טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

שולחן

מטבח: ביסטרו

צילום: דן פרץ
כתובת:
שדרות רוטשילד 73
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־חמישי
12:00־24:00
שישי
12:00־16:00
18:00־24:00
שבת
12:00־17:00
19:00־24:00
כדאי לדעת:
- מחיר: יקר
- מתאים לילדים
- חנייה

טיים אאוט אומר

7.5
אוכל7שירות8אווירה8תמורה7

ביקורת: "שולחן": תפריט עשיר שעושה חשק לביקור חוזר

אחרי השיפוץ והוספת הטאבון, השולחן היא מסעדה שכדאי לחזור אליה
| מאת: דניאל שק

מסעדת שולחן שוכנת בפינת הרחובות האסטרטגית שדרות רוטשילד־מזא"ה – מקום רוחש פעילות באופן תמידי. כך היה גם בביקורנו ביום סתיו, כשברעננה התניידו בצוללות ובתל אביב סתם דילגו בין שלולית לנחל עירוני זורם. הקהל, ברובו צעיר עד צעיר מאוד, מילא את השולחנות המעטים בחלל הפנימי הקטן, את הבר שבירכתיו שוכן המטבח ואת המרפסת המקורה. התקרה הגבוהה מפצה על השטח הקטן ומעניקה תחושה של מרחב, והעיצוב הפשוט אף הוא לא מעמיס על החלל.

התפריט קומפקטי ובצד המנות הקבועות יש רשימה ארוכה של מנות היום, מה שמעיד – כך יש לקוות – על ערנות לנעשה בשוק ועל גמישות יצירתית במטבח. בתפריט המיוחדים יש פרק המוקדש לטאבון החדש שנוסף למטבח בעקבות שיפוץ שעברה המסעדה לא מכבר. הרוח שעולה מהתפריט היא מקומית ונאמנה לחומרי גלם שאינם זרים מדי למקומותינו (כשלעצמה גישה ראויה לשבח), בלי לוותר על מידה של מקוריות ועל חיבורים מסקרנים.

ברוח זו, הלחם המוצע לסועדים (בתשלום) הוא בייגלה שומשום עם פסטו זעתר טעים מאוד, קרם חציל קטיפתי וחמאה. הבייגלה עצמו לא התעלה הרבה מעבר למה שמוצע לכם ברחוב ביציאה מהצגה. ביצה שניצל ידועה כמנת דגל וזוכה לתיאורים פיוטיים מפי סועדים רבים. אולי לא התמזל מזלנו ואולי הפייטנים קצת נסחפו, אבל מנה שגם מעל דפים אלה נכנסה לרשימת המנות המטוגנות הטובות בעיר הגיעה לשולחננו קרה ובציפוי שלא נותרה בו פריכות. כשטעמנו הבנו כמה חבל שזה קרה, כי הכל – מהביצה עצמה עד הבצל המטוגן והרוטב החמצמץ – טעים מאוד.

שתי מנות ביניים שהזמנו היו מוצלחות בהרבה. האחת היא פרוסות רוסטביף סינטה, מוגשות בצורה אסתטית על לוח עץ עם איולי חרדל, זרעי עגבניות, זיתים ירוקים בכבישה ביתית מינימלית ומקל פוקאצ'ה טרי ומתפצח. המנה נדיבה ופרוסות הבשר המוגשות בטמפרטורת החדר מעידות על טיפול מדויק – שוליים צלויים היטב, שכבת מעבר ורדרדה ולב נא ואדום, כיאה לרוסטביף. מרקם הבשר היה נעים לאכילה וטעמו עשיר וטוב, בעיקר בתוספת קוביות זעירות של פלפל חריף טרי ומלח גס הפזורים מעל. מפרום דג לקח אותנו לעולמות נועזים יותר: פרוסות תפוחי האדמה חובקות שכבת מילוי של תערובת דג טחון ועשבים, והכל עטוף ברוטב חריימה עמוק, עשיר וחריף. החיבור בינו לבין מילוי הדג העדין מצריך כמה ביסים להסתגלות, אבל בסיכומו של דבר זו מנה טעימה.

כדי לעשות כבוד לטאבון הזמנו מאפה קבב, שכשהוא מגיע לשולחן הוא יעשה לכל חובב בצק שיר בלב. המאפה הוא בצורת עין פקוחה, הבצק עבה וריחני בקראסט נהדר של אפייה בחום גבוה, וטעמו מצוין. מתוך ה"עין" מבצבץ גליל של קבב, שלמרבה הצער היה במקרה שלנו במצב נא. לא מדיום, לא ורוד – נא ותוכו קר. ניכר שבמטבח נדרש עוד אימון בעבודה עם הטאבון. הנחנו את המנה בצד ותוך דקות הופיעה מלצרית, הבינה את התקלה, התנצלה והלכה להזמין מנה חדשה. מקצה השיפורים הצדיק את ההמתנה. השילוב בין הבצק הקריספי לבשר הנימוח והמתובל בנדיבות ולשכבת מעבר של בצק ספוג במיצי הבשר, בתוספת סלט עגבניות חריף מאוד ופנכת יוגורט עזים צונן להרגעת הרוחות – יזמן הנאה גדולה לחובבי ריגושים חזקים.

המנה המוצלחת ביותר הייתה ספגטיני עם ארטישוק ירושלמי שמגיע בנתחים מבושלים ובפרוסות דקות של צ'יפס מעט מתקתק ועם כמה זיתי טאסוס בעלי טעם עז. על הכל מונח נתח מוסר ים צלוי בפשטות על הגריל, שמשלים מנה מעניינת ועשויה היטב.

בשולחן יש כמה וכמה קינוחים מפתים שמהם בחרנו בננה לוטי – שני ריבועי בצק קרפ (עבה מדי לטעמי) מקופלים למעטפה ריבועית שבין קפליה וסביבה פרוסות בננה, טופי שוקולד חלב, חלב מרוכז ושומשום. לאחר ההכנה כל העסק עובר בטאבון לקבלת מעטה קריספי וטעם של חריכה קלה שמשתלב יפה עם המתיקות.

למרות התקלות במהלך הארוחה, שולחן היא מסעדה ששווה לחזור אליה. התפריט של עומר מילר אינו אוסף אקראי של מנות שקורצות לטעם הקהל, אלא תפריט שמשדר תפיסת עולם נאותה למסעדת שף ישראלית, עם הרבה דברים שנותנים חשק לטעום.

חשבון

בייגלה – 22 ש"ח
ביצה שניצל – 28 ש"ח
מפרום דגים – 68 ש"ח
רוסטביף סינטה – 68 ש"ח
ספגטיני דג ים – 128 ש"ח
מאפה קבב – 78 ש"ח
בננה לוטי – 46 ש"ח
כוס מארה רד – 42 ש"ח

סך הכל – 420 ש"ח

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 6d2b0ccdc12b8f44ae