טיים אאוט timeout

יש לה פוטנציאל: לאכול בפראג

| מאת: מדריכי טיים אאוט

בוהמיה העתיקה והטובה הופכת לגלובלית. מבחינה קולינרית זה אומר שלצד אוכל צ'כי מסורתי ערב לחיך אפשר למצוא בה גם מטבח עולמי

אוכל ונוף (צילום: shutterstock)

אכילה במסעדות פראג היא עדיין סוג של ספורט, אם כי ההיצע כבר רחוק שנות אור ממה שהיה נהוג כאן עד לפני שנים ספורות. כל מסעדה שהיתה פעם בבעלותה של הלשכה הממשלתית המרכזית ושהמלצרים בה הוכשרו כסוכני חרש, היתה זקוקה לבנייה מחדש של האיכויות הקולינריות שלה אם היה ברצונה לכבוש את חכו של התייר שכבר אכל הכל. אבל השפים של פראג צועדים בדרך הנכונה – בהשראתם של כמה זרים שהגיעו למקום והביאו לפריחה בשוק המסעדות המקומי הן ברמת השירות והן באוכל (והמחיר בהתאם).

למרות זאת, אם לא תבחרו את המסעדה שלכם בקפידה, תוכלו למצוא עדיין מקומות שבהם רוטב הפיצה הוא קטשופ ושהמלצר מאמין שאם יתעלם מכם מספיק זמן אתם פשוט תיעלמו. אבל אם תאספו את המודיעין שלכם בקפידה, תוכלו לקפץ בין מנות נפוליטניות משובחות למטבח תאילנדי איכותי, ולתבל במזון צ'כי מקומי מסורתי משובח.

הטרנד העכשווי בפראג הוא מזון במחירים סבירים ובאווירה אלגנטית אבל לא יומרנית. מקומות מהזן הזה כוללים גם את הלהיט האחרון – פאבים גסטרונומיים בבעלותן של מבשלות בירה גדולות ורשתות מזון זולות המגישות אוכל ביתי, כמו מרקים, תפוחי אדמה, סלטים ופסטות. נוסף לכל אלה אפשר תמיד לסמוך על אוכלוסיית המהגרים של פראג שתפתח לעצמה מקומות לאכול בהם כשלא מוצאים מה לנשנש. במובן זה, תוכלו למצוא כאן מסעדות מקסיקניות איכותיות ועוד כהנה וכהנה אפשרויות אתניות מרעננות.

הנוף הקולינרי הכללי שמתגלה בעקבות השינויים המהותיים הללו הוא של תזוזה לכיוון הנכון. השיפור המשמעותי הזה מגיע בזמן מושלם, שבו פראג נאבקת על מעמדה הכלכלי כחברה חדשה בשוק האירופי המשותף והתחרותי מאוד.

בכל מה שקשור במסעדות יוקרה, פראג אמנם מפגרת אחר אחיותיה האירופיות פריז, לונדון ואפילו ברלין, אבל היא ללא ספק מביסה אותן בכל הנוגע למחיר עבור התענוג. נוסף לכך, יציאה לארוחה בפראג היא עדיין סוג של הרפתקה. הרי איפה הכיף בלדעת שהכל תמיד יהיה מושלם. הכינו את עצמכם למלצרים עם "בעיות" חישוב קלות, לשעות פתיחה מוזרות וקצרות מאוד ולחיפוש אינסופי וחסר תוחלת כמעט אחרי מנה צמחונית אחת שווה.

התפריטים נוטים להיות בצ'כית ובאנגלית כאחד, ולכן ברוב המקרים תוכלו גם לדעת מראש מה אתם מזמינים. או שלא.

טיפים וכללי התנהגות

השולחנות בברים ובבתי הבירה משותפים בחלק מהמקרים, אבל לפני הישיבה ישאל אתכם המצטרף (ואתם תשאלו את היושבים אם אתם מצטרפים): האם המושב פנוי? תושבי פראג נוטים לצאת לאכול בלבוש יומיומי, והזמנות אינן הכרחיות, מלבד במסעדות היוקרתיות באמת. בחלק מהמקומות הזולים יותר תהיה לכם בעיה להזמין מראש מקום בטלפון משום שהעובדים במרבית המקומות הללו אינם דוברי אנגלית.

המלצרים ירשמו את הזמנתכם על פיסת נייר, שתהפוך לחשבון לפני עזיבתכם. שלמו את החשבון למלצר בעל פאוץ' הכסף ולאו דווקא למלצר שלכם. מחיר קבוע יכסה בדרך כלל את התוספות – לחם וחמאה, חלב ונגינת אקורדיון בחלק מהמקומות, ונהוג להשאיר טיפ על ידי עיגול הסכום לסכום העגול הקרוב ביותר.

Café Montmartre

בית הקפה האלגנטי הזה הוא אחד המקומות החביבים על סופרים בפראג. אומנם הבירה היא שם דבר בפראג, אך כאן דווקא היין הוא המשקה המועדף על באי המקום.

כתובת: Retezova 7

Bakeshop Praha

מקום נפלא למאפינס, עוגיות ובראוניז אמריקאיים. גם הלחם והקישים מומלצים מאוד, ואפשר גם לקחת כריך ולהמשיך הלאה.

כתובת: Kozi 1, Josefov

Tato Kojkej

בית קפה-גלריה קצת ישן אבל מגניב לגמרי, השוכן בפאתי פארק קמפה היפה. הספות והכסאות נראים כלקוחים מ"שוק הפשפשים", פסלים אבסטרקטיים פזורים מסביב, והמרפסת חביבה.

כתובת: Kampa Park

U Pinkasu

בר היסטורי, אפוף עשן ותמיד מלא, שמשמש מקור לאוכל צ'כי אותנטי ומצוין, ומספק אווירה פראגית כמו פעם. מנות בשריות מעולות, וכדאי מאוד לנסות את כופתאות תפוחי האדמה.

כתובת: Jungmannovo Namesti 16

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 336ecf27d163bc3af5