29 דברים שירעננו לכם את הקיץ

המנות, המשקאות, חומרי הגלם, האלכוהול והגלידות שיעזרו לכם לעבור את יולי־אוגוסט בשלום

עוגה טרופית של מסה. צילום: אנטולי מיכאלו
עוגה טרופית של מסה. צילום: אנטולי מיכאלו
23 ביוני 2016

עוגה טרופית

מסה

עוגת ה־ Tropical Island (בתמונה למעלה) של הקונדיטורית עדי סיברובר מורכבת מעוגת לימון, מוס פסיפלורה משובץ ביהלומי מנגו, קולי קוקוס, סורבה פסיפלורה, גילופי קוקוס טרי וסלט אננס קטן עם וניל ונענע (68 ש"ח).
הארבעה 19 תל אביב

גספצ'ו אבטיח

ג'ראלד

בפטיסרי השווייצרי ירעננו לכם את היום עם גספצ'ו אבטיח ועגבניות עם שקדים קלויים, פלפל חריף, נענע, שום, חומץ בן יין ובתוספת ריקוטה תוצרת בית (42 ש"ח).
אבן גבירול 36 תל אביב

Lilet Rose

המרענן הרשמי של הקיץ, יש שיגידו הגלגול החדש של הקמפרי והאפרול שפריץ. הלִילֶה מגיע ממשפחת האפריטיפים הצרפתיים. גרסתו הוורודה (יש גם לבנה ואדומה) היא שילוב בין ענבי סמיון וליקרים שונים של פירות יער. כוס מלאה בקרח, פרוסת תפוז קטנה ואתם מסודרים (115 ש״ח לבקבוק של 750 מ״ל; 30 ־ 35 ש״ח בממוצע לכוס).

Lilet Rose. צילום: אנטולי מיכאלו
Lilet Rose. צילום: אנטולי מיכאלו

תה מאצ'ה קר

Jusa

הטרנד העולמי נחת בתל אביב: שילוב בין חלב שקדים, אגוזי מקדמיה ומאצ'ה -האבקה היפנית בעלת יחסי הציבור הטובים ביותר: עשירה בנוגדי חמצון, יעילה במניעת מחלות ומשפרת את הריכוז ומצב הרוח (28 ש"ח ל־ 450 מ"ל).
אבן גבירול 151 תל אביב

טאקו דג ומרגריטה מנגו

טאקרייה

במקסיקנית של האחים ירזין תמצאו טאקו פסקדו פריטו: דג קוד בבלילת בירה עם גוואקמולי, רוטב טרטר, כרוב סגול, סלסה ורדה וכוסברה. חם לכם? כוס של מרגריטה מנגו היא השידוך האולטימטיבי למנה (28 ש"ח לטאקו, 32 ש"ח למרגריטה).
לבונטין 28 תל אביב

מגנום בעבודת יד

ג'לטרייה

בג'לטרייה מכינים את המגנום האהוב בתהליך ידני ובמגוון טעמים: גלידת שוקולד חלב ואגוזי לוז בציפוי שוקולד חלב ובוטנים/גלידת וניל בציפוי שוקולד מריר/גלידת שוקולד מריר בציפוי שוקולד מריר/גלידת אגוזי לוז בציפוי שוקולד מריר/גלידת תות שמנת בציפוי שוקולד לבן (20 ש"ח ליחידה).
אורי צבי גרינברג 25 תל אביב

מגנום בעבודת יד של הג'לטרייה. צילום: אנטולי מיכאלו
מגנום בעבודת יד של הג'לטרייה. צילום: אנטולי מיכאלו

במיה תאילנדית

הבסטה

ארוכה, פציחה ולא רירית כמו שהייתם מצפיםמ מבמיה. בבסטה עוטפים אותה בבלילה, מטגנים קלות ומגישים לצד ריקוטה מתובלת במעט כמון ותוספת של רוטב עגבניות בסגנון הודי (95 ש"ח).
השומר 4 תל אביב

ארטיק אספרסו וויסקי

ג׳ויה

גם גלידות שמנת יכולות להיות מרעננות, בייחוד אם הן מגיעות בטעם וויסקי עם שקדים, נגיעה של אספרסו, ציפוי שוקולד חלב ושבבי ופל מסוכר (8 ש"ח).
להשיג ברשתות השיווק

טרטר שרימפס בתוך צדפות אויסטר

פופינה

אוראל קמחי מטפל בשרימפס קריסטל מקומי בעזרת משב רוח אירופי: בתוך שלישיית צדפות אויסטר מוגש טרטר טרי עם תות עץ פקיסטני מאורך, תימין, גרידת לימון ושמפניה (72 ש"ח).
פופינה, אחד העם 3 תל אביב

טרטר שרימפס בתוך צדפות אויסטר. פופינה. צילום: אנטולי מיכאלו
טרטר שרימפס בתוך צדפות אויסטר. פופינה. צילום: אנטולי מיכאלו

קרטיב מוחיטו ליים

גלידות פלדמן

המיקסולוג אריאל לייזגולד חבר לגלידות פלדמן לסדרת קוקטיילים על מקל: מוחיטו ליים חמצמץ, מרגריטה אשכולית אדומה מרירה ומרווה ופינה קולדה קוקוס (5 ש"ח).
להשיג בחנויות, בקיוסקים וברשתות השיווק

בורשט קר בצנצנת

רוסיה הקטנה

מי ידע שאוצרות סובייטיים מגיעים בצנצנת של 480 גר'? ברוסיה הקטנה תמצאו מרק בורשט צונן לאכילה ישירות מהמדף: סלק, כרוב, רסק עגבניות, תפוחי אדמה ובצל – בדיוק
כמו שאימא רוסייה יודעת לצנן כשחם (10.90 ש"ח).
אלנבי 106 תל אביב

אננס

הפרי הכי אקזוטי בסביבה מקבל הקיץ הרבה תשומת לב. האננסים הישראליים, שאותם תזהו בזכות העלים בקצה, הם מתוקים ומרוכזים יותר מאלו המיובאים מדרום אמריקה ומאפריקה (שלהם מורידים את העלים בגלל מגבלות של משרד החקלאות). כיאה לפרי נחשק שכזה מחירו לא נמוך: 45־50 ש"ח לאננס גדול, 30־35 ש"ח לקטן.

אננס צילום: אנטולי מיכאלו
אננס צילום: אנטולי מיכאלו

Vita Coco

המשקה הבריאותני שבבעלות מדונה וריהאנה נחת בתל אביב: משקה מי קוקוס טבעיים ללא תוספת סוכר ואפס אחוזי שומן. אנחנו אהבנו את הגרסה עם האננס (8־10 ש"ח ל־330 מ"ל, 14־15 ש"ח לחצי ליטר, 18־20 ש"ח לליטר).
להשיג בסופר־פארם, שופרסל, עדן טבע, Yellow ובשקלית של צה"ל

סלט בקר אורפאלי

יפו תל אביב

חיים כהן מעבד את זיכרונות הילדות שלו לכדי טרטר בקר: בשר טרי עם חצילים קלויים, פלפל חריף ושמן זית. אם תעצמו את העיניים, לרגע זה יזכיר לכם סלט רומני מרענן (59 ש"ח).
יגאל אלון 98 תל אביב

שייקר

אמזון

קומפקטי, צבעוני, סקסי וימלא את משאת נפשכם: מיקסר להכנת שייקים לימות הקיץ החמים. אידיאלי להכנת מילקשייקים, מצוין להגשת קוקטיילים, ואם אתם הרפתקנים אפשר לשקשק בו את הביצים לפני הכנת חביתה בבוקר (150־170 דולר).
amazon.com

דגים עם וודקה קפואה

המנזר

מיקס בין שלושה סוגי דגים, כבושים ומעושנים, וביניהם פרוסות בצל סגול, בצל ירוק ושמנת. המנה באה עם צ'ייסר וודקה של רוסקי סטנדרט/זוברובקה (55 ש"ח).
אלנבי 60 תל אביב

דגים עם וודקה קפואה מהמנזר. צילום: אנטולי מיכאלו
דגים עם וודקה קפואה מהמנזר. צילום: אנטולי מיכאלו

ברז לאבטיח

אמזון

בים, על הגג או בעל־האש במרפסת: ברז קטן ונייד שמתחבר לאבטיח, למלון ולקוקוס יבטיח לכם שייק מושלם. בעזרת מנגנון הברגה פשוט כל פרי יהפוך לחבית שתייה מרווה. אנחנו בעד להוסיף הרבה אלכוהול (33.75 דולר).
amazon.com

ענפי אניס לתיבול

שוק האיכרים

לא כוכב, לא ערק ולא טרגון. תכירו את ענפי האניס שיתאימו לקוקטייל, לטוסט או לסלט
שלכם. שורש האניס, שמגיע ממרוקו, גדל אצל שלמה אברבנל שמוכר את ענפיו לבישול ולתיבול (1.5 ש"ח).
הדוכן של שלמה אברבנל, שוק האיכרים בנמל תל אביב, כל שישי 7:00־16:00

קוקטייל House 2006

בל בוי

בלילות הקיץ החמים הדרך הטובה ביותר להתקרר היא עם כוס קוקטייל סופר מושקע ביד כשמסביבכם תפאורה שלקוחה מסרט סוריאליסטי. הלוקיישן: בר הבל בוי. הקוקטייל: ג׳ין טנקרי 10, ליים טרי, ליקר משמש תוצרת בית, אננס צלוי, מחית פסיפלורה ביתית, ג׳ינג׳ר כתוש ותמצית ורדים ורום (56 ש״ח)
ברדיצ׳בסקי 14 תל אביב

קוקטייל House 2006 של הבלבוי. צילום: בן יוסטר
קוקטייל House 2006 של הבלבוי. צילום: בן יוסטר

שרימפס בטמפורת קוקוס

לה אוטרה

הטאץ' המקסיקני עם הנגיעה הקאריבית מוכיח עצמו כמתאים למזג האוויר הישראלי: שרימפס בטמפורת קוקוס עם סלסה של אננס וצ'ילי אדום טרי, שמן כוסברה, קרם קוקוס ויוגורט (45 ש"ח).
הירקון 66 תל אביב

פנקוטה יוגורט ומשמשים

סנטה קתרינה

קינוח קליל בסמטה הכי לוהטת בעיר: פנקוטה מושלמת מיוגורט ללא הכבדות הקלאסית של השמנת בתוספת משמשים צלויים בטאבון עם יין וסוכר. אם יש קינוח אחד שאתם צריכים לאכול הקיץ, מצאתם אותו (32 ש"ח).
סמטת הר סיני 2 תל אביב

סביצ'ה קיץ

טאיזו

סביצ'ה קיצי עם חומרי גלם מכאן ומשם: קוביות גסות של דג לבן (בהתאם למה שהים מוציא)
כבוש במיץ ליים ובתוספת קלמנסי (מנדרינה קטנטונת שמקורן אינדונזי־סינגפורי) עם בצל סגול, צ'ילי, בטטות מזוגגות ובמיה מוחמצת. והשוס? רוטב צ'ילי צהוב מהערבה שבושל עם שום, שמן ענבים וחומץ (78 ש"ח).
דרך מנחם בגין 23 תל אביב

סיידר אגסים

פוארה, הואט (צרפת)

סיידר טבעי לחלוטין, עשוי אגסים, שמגיע אלינו מנורמנדי בצרפת. 2% אלכוהול בלבד הופכים אותו למשקה בוקר אידיאלי, וטעם הפרי שנשמר היטב מלווה במתקתקות עדינה  נעימה. נסו אותו בתור אפרטיף קליל או לצד גבינות עזים וכבשים – מדובר בתענוג שובה לב (כ־47 ש״ח לבקבוק).
להשיג בחנויות מתמחות, מסעדות וברים [אבירם כץ]

פוארה הואט. צילום יח"צ
פוארה הואט. צילום יח"צ

מנגו ירוק

חם מהקטיף: השבוע החלה עונת המנגו הירוק, או בשפת המגדלים: "פפאיה ירוקה למתקדמים". הוא ירוק, קשה ולא מתוק כמו חברו הכתום, והקיץ הוא יככב במסעדות
אסייתיות כמו דייגו סאן, נאם, תאילנדית בסמטת סיני ובטאיזו. בבית תוכלו להכין
ממנו עמבה, סלט טרי או סלסה חריפה (20 ש"ח לק"ג).

בלנד סגול

רקנאטי

תכירו: יין אדום שכדאי להוציא מהמקרר ולשתות קר, וכלל לא צריך להתבייש להוסיף קרח. מדובר בפטי ורדו לצד מעט סירה (5%), שעברו השריה קרה ותססו בטמפרטורה נמוכה, כפי שמשתמשים על פי רוב בייצור יינות לבנים. היין האדום הכי קיצי בתעשייה המקומית (כ־ 150
ש״ח לבקבוק).
להשיג במסעדות נבחרות [אבירם כץ]

סלט פאקוס עם צזיקי לאבנה

הרברט סמואל

בהרברט סמואל מכניסים את הירוקים הכי מרעננים לצלחת אחת: פאקוס (מלפפון ארמני), עלי ריג'לה, שמיר, זיתי מרמרה, פילה אנשובי וצזיקי לאבנה (52 ש"ח).
יחזקאל קויפמן 6 תל אביב

סלט פאקוס עם צזיקי לאבנה של הרברט סמואל. צילום: אנטולי מיכאלו
סלט פאקוס עם צזיקי לאבנה של הרברט סמואל. צילום: אנטולי מיכאלו

סלט קלמרי עם אננס וצ'ילי

Bar a Vin

שף עינב אזגורי מרענן את התפריט הצרפתי בבר א ווין עם סלט מלא בעלים טריים (נענע, טרגון, כוסברה, פטרוזיליה) בשילוב בצלי שאלוט, אננס קצוץ, קלמרי מטוגן עם מעט שמן זית, צ'ילי ומיץ לימון (52 ש"ח).
שד׳ רוטשילד 7 תל אביב

קוקטיילי ברד

שימו בצד את החשודה המיידית, המרגריטה הקפואה, וקבלו את השחקנים החדשים במגרש: קוקטיילי קיץ בסגנון ברד עם חומרי גלם ואלכוהול איכותיים. ניתן למצוא אותם במגוון טעמים בברנינג טאקוס, סושיאל קלאב, אימפריאל בר, עלמה ביץ', קזינו סן רמו, כולי עלמא ועוד
(37 ־ 45 ש"ח בממוצע)

טאקו גלידה

בוזה

הגלידה ממשיכה לצאת מהקונוס המסורתי, שמקבל הקיץ בבוזה טוויסט נוסף ומשתכלל לכדי טאקו. בוחרים טעם וופל (שוקולד מלוח, קינמון או הל) ונהנים משלישיית סורבה בטעמים קיציים: ליים, רימון וקיווי (25 ש"ח למנה).
החשמונאים 91 תל אביב