Z גדול: הביגי זי התחדשו בשיפוץ ובתפריט

הבר ההגון ביותר ברחוב בוגרשוב התחדש בתפריט חכם של יוצא סושיאל קלאב ואסיה וחלל מסוגנן, ומנסה לחמוק מקלישאת בר הצמידים שדבקה בו

ביגי זי. צילום: שני רייך
ביגי זי. צילום: שני רייך
9 באפריל 2017

אחרי שיפוץ מסיבי בחודש שעבר בו בר הביגי זי השתנה ויזואלית וקונספטואלית מגיע תורו של המטבח. כאמור, בר הצמידים הניו אורלינסי (חלק מקבוצת הברים הכוללת את טנג'יר, דיזי פרישדון, חוג צפוני ועוד) נכנס בחודש מרץ לשיפוצים שהשאירו את המקום עם רוח חדשה. העיצוב החדש, עליו ניצח שותף המקום ליאון קרקובר, יישר קו עם העיצוב הניו אורלינסי המסורתי תוך שימוש בעץ בצבע ורוד מעושן, מערך תאורה סקסי וקו מוזיקלי שנושק לג'אז, Fאנק, סול וניו דיסקו.

עוד כתבות לילה:
יבנה הוא המקום המגניב של הרגע 
ליין הגייז שמושך את כל הסטרייטים 
10 מקומות שבהם עדיין לגיטימי להיות היפסטר

ביגי זי. צילום: שני רייך
ביגי זי. צילום: שני רייך

לכל זה נוסף גם לוגו "מחתרתי" חדש לצדו של הלוגו הישן: דמות המהווה שילוב בין וולטר וואייט משובר שורות לאחד משותפי המקום איתי לשם.

הלוגו החדש של ביגי זי
הלוגו החדש של ביגי זי

גם השירותים זכו לחידוש: שני התאים בבר קיבלו כל אחד מדינה משלו, מקסיקו וארה"ב, שעל פיהם הם עוצבו.

הגבול האמריקאי. צילום: שני רייך
הגבול האמריקאי. צילום: שני רייך

התפריט, אשר התהדר בימי שלישי מקסיקנים והלך על התפר בין גבול מקסיקו-ארה"ב כאילו טראמפ לא רוצה לבנות חומה, קיבל לאחרונה טוויסט ברי-קולינרי מידיו של יהודה טרגנסקי (ששימש כסו-שף בסושיאל קלאב ובאסיה) שהחליף כמעט את כל חומרי הגלם והכניס מנות כדוגמת טאקוס פסקדו (דג קוד מטוגן בבלילת בירה, גוואקמולי, חלפיניו, בצל קריספי, כוסברה ומטבל סלסה עגבניות חריף) המופיעה בימי שלישי המקסיקנים וקרפצ'יו סלק (סלקים מתוקים אפויים פרוסים דק, בצל ירוק, אורגנו, שבבי שקדים קלויים, יוגורט מצומצם, ויניגרט מגוויירס). בנוסף, המטבח הפך למטבח פתוח עם ויטרינה הצופה למתרחש.

טאקוס פסקדו. צילום: שני רייך
טאקוס פסקדו. צילום: שני רייך
קרפצ'יו סלק. ביגי זי. צילום: שני רייך
קרפצ'יו סלק. ביגי זי. צילום: שני רייך

מסתמן כי הקו החדש של הביגי זי מוציא אותם מקלישאת בר צמידים עם קונספט שדבקה במשך ארבע שנות קיומו. כניסתו של טרגנסקי למטבח והניסיון להתחבר למקורות של הקונספט יכולים להביא בשורה חדשה לפורמט של ברי הצמידים של הקבוצה.