לקטגוריה הראשונה, קיבלתי את השנייה. סלאמי אגרסיבי מדי שלא מותן על הבצק או הרוטב, אלא קיבל זריקת מרץ מיותרת מבצל אדום. בלי קונטרסט, בלי גוונים. ככה לא בונים משולש.

כנראה הכניסה למתחם איטליה הקטנה לא עשתה לו טוב. המנה הבאה – ניוקי ברוטב אפונה טרייה, עלי תרד בר וגבינת המאירי – הלכה לאיבוד כבר בשלב המחשבה. זו עונת הירוקים, טבח קשוב לא יכול להתעלם מזה, אבל מה עם הסגירה? הניוקי היו מושים לאללה ואנמים, הירוקים לא רקדו על הצלחת וגבינת המאירי לא חיברה ביניהם. גם לא הסמיכה את הרוטב. פטנט האיחוד האירופי – קרוטונים – דווקא גרם לפילוג.

אגאי הוא אחד השפים שלוקחים כבר עכשיו את המטבח הישראלי קדימה. מתברר שזו משימה הרבה יותר קשה ממה שהיא נשמעת. הוא בדרך הנכונה, אבל חייב להיפטר ממחלות המטבח הישראלי הישן.

מה זה? מטבח ישראלי חדש

שורה תחתונה? חמארה, הדור הבא

כוכבים: 3 וחצי

חשבון בבקשה:

  • 2 עראק שקדים 80 ש"ח
  • ארטישוק מרוקאי 34 ש"ח
  • קציצות דגים 84 ש"ח
  • פיצה סלאמי 52 ש"ח
  • ניוקי 78 ש"ח
  • 2 ספרה פירסט פייג' 100 ש"ח

סה"כ 428 ש"ח

Silence is Golden SRV:SRV1 on: f6cade6219a60313f281