טיים אאוט timeout

אוכלים גומרים: המסעדות הכי מחרמנות בתל אביב

| מאת: נועה רוזין, שירה אדלר

הן אינטימיות, הן סקסיות, הן ייצריות והן יגרמו לכם לסיים את הארוחה שיכורים ולרוץ הביתה ולקרוע את הסדינים. לרגל וולנטיינ'ז בחרנו את המסעדות הכי מעוררות תאווה בעיר

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/08/sizes/Hotel-Montefiore-שירן-כרמל1_h_wo_680_382.jpg
הוטל מונטיפיורי. צילום: שירן כרמל

הוטל מונטיפיורי

המלצריות בשמלות השחורות, הפסקול הצרפתי ובר השיש הירוק שכמו קורץ לך להתיישב לצדו הם רק חלק מהסיבות שהופכות את הוטל מונטיפיורי למובלעת הכי סקסית בעיר. לצד זוגות על הבר ששולקים אויסטרים ושותים יין לבן תמצאו את חדר העישון, שבו מתנוססת מראה ענקית שמתבוננת בכל יושבי החדר, ספרייה עם תועפות של אמנות מודרנית ומלצר אחד שישמור על הסוד שבאתם איתו לאורך כל הערב. ולא, אי אפשר לעלות לחדר אלא אם כן הזמנתם מראש.

מדד האפרודיזיאק: טונה נא – פרוסות של טונה על קולרבי כבוש במיץ סלק ויוז'ו עם צ'ילי וכוסברה (64 ש"ח).

להוטל מונטיפיורי

הוטל מונטיפיורי. צילום: שירן כרמל

הוטל מונטיפיורי. צילום: שירן כרמל

 

הלייברי בנורמן

בשקט אנגלי טיפוסי ובלי יחסי ציבור, בר הספריה במלון נורמן הפך להיות המקום הכי לוהט בעיר. עם עיצוב של ג'נטלמנס קלאב אנגלי, בר קוקטיילים עשיר ותפריט אוכל של השף ברק אהרוני – קשה לא לרצות לבלות כאן כמעט כל שעה ביום. עם רדת החשכה משהו באיפוק האנגלי הופך למתח מיני בשילוב האורות המעומעמים, הברמנים המחויטים והרצון להחזיק כוס משקה ביד לאורך כל הערב.

מדד האפרודיזיאק: אויסטרים על קרח כתוש (32 ש"ח ליחידה, 180 ש"ח לשישייה).

ללייברי

בר הלייבררי בנורמן. צילום: סיון אסקיו

בר הלייברי בנורמן. צילום: סיון אסקיו

בר א וין

בירכתי הדא דא ודא מסתתר לו בר היין הצרפתי של עינב אזגורי. התפריט, שמתבסס בעיקר על קלאסיקות צרפתיות, לוקח את היושבים במקום לסיבוב פריזאי מעורר. תוסיפו לזה את העיצוב המודרני, את הרחבה החיצונית מלאת השולחנות (והבריזה המעולה שנוצרת בין הבניינים) ואת תפריט היין המגוון – וקיבלתם מקום קצת חו"לי שרק מתבקש לחזור למלון בוטיק אחרי בילוי בו.

מדד האפרודיזיאק: טרטר בקר בלחמנייה עם חלמון חי (38 ש"ח).

לבר א ווין

בר א ווין. צילום: אנטולי מיכאלו

בר א ווין. צילום: אנטולי מיכאלו

דלידה

לא קל להגדיר מקום כ"חמארה לבנטינית" ולעמוד בכל הסטנדרטים שההגדרה הזו מציבה. אך הדלידה, אחד המקומות השוקקים בשוק לוינסקי, הצליחה לעשות זאת ובגדול. לצד האווירה השמחה, התפריט המגוון והקוקטיילים בקנקנים (עד כאן: חמארה) שורה על המקום סקס אפיל ייחודי שבדרך כלל לא מאפיין מקומות שמחים ורועשים. אולי זו התאורה הצבעונית, אולי שעוות הנר המטפטפת במרכז המסעדה, כך או כך – אסור לנו לחזור הביתה לבד.

מדד האפרודיזיאק: ברולה פלפלים חריפים ופטה (24 ש"ח).

לדלידה

קאב קם

הבר החדש של בית תאילנדי (יריב מלילי) הוא בדיוק מה שהיה חסר לנו כאן: אוכל חריף, אלכוהול משובח ותיבול בוטה ובועט. הוויב התל אביבי החם מקבל ביטוי מדוייק באוכל תאילנדי מסורתי וחריף אותו מלילי חי ונושם כבר שנים. היות והאוכל מאוד חריף, החריפות היא שתכתיב את קצב האכילה, זה יהיה איטי, מדוד ומקביל לשתייה, אין טוב מזה. התפריט כולל חמישה קוקטיילים תאילנדיים שמשדרים ניתוק אקזוטי מהמציאות (42־54 ש"ח), קוקטיילים קלאסיים, משקאות סאקה, וודקה, וויסקי, יינות ובירות תאילנדיות (עם נציגה מקומית ובלגית).

מדד האפרודיזיאק: אין כמו מנה מאתגרת של לשון, לב וכליות פרה בסלט חריף (52 ש"ח) כדי לחגוג אהבה.

Kab Kem, לינקולן 11 תל אביב, שני־שבת 18:00־1:00 (המטבח נסגר באחת, אפשר להמשיך לשתות מאוחר יותר), 6889960־03

קאב קם, האח הצעיר והבועט של בית תאילנדי. צילום: נמרוד סונדרס

קאב קם, האח הצעיר והבועט של בית תאילנדי. צילום: נמרוד סונדרס

par derriere

בר היין הזה הוא בהחלט מקום ראוי לחגוג את האהבה שלכם. מעבר לבוסתן עצי הפרי החבוי, הבר הפנימי שפונה לבוסתן והמבנה התורכי העתיק בעל תקרה גבוהה, פילוסופיית החיים של המקום, שמתבססת על אוכל איכותי וטעים, היא בדיוק מה שצריך כדי להעביר ערב רומנטי. תוסיפו לזה את הקסם של יפו, ויש לכם מתכון בטוח ליום אהבים מוצלח.

מדד האפרודיזיאק: פטה כבד עם ריבת בצל (38 ש"ח) או מוס שוקולד 70% (36 ש"ח).

Par derriere

פר דרייר. צילום: שרית גופן

פר דרייר. צילום: שרית גופן

שילה

הבר המרובע והקטן במרכז מסעדת שילה הוא הלב הפועם של המקום. מצד אחד המטבח הפתוח, ומהצד השני חלל המסעדה ההומה. דווקא על הבר, כשהברמנים מולך מתחרים על המטר וחצי שלהם, נוצרים רגעי קסם אינטימיים בין הסובבים. התפריט, שמחולק בחוכמה לגודלי מנות שונים, מאפשר לכל סועד במידת רעב שונה להיות שמח בחלקו עם מנה בגודל אידיאלי. תוסיפו לזה את המוזיקה הנעימה והשירות המצוין וקיבלתם ערב מושלם.

מדד האפרודיזיאק: קרפצ'ו טונה אדומה עם ווסאבי, סלרי וסורבה קמפרי־למון גראס (67 ש"ח).

לשילה

הסלון

נתחיל מהסוף: בו תמצאו את עצמכם רוקדים על השולחן, או הבר, לריחות ענפי מרווה שזה עתה נשרפו (בשביל הכיף) ולצלילי אום כולתום. הנתונים שהמקום פתוח רק יומיים בשבוע, שלא פשוט להשיג בו שולחן או מקום על הבר הלוהט, ושבתפריט תמצאו מנות כמו "גספצ'ו מעגבניות צורחות", "פסטה עדינה מצמחים קשוחים" או "סלט כללי מאוד מניצוצות מדויקים של אדמה ועצים", לא מאפשרים לכם להישאר אדישים למאורע ותצטרכו פשוט לזרום עם הקטע של אייל שני. וזה אחלה קטע.

מדד האפרודיזיאק: אומצת אנטרקוט (59 ש"ח ל־100 גר').

לסלון

הסלון. צילום: אסף הדר

הסלון. צילום: אסף הדר

בסטה

כמו בחורה יפה ללא איפור, הבסטה מושכת ומחרמנת דווקא בפשטוּת שלה: חומרי גלם איכותיים מאוד, שמקבלים טיפול מסור במטבח – על גבול האי התערבות – ותפריט אלכוהול ויין מדויק שעושה נעים. מאוד נעים. הלוקיישן המחוספס, במדרחוב נחלת בנימין בואכה שוק הכרמל, רק מעצים את החוויה החושית. בין כל אלו נוצרת אינטימיות מדושנת מעונג, כזו שלוקחים חזרה הביתה ולמיטה.

מדד האפרודיזיאק: קרודו דגים (149 ש"ח).

לבסטה

שושברק, מסעדת הבסטה

שושברק, מסעדת הבסטה. צילום: אנטולי מיכאלו

מסה בר

אתם יכולים לאהוב אותו או לסלוד ממנו, אך הבר של מסה הוא מקום עלייה לרגל למי שמחפש בילוי שמתחיל במתח מיני, עובר דרך האוכל של אביב משה ונגמר איפה שאתם תחליטו. התקרה הגבוהה, הווילונות שמשתלשלים ממנה ומייצגי הווידיאו ארט הם התפאורה האידיאלית לבילוי מהסוג שמסיימים אותו עם מישהו במונית.

מדד האפרודיזיאק: כבד אווז עם וופל בלגי ושוט שוקולד ולרונה (96 ש"ח).

למסה בר

מסה בר

מסה בר

החלוצים 3

המקום הצנוע בשוק לוינסקי זועק (אבל בשקט) אינטימיות וחמימות: שולחנות ספורים, בר עץ קטן שמשקיף על המטבחון השוקק, תפריט יין מצומצם ומדויק, אוכל נשמה ובעלי בית לא מעיקים (אך נוכחים מאוד) שיאפשרו לכם להתעסק זה עם זה אבל גם ידאגו לרפד ולעטוף אתכם בדיוק ברגע שתצטרכו אותם. מכאן – אחרי שתפרקו חלה קטנה במילוי פולקע חזיר ובייקון ותקנחו בקרפ סוזט משמח – רק תרצו ללכת הביתה חבוקים, לעשות מה שאנחנו היינו עושים ולהירדם בכפיות.

מדד האפרודיזיאק: פולנטה מתירס טרי בציר בקר ויין אדום, וכמהין שחורה מאומבריה (68 ש"ח).

לחלוצים 3

פסטה שחורה בחלוצים 3. צילום: איתיאל ציון

פסטה שחורה בחלוצים 3. צילום: איתיאל ציון

ג'וז ולוז

תאורה עמומה אך חפה מסליז, וייב בוהמייני במינון שאינו מרגיז, תפריט יצירתי להפליא ומלבי אגדי שאפשר לגמור רק ממנו – העריקה מיהודה הלוי הסואן לסמטה האפלולית שיוצאת מדרך יפו העלתה את מפלס הסקס אפיל של ג'וז ולוז לגבהים חדשים ומהמחרמנים שאפשר למצוא בעיר. אם יתמזל מזלכם אולי תיפלו על מופע פסנתר ספונטני בין העיקרית לקינוח, והפעם אנחנו לא מדברים על המלבי.

מדד האפרודיזיאק: מלבי שעשוי מ־100 אחוז שמנת ובליווי פיסטוקים קראנצ'ים (32 ש"ח).

לג'וז ולוז

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 2b75884f00784f75