מתכון ללוקוס עם ארטישוקים, ברוקומיני זיתים ועשבי תיבול

פילה של לוקוס עם כל הטוב שיש לטוסקנה להציע: ארטישוקים והמון עשבי תיבול שהופכים את המנה לרעננה וטעימה

הארוחה המשפחתית היא חלק חשוב משגרת החיים בטוסקנה. בני המשפחה מתכנסים מסביב לשולחן, והאוכל מוגש בצלחות גדולות כדי שכל אחד ייקח לעצמו בדיוק מה שהוא רוצה. בהשראת השולחן הטוסקני יצרתי את המנה הזאת, ובה דגי לוקוס עסיסיים מוגשים יחד עם ירקות נהדרים ברוטב לימוני חמצמץ

מתכון ל-4 סועדים

מצרכים:

  • 4 נתחי פילה לוקוס נקי מעור ואדרות (180 גרם כל נתח)
  • מלח ופלפל
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום שלמות
  • 4 גבעולי תימין

 

לירקות:

  • 4-3 כפות שמן זית
  • 200 גרם ברוקומיני (או תפרחות קטנות מראש ברוקולי קטן)
  • 10 חצאי ארטישוק איטלקי משומר בשמן (ניתן למצוא בכל מעדנייה טובה)
  • 16 עגבניות שרי תמר חצויות
  • 20-16 זיתי טאסוס שחורים מגולענים
  • 8 שיני שום, קצוצות דק
  • עלים מ-4 גבעולי אורגנו
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יין לבן חצי יבש
  • 100 גרם חמאה (עדיף צהובה)
  • גרידה ומיץ מלימון קטן

אופן הכנה:

לדג:
מחממים היטב מחבת עם ידית מתכת (שניתן להכניס לתנור). מתבלים את הדגים במלח ופלפל. מוסיפים שמן למחבת, מכניסים מיד את הדגים וצורבים היטב 2 דקות מצד אחד. הופכים, מניחים לצד הדגים את השיני השום השלמות ותימין ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות. אופים 6 דקות או עד שהדגים התבשלו לחלוטין.

לירקות:
בינתיים במחבת נוספת מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הברוקומיני, את הארטישוק, ואת עגבניות השרי וצורבים כ-2 דקות. מוסיפים את השום הקצוץ והזיתים ומטגנים תוך ערבוב כדקה נוספת. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות עד שהאלכוהול מתנדף והיין איבד את מרבית נפחו. מתבלים במלח פלפל לפי הטעם.

מוסיפים את החמאה ועשבי התיבול, מוסיפים את המיץ וגרידת הלימון ומבשלים עד לקבלת רוטב קטיפתי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. כשהדגים מוכנים, מוסיפים אותם לתוך מחבת הרוטב והירקות ומבשלים יחד כדקה נוספת. מגישים את המחבת למרכז השולחן.