טיים אאוט timeout

לאכול טוב במדריד: 10 מסעדות מומלצות

| מאת: מדריכי טיים אאוט

גסטרונומיה מולקולרית לצד מעי חזיר. המסעדות המשובחות של מדריד מאפשרות הכל

מסעדת Olsen (צילום: טיים אאוט)

אם עד לא מזמן אפילו אוכל מאסטוריאס נחשב לאקזוטי בבירה הספרדית, הרי שהיום הודות להגירה תושבי מדריד הפכו לשגרירים הבלתי צפויים של הגלובליזציה הקולינרית. אוכל מקסיקני תמיד היה בנמצא, ומסעדות אסייתיות הפכו לצו האופנה. הוסיפו לכך את ההצלחה הגדולה לה זוכות מסעדות איטלקיות, צרפתיות, קובניות, מזרחיות, תאילנדיות ויפניות, ובוודאי תמצאו את עצמכם שואלים "הפאייה לאן?".

מכלל היתרונות שיש להופעתן של השחקניות הזרות בזירה הספרדית שלושה מהם בולטים במיוחד: סגנון, תבלינים וירקות. בעוד שבעבר סצינת האוכל היתה נתונה לשליטתן של "מפות המשבצות האדומות" והאלגנטיות המיושנת מעט, בימינו חובבי המינימל-שיק יכולים לאכול במסעדה בלי לאבד מזוהרם. ואם בלוטות הטעם שלכם חובבות מגוון תבלינים, תמצאו בקלות צ'ילי קורע לסתות וואסאבי שורף לשונות. הצמחונים שבכם ישמחו לדעת שנפתח בפניהם מגוון מפתיע של מנות ושסופסוף שדה האפשרויות שלהם אינו מוגבל לחביתת תפוחי אדמה ספרדית עם שעועית שהבייקון הוצא ממנה. בשלל המסעדות האסייתיות מוצעות תמיד מנות צמחוניות, והטרנד תפס גם בקרב המסעדות האיטלקיות והמזרחיות.

עם זאת יש לזכור שמדריד היא עודנה המבצר של האוכל הספרדי ובירת "האוכל החום". הכוונה היא ל-cocido madrilène, נזיד של מיני בשרים, חלקים פנימיים וירקות, המוגש בשלוש מנות – זהו עדיין סלע קיומם הגסטרונומי של תושבי מדריד. בכל יום מימות השבוע המסעדות המשפחתיות, ה-casas de comida, מלאות עד אפס מקום בלקוחות קבועים שאוכלים בחדווה את אותו הסלט, צלעות החזיר ואותו פלאן אלמותי. אפילו הצעירים והאופנתיים נאמנים ל-mesones הזולים (טברנות בסגנון הישן). למסעדות המסורתיות היקרות יותר צריך להזמין מקום זמן רב מראש.

אם אתם מחפשים אוכל ספרדי טיפוסי גשו ל-Los Austrias ו_La Latina, בעיקר לאורך רחוב C/ Cava Baja היוצא מכיכר Plaza Mayor – המכה של עולי הרגל הסוגדים לאל המטבח הספרדי. אם לא מתחשק לכם נזיד עדשים ובשר טלה צלוי נסו את Chueca, שם תמצאו מסעדות אופנתיות ומסוגננות (חלקן מציעות עסקיות מצוינות בשעות הצהריים) ושלל מאכלי עולם. חוויות קולינריות יקרות יותר פורחות באזור Salamanca, בעיקר בסביבת המלונות היקרים לאורך Paseo de la Castellana.

תזמון

הכלל הראשון עבור המבקרים במדריד הוא: אל תצאו מוקדם מדי. לעתים נדירות בלבד תמצאו את תושבי העיר אוכלים ארוחת צהריים לפני 14:00, אם כי אחרי 16:00 אתם עלולים למצוא רק מלצרים מטאטאים את הרצפה. לאור השעה המאוחרת המוקדשת לארוחת הצהריים והחום הרב השורר בחודשי האביב והקיץ, ארוחת הערב מוגשת מאוחר גם כן – בסביבות 22:00 ואף מאוחר יותר. מומלץ להזמין מקום מראש ברוב המסעדות בערבי שישי ושבת, ובכל יתר ימות השבוע אם אתם באים בלוויית קבוצה גדולה של אנשים. מסעדות רבות סגורות בערבי ראשון ולאורך כל יום שני. חודש אוגוסט כבר אינו מת כפי שהיה בעבר, אך מרבית המסעדות ממשיכות לסגור את דלתותיהן במשך שבועיים לפחות במהלכו.

La Botillería de Maxi

מלצרים מחוספסים למשעי ומוזיקת פלמנקו רועשת ממלאים את חלל המסעדה הפשוטה, שמציעה שילוב חסר יומרות של הישן והחדש. זהו המקום למי שרוצה לנסות לראשונה בחייו קרביים ואיברים פנימיים אחרים. ה-Callos a la madrilène (קרביים ברוטב חריף) ידועים בתור הטובים ביותר בבירה. קיבות מנוסות פחות יכולות למצוא מנות מאתגרות פחות, כדוגמת mojama (טונה מיובשת ברוח), פשטידת דגים ומיני מטעמים חדשניים עשויים עם גבינת מנצ'גו.

כתובת: C/ Cava Alta 4, La Latina

אתרwww.labotilleriademaxi.com

Olsen

זוהי מסעדה סקנדינבית המצוידת בבר וודקה בקומת המרתף ומגישה חידושים גסטרונומיים טריים ביותר. ציון שבח עבור הבליני המוגש עם קוויאר, שמנת חמוצה, סלמון מעושן ופורל. הלחם משובח גם הוא, ואילו צלחת המתאבנים, המגיעה בלוויית שוטים של וודקה מכל הסוגים, היא ברכה מאלוהים.

כתובת: C/ Prado 15, Las Huertas & Santa Ana

אתר: www.olsenmadrid.com

Olsen (צילום: טיים אאוט)

Olsen (צילום: טיים אאוט)

Casa Lucio

אין מסעדה במדריד שיכולה להתחרות בלקוחות של Casa Lucio: המלך חואן קרלוס, ביל קלינטון ופנלופה קרוז הם רק חלק מהמפורסמים שכיבדו את לוסיו בנוכחותם. זהו המקום לפגישות היסטוריות – אפילו נשותיהם של אסנאר ובוש קפצו לארוחת צהריים בימי הברית הספרדית-אמריקאית. מעבר לסוגיות הפרוזאיות הללו יש לציין לזכות המסעדה שהיא יודעת להכין מנת solomillo (בשר בקר) כפי שרק מעטים יכולים. סוד ההצלחה של לוסיו הוא תנור הפחם ושמן הזית הטוב ביותר בעולם. מנה מנצחת נוספת כוללת ביצים מטוגנות המונחות על מצע של פרוסות תפוחי אדמה פריכות. כשאתם מזמינים מקום בקשו שולחן בקומה הראשונה.

כתובת: C/ Cava Baja 35, Los Austrias

אתר: www.casalucio.es

Casa Lucio (צילום: טיים אאוט)

Casa Lucio (צילום: טיים אאוט)

Café Oliver

זהו עדיין המקום החביב על הקהל הבינלאומי – מסעדה המגישה מנות צרפתיות, ספרדיות, איטלקיות ומרוקאיות בלי לפול לפח הפיוז'ן האימתני. אור הזרקורים מכוון על bomba de chocolate, ללא ספק מועמד ראוי לתואר "קינוח כל הזמנים". ספסלי הקטיפה האדומה והחלונות הגדולים הפונים לרחוב מאפשרים ללקוחות לבחון לעומק את העוברים והשבים. זהו מקום אידאלי לבראנץ' אמריקאי: פנקייקס, ביצים, ופל בלגי ועיתונים. בר הקוקטיילים במרתף אופנתי ולאונג'י, עם מוזיקת סול, R&B והאוס בחסות די.ג'יי הבית.

כתובת: C/ Almirante 12, Chueca

אתר: www.cafeoliver.com

Come Prima

הריזוטו והפסטה העשויים במקום הם מתת האל לאוהבי אוכל איטלקי. אל תוותרו על ריזוטו עם פטריות, פרמזן ושמן כמהין לבן, או הפסטה המושלמת ברוטב לובסטר. מאז שהמסעדה היא מלאה בלקוחות אופנתיים שממלאים את המקום בכל לילה, אפילו בימי שני. בזכות הווילונות והמפות הלבנים, הפנלים הירוקים מעץ והפוסטרים הלקוחים מאופרות איטלקיות תוכלו לטעות לרגע ולחשוב שנחתתם בטוסקנה.

כתובת: C/ Echegaray 27, Huertas & Santa Ana

El Viajero

קובעי הטרנדים, על שיערם המלבין ובגדי הרטרו, עודם נוהרים לבר/מסעדה הנפרש על גבי שלוש קומות. המקום מפורסם בין היתר בזכות הטרסה שעל הגג. האוכל, המשלב בין מנות ים_תיכוניות ובשר ברביקיו, טעים מאוד, אם כי מעט יקר. הקרפצ'יו נימוח והפסטה, בעיקר taglioni marinera, נוטפת טעמים. הטורפים מסתערים על הבשר הארגנטינאי, חופשי מהורמונים, ואילו חובבי המתוקים מתנפלים על הטירמיסו הקסום.

כתובת: Plaza de la Cebada 11, La Latina

El Viarejo (צילום: טיים אאוט)

El Viarejo (צילום: טיים אאוט)

 Home

אם אתם חושבים שהמבורגר משמעו בהכרח ג'אנק פוד, אז היכונו להפיכה קוגניטיבית. מסעדת Home היא יצירתו של קנדי-צרפתי, שניסח בקפידה תפריט המורכב כולו ממוצרים אורגניים. תשומת הלב הניתנת לפריטים מופלאה, החל בעיצוב בסגנון דיינר, דרך מנורות השולחן הקיטשיות וכלה בתפריט, המגיע מודפס על שקיות סופרמרקט אמריקאיות. הקהל מורכב מבעלי תספורות יומרניות ומאתגרות שמתגוררים בשכונה ומעובדי המשרדים שקופצים לכאן לארוחת צהריים. השירות הוא אולי הצד החלש של המסעדה, כמו גם העובדה שיש להזמין מקומות מראש.

כתובת: C/ Espiritu Santo 12, Malasaña & Conde Duque

אתר: www.homeburgerbar.com

Ribeira Do Miño

זוהי מסעדה מצוינת לאוהבי פירות ים. חסילונים, לובסטרים, סרטנים ויצורי ים נוספים נערמים על מגשים מחוממים. כל שנשאר לכם לעשות הוא להבשיל שרוולים ולהתחיל במלאכה. הקינוחים שמגיעים היישר מגליסיה שווים טעימה. אי אפשר להזמין מקום מראש, אז קחו מספר והמתינו בתור.

כתובת: C/ Santa Brigida 1, Chueca

אתר: www.marisqueriaribeiradomino.com

Santceloni

המסעדה, הקרויה על שם כפר מולדתו של השף המפורסם סאנטי סנטמריה ומנוהלת על ידי בן חסותו, אוסקר ולאסקו, זכתה בכוכב המישלן הראשון שלה פחות משנה לאחר שנפתחה. ההצלחה של סנטמריה נובעת משימוש במרכיבים המקומיים הטובים ביותר. נסו את הביצים השלוקות עם קוויאר וכרובית, או את אחת המנות המפורסמות של השף הקטלאני: רביולי במילוי חסילונים עם פטריות. תפריט הטעימות משתנה כל יום, בהתאם למוצרים שבנמצא, ואם תבחרו בו, היו בטוחים שתצאו מורווחים.

כתובת: Hotel Hesperia Madrid, Paseo de la Castellana 57, Chamberí

אתר: www.restaurantesantceloni.com

Santceloni (צילום: טיים אאוט)

Santceloni (צילום: טיים אאוט)

Le Petit Bistrot

פינה קטנה ונעימה של צרפת המסורתית, עם קירות לבנים, צבע צהוב ושורה של מנות מופלאות: גבינת ברי מטוגנת, חלזונות בשום, דג שיבוט, צדפות ועוד דברים מגוחכים שכאלה. הקינוחים לא מאכזבים, וזהו ככל הנראה המקום היחיד במדריד כולה בו אפשר להשיג טארט טאטן או פרופיטרולים ראויים לשמם. בסניף המסעדה ששוכן ב-C/ Ponzano 60 אפשר ליהנות בימי ראשון מבראנץ' הכולל מאפים מהוללים, ביצים, שוקולד חם ולה-מונד.

כתובת: Plaza Matute 5, Huertas & Santa Ana

אתר: www.lepetitbistrot.net

להזמנת מלון

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 5ee1741faad4725ea21d