מתכון לרביולי תרד וריקוטה שום ועגבניות שרי

רביולי היא אחת ממנות הדגל האיטלקיות שאי אפשר לוותר עליהן. המתכון המנצח של "איטליה בפשפשים" מוסיף לה טוויסט מקומי וטעים: תרד, ארטישוק, עגבניות שרי והרבה שום

רביולי תרד וריקוטה, איטלקיה בפשפשים. צילום: אנטולי מיכאלו
רביולי תרד וריקוטה, איטלקיה בפשפשים. צילום: אנטולי מיכאלו

במנה הטוסקנית שלנו בחרנו ללכת על רביולי במילוי של תרד וריקוטה עם רוטב קלאסי עם ארטישוקים, יין לבן וקונפי שום. מוזמנים להשתמש ברביולי קנוי (חפשו במקפיאים או בחנויות מתמחות). המילה קונפי אולי נשמעת מפחידה, אבל במקרה שלנו הכוונה היא בסך הכל לבישול של שום בשמן זית, מעל להבה נמוכה עד שהוא מתרכך.

4 מנות

מצרכים:

  • שיניים קלופות מ-3-4 ראשי שום
  • שמן זית, לכיסוי
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 20 יחידות רביולי קנוי ממולא בתרד ריקוטה (קונים בחנויות או מעדניות מתמחות)
  • 8 חצאי ארטישוק איטלקי משומר
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • כוס יין לבן
  • 100 גרם חמאה
  • חופן עלי בזיליקום
  • מעט גבינת פרמז׳ן

 

אופן הכנה:

לקונפי שום: שמים את שיני השום בסיר קטן. שמים שמן זית עד כיסוי (בערך כוס), מוסיפים מעט מלח ופלפל. שמים את הסיר מעל הלהבה הנמוכה ביותר ומבשלים בערך 30 דקות או עד שהשיניים התרככו לחלוטין. נותנים לשום להתקרר לחלוטין. את השיניים שבהן לא משתמשים למנה ניתן לשמור בקירור כשבוע בצנצנת סגורה במקרר.

למנה: חותכים כל מחצית ארטישוק לשניים לאורך. מבשלים את הרביולי בסיר עם מים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן (או המוכר בחנות בה קניתם). מחממים 3-4 כפות שמן זית במחבת (ניתן ואף רצוי להשתמש בשמן בו בושל השום). מוסיפים את השום ואת עגבניות השרי, מתבלים במעט מלח וצורבים מעל להבה גבוהה בערך 2-3 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתרכך. מוסיפים 12 שיני שום קונפי, את השום הכתוש ואת היין הלבן.

מביאים לרתיחה ומבשלים עד שחצי מהיין התאדה, ואז מוסיפים את החמאה ומערבבים בעדינות מעל להבה בינונית, עד שמתקבל רוטב אחיד ומבריק. מוסיפים את הרביולים המבושלים ומערבבים בעדינות עד שהם עטופים ברוטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

מחלקים את המנה בין 4 צלחות הגשה ומוסיפים מעל כל מנה מעט עלי בזיליקום ופרמז'ן מגורר. מגישים מיד.