תזה מציגה: מבחן הקוקטיילים הגדול

אומרים שהמשקה ששותים בערב השנה החדשה קובע איך תיראה השנה. אז אחרי כמה שנים שנראות כמו וודקה רד-בול וערק אשכוליות, אולי כדאי להבין את הרמז ולהשתדרג למשהו טוב יותר. צוות המומחים של תזה יצא לערב טעימות קוקטיילים ב"דרך היין", כדי לבחור את הקוקטייל המנצח לפתיחת 2016, ואפילו לספק לכם מתכונים פשוטים שאפשר להכין בבית. חזרנו שיכורים ומטופשים

מוחיטו/יונתן ברק
קחו קצת נענע, סוכר חום, קרח גרוס, גרסו היטב. הוסיפו להם רום איכותי ומיץ לימון סחוט טרי, שקשקו (בסטייל, קוקטייל זה 90% הפוזה של הברמן), וסגרו עם נגיעת סודה וקצת אנגוסטורה ביטר (למקצוענים). כמה פשוט. ככה נראה המתכון האלמותי של מוחיטו. אפילו סרבן קוקטיילים מושבע כמוני, שמבחינתו לערבב וויסקי ועוד משהו זה בגדר ייהרג ובל יעבור, נאלץ להודות שהדרינק הזה פשוט בא בטוב בישיבה על החוף או כשעולים לדירה. אם כבר לערבב, אז ככה.

מתכון
בכוס היי-בול:
כותשים יחד
קוביות מחצי לימון
חופן עלי נענע טריים
2 כפות סוכר חום
3 שפריצים של אנגוסטורה ביטרס
CC60 רום אנגוסטורה לבן
שקשוק וסגירה עם סודה
לקישוט פס סוכר חום ושפריץ אנגוסטורה
מוגש עם קשית

אמרטו סאוור/יונתן מלאמנט
אמרטו סאוור (Amaretto sour) הוא משקה קליל מסוג משקאות הסאוור, דהיינו הגירסה של המבוגרים לסוכריית חמוץ-מתוק: לקחת משקה אלכוהולי ידוע, ובמקרה שלנו להגיש אותו עם תערובת של ליים גרוס יחד עם מי סוכר. בתור בסיס משתמשים באמרטו, ליקר איטלקי העשוי משקדים, קרח גרוס, ועל זה מוסיפים קצת נענע. בקיצור – טעם ומראה של מוחיטו, עם טוויסט של שקדים. מומלץ בחום, בעיקר למי שאוהב לשתות אלכוהול בלי להרגיש שהוא שותה אלכוהול.

מתכון
בכוס לואו-בול:
כותשים קוביות מחצי לימון
CC60 אמרטו גוזיו
40CC מיץ לימון  טרי
20CC מי סוכר
לשקשק ולקשט עם קוביות לימון מלמעלה
מוגש עם קש קצר

מרטיני קלאסי/עומר חלבי
לא ברור למה המרטיני נחשב קוקטייל, בעיקר לאור העובדה שבמיקס המוזר ששתינו אין שום מרטיני. מדובר בכוסית גדולה של ג'ין אוקטן 95 ועיטור קליפת לימון באמצע. המרטיני נכנס לתמונה כשהוא רק "מלכלך" את קוביות הקרח (הברמן מוזג את הנוזל על קוביות הקרח ואז שופך את המרטיני החוצה – לא חבל?). את קליפת הלימון אפשר להחליף בזית, או אפילו בבצל קטנטן לבן (לאמיצים). במסיבה, תוך כדי המתנה במוסך או לפני ביקור אצל רופא שיניים – המרטיני הקלאסי הוא ללא ספק הקוקטייל הכי רציני שתיתקלו בו.

מתכון
מקררים כוס מרטיני
ממלאים שייקר קרח
מוזגים על הקרח 20 מ"ל מרטיני יבש ולאחר מכן שופכים.
מוזגים לשייקר 120 מ"ל ג'ין מספר 3 ובוחשים 10 פעמים לכל כיוון.
שופכים לכוס מרטיני מקוררת.
לקישוט – זסט לימון

C360_2015-12-02-22-47-43-375 (1)
מרטיני קלאסי. צילום: נוי זוהר

סנגרייה חמה/דור זכרוביץ'
בחורף כדאי לשדרג את היין שלכם. באמצעות מתכון פשוט תוכלו להפוך אותו לסנגריה חמה, קוקטייל החורף האולטימטיבי: המתיקות, החום והיין ישרו עליכם אופוריה חולמנית שתנעים את הלילות הקרים. כמו תה אקזוטי, רק עם אלכוהול. אם תעדיפו את ה"תה" קר, תוכלו גם לא לחמם, וליהנות ממשקה מרענן שיזכיר לכם את הקיץ.

מתכון
בקבוק סנגריה דון סימון ליטר וחצי
200 מ"ל מיץ תפוזים טרי
150 גרם סוכר חום
תפוז פרוס לפלחים
שזיף פרוס לפרוסות
אפרסק חתוך לקוביות
כוכב אניס
חצי מקל קינמון
2 פלפל אנגלי מעוך
2 עלי דפנה
2 ציפורן
מצננים במשך הלילה.
לאחר שמתקרר מוסיפים
120 מ"ל סובייסקי
60 מ"ל ליקר טריפלסק רובייר
לפני הגשה מחממים שוב, ומוסיפים מעט סודה לאחר מזיגה לכוסות.

קיר רויאל/שירלי סומק
"קרם דה קסיס בודייה". כבר השם נשמע מלכותי. אם הלב חושק במשקה מרגש, תוסס ומתוק כמו התחלה של קשר, הוא צריך להכין לעצמו קיר. אבל לא סתם קיר, קיר רויאל. מצוין לתחושת פאר ללא מאמץ. לא אתפלא אם במעבר בין לכלוכית לסינדרלה היה מעורב המשקה הזה, ו"פיה סנדקית" הוא פשוט שם קוד מתוחכם.

מתכון
בכוס שמפניה מקושטת ברים אדום של קסיס
10 מ"ל קסיס בודייה
סגירה עם קווה

טרופיק סאמר/אושרית גן אל
נתחיל בגילוי נאות: אני לא אוהבת נענע. אני לא יודעת אם זו היא או אני, אבל למרות שורשיי המרוקאים, זה פשוט לא עובד בינינו. אם נשים את זה בצד, מדובר בקוקטייל כיפי בהחלט. קליל, חמוץ-מתוק, יש שיגידו "קוקטייל של בנות". הוא אמנם קיצי משהו, אבל אם בא לכם על טוויסט טרופי חמים לחגיגות הסילבסטר – לכו על זה.

מתכון
כותשים בכוס היי-בול:
7 עלי נענע טריים וכפית סוכר חום
בשייקר מלא קרח:
45 מ"ל ליקר בננה רובייר
45 מ"ל ליקר אפרסק רובייר
60 מ"ל סאוור
לשקשק היטב ולמזוג לכוס הייבול מלאה בקרח
לקישוט – ראש נענע

מינט ג'ולפ/אמיר לוי
מתוך שלושת אבות המזון: בשר, וויסקי וסוכר, תוכלו למצוא שניים במינט ג'ולפ. ואכן, עם הלגימה הראשונה צצה בספונטניות מחשבה זו בראשי: "היי, מישהו שם לי סוכר בוויסקי, ממש מתאים לי סטייק עכשיו". המשקה לא מרגיש מאוד אלכוהולי אבל בתכלס, לצד כל הקרח הגרוס, הנענע, הסוכר והסודה, עיקר הקוקטייל הוא בורבון וויסקי אמריקאי (לא ממש) ישן וטוב. מתאים למי שחשקה נפשו בקוקטייל גברי סטריאוטיפי, וגם לאנשים שלא אוהבים וויסקי.

מתכון
כוס לואו-בול
כותשים בשייקר:
7 עלי נענע
כף סוכר חום
3 זילופי אנגוסטורה ביטרס
90CC ויסקי סקוטי רוברט ברנס
30CC  מי סוכר
משקשקים היטב עם קרח, מסננים לכוס לואו-בול מלאה בקרח וסוגרים עם סודה
לקישוט ראש נענע

פלאט ליינר/אורין ויינברג
לא סתם שמו של הקוקטייל (Flat Liner) מרמז על הקו השטוח, זה שמופיע במוניטור לאחר פעימתו האחרונה של הלב. הפלאט ליינר, יותר צ'ייסר מקוקטייל, הוא כמו צביטה קטנה של סיום לערב אלכוהול משובח. על פניו רום נאיבי בטעם ליצ'י, אבל הצביטה מתבטאת בזילוף של טבסקו (כן כן), שמבלבל את הפה ומוסיף שובל חריפות חצופה למתיקות של הליצ'י. נראה כי זה הצ'ייסר האולטימטיבי לליל השנה החדשה, הזדמנות לבלוע את כל החריף והמתוק של השנה החולפת, ולפתוח דף חדש.

מתכון
בכוס צ'ייסר קפואה:
ממלאים חצי כוס ליקר ליצ'או של מרי בריזרד
חצי כוס רום אנגוסטורה ריזרבה לבנה
שתי טיפות טבסקו מלמעלה
לשתות בשוט

והמנצח הוא: אמרטו סאוור.

קוקטייל קל להכנה גם לברמנים בתחילת דרכם. עם עבודה פשוטה ומהירה שלא מצריכה יותר מידי הכנות, תייצרו משקה שהוא גם יפה וגם טעים. טעם האלכוהול מתרכך מהמתקתקות, השקדים והלימון מתערבבים יחדיו לכדי טעם ייחודי, ובסוף מתקבל המשקה האידאלי לפתיחת 2016.
לחיים. שנהיה השנה טובים ושיכורים.

C360_2015-12-02-22-48-14-522 (4)המנצח – אמרטו סאוור. צילום: נוי זוהר

ארבעה חוקים ואתגר
חוק: אלכוהול איכותי יוצר קוקטייל טוב. אז לא צריך להתפרע מדי, אבל תדאגו שהמשקה הדומיננטי בקוקטייל יהיה איכותי.
חוק: ברמן מקצועי מכין את הקוקטיילים מול הלקוחות. תנו לאורחים שלכם מופע מוצלח, או לחילופין תיהנו ממופע כזה בבר האהוב עליכם.
חוק: אם אתם מזמינים קוקטייל בחוץ, אל תחכו שהמלצר יביא לכם אותו לשולחן. שבו על הבר ושתו אותו טרי.
חוק: אל תמהרו לקנות כלים מקצועיים, בפעמים הראשונות עדיף לאלתר עם מה שיש בבית: מדדו מנות עם כוס שוט (60CC), כתשו עם כף עץ או כוס דקה, שקשקו עם… תרמוס או משהו… בקיצור, תאלתרו.
אתגר: גם הברמנים המקצועיים ביותר מתקשים לחייך בו זמנית עם פעולת שקשוק הקוקטייל. חושבים שאתם יכולים?