טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

פורט סעיד

מטבח: ים תיכוני

03-6207436
צילום: הגר שפירא
כתובת:
הר סיני 5
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
שני־חמישי
12:00־5:00
שישי
12:00־19:00
ראשון
שבת
12:00־5:00


עד לקוח אחרון
כדאי לדעת:
- מחיר: בינוני
- מתאים לישיבה בחוץ

טיים אאוט אומר

7.88
אוכל8שירות6.5אווירה9תמורה8

ביקורת: בלגן מאורגן: בזכות האוכל הטעים, אנחנו סולחים לפורט סעיד על הכל

מה הופך מקום בילוי עם הייפ למוסד קולינרי? האוכל כמובן - והאוכל בפורט סעיד מצדיק את היותו מוסד
| מאת: דניאל שק

כמו שחברות אופנה משקיעות משאבים נרחבים כדי שהג'ינס שלכם ייראה בלוי, כמו שאתם עשויים לבלות שעות במספרה כדי שהתסרוקת שלכם תיראה סתורה, כך נדמה שמסעדותיו של אייל שני משקיעות מאמצים כבירים כדי להיראות מבולגנות. פורט סעיד בולטת בתחום הזה, אבל אל תטעו, הבלגן מתוקתק לגמרי וניכר שהוא מתוכנן עד הפרט האחרון. הניסיון להידמות לבית קפה מצרי בלב תל אביב כולל השתלטות כללית על המדרכה וסביבותיה, שולחנות נמוכים ולא אחידים מכוסים גיליונות נייר אריזה חום, כסאות עץ, הגשה על פיסות קרטון וצוות גדול ומתרוצץ שמייצר תזזיתיות סימפטית. פורט סעיד היא מוסד שהשתרש בנוף הבילויים שלנו, כפי שמעיד תור של תל אביבים מהזן הכי מגניב שמשתרך שם משבע ומוכן לכל הטררם הזה בנפש חפצה. גם הצוות מקרין מגניבות (תנאי סף – קעקועים לרוב) ובונה את האווירה ואת המותג אייל שני, אבל, יש לומר, לא תמיד יעיל. אז מה מפריד בין מוסד בילוי למוסד קולינרי? האוכל כמובן.

היד של שני

גם אם יצניחו אתכם בעיניים עצומות מכוכב לכת אחר סביר שתזהו את האוכל של שני. כמה שפים ישראלים יכולים להתהדר בטביעת יד כה בולטת, אם בכלל? מי עוד יבחר עבורכם את הבטטה המושלמת ויאפה אותה בדיוק כך שאת המתיקות הכמעט מופרזת של בשרה תשבור המרירות המדודה של קליפתה החרוכה ויוסיף רק מעט שמנת ומלח גס? ומי עוד יקרוץ לאחד מיסודות המטבח המצרי, הפול, אבל יגיש אותו ירוק ולא יבש, כי עכשיו המעדן הזה מצוי בשוק, במרקם נעים וחלקלק עם ביצה קשה בצד, על טחינה טובה ועם עקצוץ קל של חריפות? זו הנאה צרופה (גם אם צריך היה להתעלם משורש סלרי שהיה עצי ולגמרי בלתי אכיל).

אייל שני, חדש בשליחויות. צילום: אסף הדרֹ

אייל שני, איש המוסד (הקולינרי). צילום: אסף הדרֹ

טחינה היא לייט מוטיב של פורט סעיד. פגשנו אותה שוב במנת רטטוי בפרשנות אישית מאוד ("בפרפום עגבניות"), שהטעם הדומיננטי בה הוא של קליפת חציל חרוכה, טעם שיש לו אפקט מפתיע שכאילו מעמיק את הטעמים האחרים. בצלחת נדיבה של סלט לחם, או במילות המשורר "קרעי לחם עטופים בכל מה שמולנו", מצאנו פחות השראה, גם אם פיסות חלה ספוגות בשמן זית, לימון ובמיץ של עגבניות, צנוניות, רוקט ובצל בתוספת יוגורט זה לא יכול להיות ממש רע. זה המקום לציין שבדומה למסעדה אחרת שלו בסגנון דומה – רומנו – הפרשנות למושג המתעתע "מנות קטנות לחלוקה" מקלה ולא מחמירה, כלומר לא מדובר בדוגמיות אלא במנות הגונות, חלקן אפילו אימתניות, למשל סנדוויץ' תרנגולת, שהוזמן אחרון מתוך סקרנות והספיק גם לכלכלתי במהלך נסיעה לכנרת למחרת. דעו גם שפורט סעיד היא מהמסעדות שמגישות לך את המנות בזמן ובסדר שנוח להן ולא לכם, כלומר אם חשוב לכם לשלוט בקצב ובסדר של ארוחתכם, פשוט אל תזמינו הכל בבת אחת.

הבטטה של שני, פורט סעיד. צילום: אנטולי מיכאלו

הבטטה של שני, פורט סעיד. צילום: אנטולי מיכאלו

אהבת אמת, לאוכל

מילה על הסנדוויץ', שממש לא היה מה שדמיינתי. מדובר בכריך מחלה עבה ונהדרת עם סלט עוף (Chicken salad באמריקאית). זה חשוד בבנליות ובמבט ראשון כמעט ממלא אחר החשדות, אבל מרגע שאין טעם דומיננטי של מיונז ירוד, כפי שנהוג בסלטים כאלה, זה מתחיל להיות מעניין יותר. ניכר שפיסות העוף נבחרו בקפידה והן נעימות ללעיסה והטעם נשלט על ידי עשבים טריים כגון שמיר ובצל ירוק ומעט חריפות ברקע. מה שנראה ברגע ראשון עיסתי ומכביד מתגלה בסוף כרענן וטעים. הזמנו גם מנה של בשר בצלייה ארוכה שפגשנו כבר ברומנו ושנושאת את השם המבטיח "נתחים אינטימיים של קצבים". אולי עדיף היה אילו נשארו מוצנעים, כי נתחי הבשר היו לא אחידים באיכותם – חלקם נימוחים ועסיסיים וחלקם יבשים וסיביים. חתמנו בפרנץ' טוסט פשוט אלוהי ששווה את ההמתנה הממושכת להכנתו ובעיקר שווה שתחשבו עליו מתחילת הארוחה, כדי להשאיר מקום. בשורה התחתונה, הניסיונות לטשטש את התחכום מאחורי שכבות של תפאורה לכאורה עממית ואווירה פרועה וקולנית די משעשעים, אבל את האהבה לאוכל של שני ואת המיומנות יוצאת הדופן שלו בהכנתו אי אפשר להסתיר, וטוב שכך.

חכו לסוף, פרנץ' טוסט אלוהי. פורט סעיד. צילום: אנטולי מיכאלו

חכו לסוף, פרנץ' טוסט אלוהי. פורט סעיד. צילום: אנטולי מיכאלו

ארבעה כוכבים

מה זה: אייל שני במתכונתו המגניבה ביותר

שורה תחתונה: בילוי שמח וטעים שלא ירושש אתכם

חשבון בבקשה:

  • פול ירוק – 44 ש"ח
  • סלט לחם – 38 ש"ח
  • בטטה – 25 ש"ח
  • רטטוי – 44 ש"ח
  • סנדוויץ' תרנגולת – 42 ש"ח
  • כרישה חרוכה – 34 ש"ח
  • נתחים אינטימיים – 58 ש"ח
  • פרנץ' טוסט – 28 ש"ח
  • שתי כוסות רוזה – 78 ש"ח
  • סן פלגרינו גדול – 26 ש"ח

סה"כ – 417 ש"ח

Silence is Golden SRV:SRV1 on: ea568bea4078947