8 מסעדות היוקרה שהשפים מתפנקים בהן הכי הרבה

עם או בלי מפות מעומלנות - אלה מסעדות היוקרה שהשפים בחרו בהן הכי הרבה בפרוייקט "איפה השפים אוכלים" של Time Out

טוטו. צילום: ירון ברנר
טוטו. צילום: ירון ברנר
19 באפריל 2017

מקום ראשון: טוטו

מסעדת השף של ירון שלו ממשיכה לבלוט בסצנת מסעדות היוקרה התל אביבית ההולכת ומצטמצמת. כל ארוחה כאן היא חגיגה של מיטב חומרי הגלם המקומיים והמיובאים שניתן להניח עליהם את היד.

טוטו

טוטו. צילום: בן קלמר
טוטו. צילום: בן קלמר

טאיזו

יובל בן נריה, מי שנחשב בתחילת דרכו לאחד השפים הצעירים והמבטיחים בתל אביב, כבר מזמן מקיים. בטאיזו המוקדשת לאהבתו למטבח האסייתי הוא לוקח את הסועדים למסע מסחרר במזרח.

טאיזו

פאקורה שרימפס בטאיזו. צילום: איליה מלניקוב
פאקורה שרימפס בטאיזו. צילום: איליה מלניקוב

לעוד מקומות שהשפים הכי אוהבים:
6 דוכני אוכל רחוב שהשפים אוהבים לזלול בהם
8 המקומות שהשפים הכי אוהבים לסגור בהם את הערב
8 המסעדות השכונתיות שהשפים פוקדים הכי הרבה
6 מסעדות המטבח המקומי הכי פופולריות בקרב השפים
12 המסעדות האהובות על השפים הישראלים
מהונג קונג ועד ניו יורק: איפה אוכלים השפים המובילים בעולם?
12 המסעדות מחוץ לעיר האהובות על השפים

פרונטו

המסעדה האיטלקית הוותיקה הפכה במרוצת השנים מטרטורייה משפחתית של המסעדן רפי אדר למסעדת שף מודרנית בניצוחו של השף הצעיר דיוויד פרנקל.

פרונטו

אניילוטי גורגונזולה של פרונטו. צילום: דן פרץ
אניילוטי גורגונזולה של פרונטו. צילום: דן פרץ

רפאל

מסעדתו של רפי כהן היא אחת המסעדות האיקוניות של תל אביב, מחלוצות המטבח העילי הים תיכוני עם השפעות מבית סבתא (המרוקאית).

רפאל

מרק תותים ברפאל. צילום: ירון ברנר
מרק תותים ברפאל. צילום: ירון ברנר

משייה

מסעדת הדגל של קבוצת הקיטשן מרקט מגישה מטבח עילי מוקפד, מקומי ויצירתי של השף יוסי שטרית.

משייה

סשימי במשייה. צילום: יח"צ
סשימי במשייה. צילום: יח"צ

יאקימונו

חביבת האוליגרכים ואנשי השגרירות היפנית, המקום המושלם כשמתחשק מטבח יפני כהלכתו, עם הדגה הטרייה ביותר בנמצא והבלחות של חומרי גלם מיוחדים כגון קיפודי ים.

יאקימונו

יאקימונו (צילום: מיטל סלומון)
יאקימונו (צילום: מיטל סלומון)

יפו תל אביב

בת הזקונים של חיים כהן, המסעדה שפתח אחרי קרוב ל־30 שנה בתחום, היא אחד המעוזים האחרונים של מטבח עילי קלאסי – עם פסטות מופלאות בעבודת יד, רטבי חמאה ויין מבוססי ציר שבושל במשך שעות ושירות ללא רבב.

יפו תל אביב

פופינה

אוראל קמחי, שהחל את דרכו בקבלייר הירושלמית, התיישב בתל אביב ובפופינה הוא מגיש מטבח מודרני ומורכב עם השפעות מספרד, מצרפת ומכאן.

פופינה

פופינה. צילום: יח"צ
פופינה. צילום: יח"צ