איפה לאכול בלוס אנג'לס?

הבשורה הקולינרית על פי לוס אנג'לס - אכול ממטעמי העולם כולו מבלי לעזוב את העיר

Nobu (צילום: shutterstock)
Nobu (צילום: shutterstock)
29 באוקטובר 2013

ענף המסעדות בלוס אנג'לס הוא מן התחרותיים בעולם. מקומות שלא מספקים אוכל טוב ושירות טוב הופכים עד מהרה להיסטוריה. גם מסעדות מצליחות לא תמיד מאריכות ימים, כי השף שלהן עלול לקבל בכל רגע הצעה מפתה ממשקיעים שרוצים לפתוח מסעדה חדשה, ויש גם מסעדות שבנויות על מוניטין של שף אשר כבר מזמן אינו עובד בהן. דווקא במסעדות האתניות הקרקע לרוב בטוחה, והעובדים עוסקים יותר בהכנת אוכל טוב ופחות בהופעתה הבאה של המסעדה בטלוויזיה.

הרשימה החלקית שלהלן מתמקדת במסעדות בבעלות השף שמטבחן יציב.

Canter’s Deli

הדלי הקלאסי הזה הוא חלק מההיסטוריה המקומית של העיר, שכן הוא קיים כבר למעלה מ-80 שנה. המקום שייך למשפחת קאנטר ומגיש בעיקר אוכל יהודי מסורתי. זהו אחד המקומות האהובים בעיר לבילוי מאוחר, ואם תבואו ב-02:00 תוכלו לפגוש מוזיקאים מכל רחבי העיר, שסיימו את ההופעה ויצאו לחטוף בלינצ'ס או כריך פסטרמה. בחניון ישנו ציור קיר ועליו מוצגת ההיסטוריה של יהודי לוס אנג'לס.

כתובת: 419 N Fairfax Avenue

אתר: www.cantersdeli.com

Canter’s Deli (צילום: טיים אאוט)
Canter’s Deli (צילום: טיים אאוט)

Susina

סוסינה היא אחת המאפיות הטובות בעיר. זהו בית קפה מקסים עם אווירת וינה של תחילת המאה ה-20. הקפה והעוגות מצוינים עם דגש על עוגת גרגרי היער שהפכה לאגדה בעיר. במקום יש גם מגוון סלטים וצוות אדיב שיניח לך להשתהות במקום ככל שתרצה.

כתובת: 7122 Beverly Boulevard

אתר: www.susinabakery.com

Susina (צילום: טיים אאוט)
Susina (צילום: טיים אאוט)

Nobu Malibu

אפשר לאכול פה את הסושי הרגיל שכולנו מכירים, אבל אין סיבה. המומחיות כאן היא סושי בסגנון פרואני (כן, הומצא דבר כזה) עשוי בסגנון אומנותי מושלם, שהושרה במרינדת פרי-הדר ופלפל חריף. נסו את ה'טיראדיטו' (tiradito), והמשיכו משם. במקום גם מרפסת יפה בחוץ המשקיפה על חוף מליבו המלבב. מומלץ להזמין מקום מראש.

כתובת: Malibu Country Mart, 3835 Cross Creek Road

אתר: /www.noburestaurants.com

Nobu (צילום: טיים אאוט)
Nobu (צילום: טיים אאוט)

Chinois On Main

מסעדה לוסאנג'לסית קלאסית השייכת לשף וולפאנג פאק. פיוז'ן של אוכל צרפתי וסיני. מומלץ לטעום את מנת הפנקייק־ ברווז. מסעדה תוססת.

כתובת: 2709 Main st. Santa Monica

אתר: www.wolfgangpuck.com

Gjelina

אבוט קיני הוא אחד הרחובות המדליקים באל. איי. בין מסעדות ובוטיקים שוכנת המסעדה הטרנדית המצליחה הזאת שיש לה גינה מאחור. יש להזמין מקום או לעמוד בתור בלי להתייאש.

כתובת: Venice, 1429 Abbot Kinney blvd

אתר: www.gjelina.com

Gjelina (צילום: טיים אאוט)
Gjelina (צילום: טיים אאוט)

בחירות מובחרות

אף שלוס אנג'לס מביטה קדימה ולא אחורה, יש בה כמה מסעדות היסטוריות שאינן ממהרות להתחדש. הציצו בחלונן, ובקלות תוכלו לדמיין את עצמכם בשנות ה-20. האם החך בן המאה ה-21 יעמוד בתפריט של מסעדה כזאת? ובכן, בכמה מהן יש דברים שבהחלט תרצו לאכול.

Musso & Frank Grill (כתובת: 6667 Hollywood Boulevard, at N Cherokee Avenue טלפון:1 323 467 5123) נפתחה ב-1919, והיא המסעדה הוותיקה ביותר בהוליווד, ובעבר היתה אהודה על צ'רלי צ'פלין ועל ריימונד צ'נדלר. התפריט עלול להרתיע בשל המנות המוזרות שבו ובשל שיטת התמחור הייחודית, אך יש כמה מנות בטוחות לחלוטין: בבוקר הזמינו עוגת פלנל קרפ רזה. מאוחר יותר יש בשרים מעולים מהגריל, וכל שולחן מקבל חינם חצי כיכר של לחם שאור תוצרת בית, המלווה המושלם למרטיני יבש.

Musso and Frank (צילום: טיים אאוט)
Musso and Frank (צילום: טיים אאוט)

Phillippe the Original (כתובת: 1001 N Alameda Street, at Ord Street טלפון: 1 213 628 3781) נוסדה ב-1908, והיא אחת משתי המסעדות המקומיות הטוענות להמצאת סנדוויץ' המטבל הצרפתי. לקוחות מנוסים מעדיפים כבש מסורתי או הודו רזה בכריך. בקשו מהמלצר שכבה כפולה של המטבל הבשרי העסיסי, וזכרו כי כריך המטבל הצרפתי אינו שלם בלי חרדל הבית. גם מבחר היינות בכוס אינו רע.

Pacific Dinning Car (כתובת: 1310 W 6th Street, at Columbia Avenue טלפון: 1 213 483 6000) הוא בועה אלגנטית של תחילת המאה, שמנהיגי כנופיות נפגשו בו על סיגר וסטייק עסיסי. העסקה הכדאית ביותר כאן היא ארוחת הבוקר המוגשת 24 שעות ביממה. מבין מנות הביצים, הטובה ביותר היא בנדיקט בנוסח קריאולי (Creole Benedict).

Tam O’Shanter (כתובת: 2980 Los Feliz Boulevard, between Revere & Boyce Avenues טלפון: 1 323 664 0228) הסקוטית שהיתה המועדפת על וולט דיסני, ושמרה עד היום על צביונה הישן. צלע בחזרת היא המנה הקלאסית, ואם תרצו משהו קליל יותר, שבו ליד הבר ואכלו כריך מעגלת הכריכים. לקינוח חייבים להזמין את גלידת הפירות של בראון (CC Brown’s Hot Fudge Sundae).

ב-Apple Pan (כתובת: 10801 W Pico Boulevard, at Glendon avenue טלפון: 1 310 475 3585) שבמערב לוס אנג'לס יושבים הלקוחות בצורת U ואוכלים המבורגרים מתובלים ברוטב אגוזים, אם כי ההמבורגרים לא "מי יודע מה", ואם אתם רוצים משהו משביע יותר קחו סלט טונה או סלט ביצים, צ'יפס פריך ופרוסה מפאי בננה ערֵב לחך.