מתכון לניוקי ברוטב עגבניות עם חצילים אפויים ומוצרלה

טעים ומנחם: ניוקי ברוטב עגבניות עם חצילים אפויים ומוצרלה. מתכון של קפה נואר

קפה נואר, אקווה פנה
קפה נואר, אקווה פנה

את השילוב בין חצילים ועגבניות (שהם גם קרובי משפחה) תפגשו לאורכה ולרוחבה של איטליה: כרוטב לעוף, במאפים שונים ובמקרה שלנו ברוטב לניוקי, שנכנס לתנור עם גבינת מוצרלה נמסה ונמתחת. במסעדה אנחנו משתמשים בניוקי שאנחנו מכינים במקום, אבל גם ניוקי קנוי באיכות גבוהה (חפשו מתוצרת איטליה) עובד כאן מצוין.

מתכון ל-3-4 מנות

מצרכים:

  • חופן (בערך 16) עגבניות שרי צהובות
  • חופן (בערך 16) עגבניות שרי מנומרות
  • שיניים קלופות מראש שום אחד
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 חצילים קטנים (עדיף חציל בלאדי)
  • 1 כוס (240 מ"ל) רוטב עגבניות מוכן
  • חבילת ניוקי קנוי (500 גרם)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כדורי מוצרלה (עדיף מוצרלה באפלו)
  • חופן עלי בזיליקום טריים ויפים, להגשה

 

אופן הכנה:
לעגבניות:

בסיר קטן שמים את עגבניות השרי השונות ואת שיני השום. מוסיפים שמן זית כמעט עד כיסוי ומבשלים מעל הלהבה הכי נמוכה שיש בבית כשעה, עד שהעגבניות והשום רכים.

לחציל:

קולפים את החצילים, מסירים את הקצוות וחותכים לקוביות בגודל בינוני. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מזלפים מעל 3-4 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שקוביות החציל שחומות מעט והתרככו לחלוטין.

לניוקי ולרוטב:

מבשלים את הניוקי בסיר עם מים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן.

במקביל, בסיר רחב ושטוח, שניתן להכניס לתנור, שמים את עגבניות השרי והשום יחד עם 2-3 כפות משמן הבישול שלהם. מוסיפים את רוטב העגבניות המוכן ומביאים לרתיחה.

מוסיפים לרוטב את הניוקי המוכן ומערבבים היטב.

מפזרים מעל את קוביות החציל, קורעים את כדורי המוצרלה לפיסות קטנות וגם אותן מניחים מעל המנה.

מעבירים לתנור שחומם ל-220 מעלות ואופים 5 דקות, עד שהגבינה נמסה.

מוציאים בזהירות מהתנור, מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים מיד למרכז השולחן.

ניתן לזלף עוד משמן הבישול של העגבניות והשום מעל המנה לפני ההגשה.

לקפה נואר