אירוע משלהן: מתכון לערב בנות מושלם

החברות הכי טובות, סדרה אהובה ופירות העונה - כך תארגנו ערב בנות מנצח

אירוח גבינות: ערב בנות. צילום: אנטולי מיכאלו
אירוח גבינות: ערב בנות. צילום: אנטולי מיכאלו

מה עושים?

יש משהו כיפי מאוד בלהזמין אלייך הביתה את החברות הכי טובות שלך. כן, את צריכה לסדר, להכין, לנקות, לבשל, לארח ולנקות שוב בסוף – אבל את עושה את זה מתוך אהבה לחבורה שהזמנת. הן מצדן בוודאי לא "ייתנו לך" לסדר, להכין ולנקות לבד. עד כמה שהן אוהבות להתארח, הן גם אוהבות אותך ויודעות שטרחת לכבודן גם אם הזמנת רק פיצה.

כל עוד החברות שלך מסתדרות נהדר בינן לבין עצמן ויש לך מספיק מקום – אין שום סיבה לא להזמין את כולן. יותר מארוחה רומנטית לכמה זוגות ויותר מערב קוקטיילים – בערב הזה את יכולה וצריכה להרגיש מאוד בנוח, וכדי שזה יקרה כדאי שתזמיני את החברות שאת אוהבת במיוחד. כדאי שמספר המוזמנות לא יפחת משלוש אבל גם לא יהיה גדול מדי, כדי שכולן יוכלו לנהל שיחה משותפת ולא ייווצרו כמה תת קבוצות.

הערב יכול להתחיל בשעת אחר הצהריים תוך הכרזה שהשעה וחצי הראשונות לא מחייבות, אך לארוחה עצמה אין לאחר. טפטוף הנשים יאפשר לך לארגן ולהתארגן במהלכו, והמקדימות יוכלו בינתיים להתפעל מהדירה שלך או לתת כתף.

אם כל הנוכחות באירוע כבר מזמן רוצות לצפות באיזה סרט, או שכולכן עוקבות באדיקות אחרי סדרה כזו או אחרת – אפשר להכריז שאת שלב הקינוח עושים סביב ההקרנה.

איך מעצבים?

בחרו סביבה המשרה אווירה קלילה ואינטימית ושאינה "כולאת" את הבנות סביב שולחן אוכל כבד. אנחנו בחרנו להגיש את ארוחת הבנות במטבח פתוח, סביב אי, על כיסאות בר. את המנות כדאי להגיש בכלים מעוצבים – לאו דווקא כלי אוכל – שיעניקו חוויה מגוונת יותר מסתם צלחות וכלי הגשה בנאליים. במקרה זה כדאי לחשוב בצורה מקורית ולא סטנדרטית. מכיוון שהאוכל המומלץ בערב שכזה הוא בריא וקליל ומבוסס על גבינות בשילוב פירות וירקות – נבחרו כלים בעלי צבעוניות עזה וצורות הומוריסטיות של פירות וירקות. ירוק ואדום עז נבחרו להיות הצבעים המרכזיים. ירוק משדר רעננות ובריאות ואדום הוא צבע נועז, נשי ובעל נוכחות.

קרדיטים: סכיני גבינות וכלי הגשה אדומים וירוקים: לקט קסטיאל, רח' אלפסי 36 תל אביב // שמלות ותכשיטים: הילה בר, רח' ההדרים 7 כפר הס, 4909533־054.

מה שותים?

מי כמוך יודעת מה את וחברותייך אוהבות לשתות, אבל אם יורשה לנו להמליץ – יין הוא פתרון מושלם. את היין אפשר להתאים לשלבים השונים של הערב: יין לבן שצונן מראש לפני הארוחה, יין אדום לשלב האוכל ויין מתוק לקינוח. אם את לא בעניין של פיינשמקריות, פשוט תדאגי שיהיה מגוון של בקבוקים מבעוד מועד, וכל אחת תמזוג לה מה שהיא רוצה בזמן שהיא רוצה.

טיפ: אל תשכחו להגיש יין אדום משובח בכוסות קריסטל דקות. הניחו על השולחן בקבוק או שניים, והבנות ירגישו חופשיות לחלוק ולשתף את החברות בסודות כמוסים.

מה שומעים?

ברי סחרוף – נגיעות

Beyonce – I Am… Sasha Fierce

Barbara Streisand – People

Fiona Apple – When the Pawn…

עשו ואל תעשו

זכרו שהערב הזה הוא בשביל החברות שלכן אבל גם בשבילכן, ותדאגו להזמין את אלו שכיף לכן איתן.

אל תריבו עם אף אחת רגע לפני כן, ואם זה קרה – דאגו להשלים כדי שהערב יהיה נעים לכולן.

אם יש לכן כמה רעיונות לארגון הערב, אבל קשה לכן לבחור – אתן יכולות להכריע בהצבעה דמוקרטית.

מתכונים:

סלט בייבי מוצרלה, ענבים, זיתים, קרעי בזיליקום ועלי סלנובה צעירים

החומרים ל־4 מנות:

  • 1 כוס בייבי מוצרלה של גד
  • 1 כוס ענבים ירוקים
  • 1 כוס ענבים אדומים
  • 1/2 כוס זיתי תסוס מגולענים
  • עלי בזיליקום
  • עלי סלנובה צעירים

 

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
  • 2 כפות רוטב מייפל
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד.
מתבלים את הסלט ברוטב ומגישים.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

 

סלט עגבניות צבעוניות, פטה, קרוטוני זיתים והמון עלים

החומרים ל־2 מנות:

  • 20 עגבניות שרי צבעוניות
  • 1/2 כוס פטה מפוררת של גד
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • המון עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם (נענע, בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק)
  • 1/3־1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות חומץ שרי
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

לקרוטונים:

  • 4 פרוסות לחם זיתים
  • מעט שמן זית

 

אופן ההכנה:

קורעים את הלחם לפיסות, מתבלים במעט שמן זית ומייבשים בתנור בחום בינוני־נמוך (170 מעלות) עד שמזהיב ומתייבש.
מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מפזרים קרוטונים מעל ומגישים.

אירוח גבינות: ערב בנות. צילום: אנטולי מיכאלו


 

מיני קיש גבינות, כרשה תרד וקרמבל מלוח

החומרים ל־12 מיני קישים:

לבצק:

  • 1 כוס קמח
  • 100 גר' חמאה קרה וחתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף מים קרים

 

למלית:

  • 2 כפות חמאה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כרשה גדולה פרוסה דק, החלק הבהיר בלבד
  • 4 עלי תרד תורכי קצוצים
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 12 מטבעות גבינת עזים של גד

 

לקרמבל:

  • 50 גר' חמאה
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/4 כוס גבינת קשקבל מגוררת של גד
  • 2 כפות שקדים גרוסים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מעבדים את הבצק לבצק פריך ומניחים למשך 20 דקות.
בינתיים מאדים כרשה ותרד בחמאה מומסת ומעבירים למסננת.
מערבבים את כל מרכיבי המלית מלבד מטבעות גבינת העזים.
מכינים בצק קרמבל: טוחנים במעבד מזון, בפולסים, את כל המרכיבים עד שנוצרים פירורי בצק.
מרדדים את הבצק ומרפדים את תבניות הטארטלט. ממלאים במלית, מניחים מטבע גבינת עזים ומפזרים מעל קרמבל.
אופים בחלקו התחתון של התנור במשך כ־20 דקות בחום בינוני (180 מעלות).

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

 

בפלטת גבינות

קממבר צאן
קממבר כמהין
ברי פקאן
ריקוטה פרסקה
צפתית
פרוסות בולגרית מעודנת
פקורינו

עוד על השולחן

צלחת פירות העונה
לחמי שאור
יין אדום