אריזה משפחתית: מתכון לבראנצ' מושלם

אירוע לכל המשפחה בשיא הסטייל עם שמש חמימה, אוכל טוב והרבה חיוכים. כך תפיקו בראנצ' מושלם לצהרי שבת

בראנצ' של שבת. צילום: אנטולי מיכאלו
בראנצ' של שבת. צילום: אנטולי מיכאלו

מה עושים?

בראנץ' משפחתי יכול להיות אירוע כיפי במיוחד, אבל יש הרבה דברים שאתם צריכים לקחת בחשבון. קחו דף ועט ורשמו את כל האנשים שאתם מתכננים להזמין לאירוע, סמנו לעצמכם אם למישהו מהם אתם צריכים להתכונן במיוחד. זה לא משנה אם מדובר בפעוט שמסרב לישון, בן עשרֶה ששונא את כולם, שני מבוגרים שברור לכל הצדדים שהם הולכים להתווכח ביניהם על פוליטיקה בלהט. הבראנץ' צריך להיות בנוי כך שלכל הנוכחים בו – וכמובן גם לכם – יהיה משהו שיתן מענה לבעיות השונות ויאפשר לכולם ליהנות כמה שיותר.

אף אחד לא בוחר את המשפחה שלו, אבל אתם כן יכולים לבחור את מי מבני המשפחה להזמין לאירוע. נכון שקשה מאוד לא להזמין את האח שלכם, אפילו אם אתם נמצאים בעיצומו של ריב ממושך, אבל אפשר לנצל את האירוע הזה כדי להשלים. אם אתם מזמינים בני משפחה רבים לביתכם, מומלץ להיעזר בהם בבישולים או ברכישת השתייה. הם מצדם ישמחו לעזור, ואתם תוכלו לארגן את האירוע קצת יותר בנחת.

אם במשפחה שלכם יש ילדים קטנים, רצוי שתקצו אזור שיאפשר להם לשחק בלי להפריע לכל היתר. למתבגרים לא צריך להכין שום דבר במיוחד. אם תצליחו להוציא את האף שלהם מהסמארטפון, תהיה זו הזדמנות להכניס אותם ללופ של המבוגרים, ואין הכוונה רק בעזרה בעריכת השולחן ובפינויו.

[tmwdfpad]

איך מעצבים?

את השולחן של הבראנץ' מומלץ לארגן בצורת הגשה של בופה. באירועים רבי משתתפים זוהי צורת ההגשה הנוחה ביותר. עריכת שולחן מרכזי תהיה מסורבלת כי האכילה מתמשכת לאורך כל זמן האירוח, ולרוב מדובר בכמות בלתי מבוטלת של אורחים. את הסכו"ם כדאי להכניס לכלי מרכזי ולהניח לידו את הצלחות בערמה. בחרו בטקסטיל לבן או בהיר והוסיפו שניים־שלושה צבעים שמחים לבחירתכם (בשולחננו נבחרו תכלת וצהוב). עתה נותר לבחור כלים ואלמנטים קישוטיים בצבעים אלו. מומלץ להוסיף זר צבעוני של פרחי שדה ואף שיבולים. אם אתם מעוניינים לרדת לפרטים הקטנים, מומלץ להוסיף לשולחן פרטי עיצוב משלימים בעיצוב כפרי (בשולחן שלנו שולבו פריטים מעץ צבוע לבן ולבבות עץ צבועים בתכלת). כדי ליצור עניין אפשר להגיש את הלחמים בתוך סלסילה ולהגיש חלק מהמנות בכלים על רגל. צרו אווירה משוחררת ובלתי מחייבת, כמו חגיגה בכפר או בקיבוץ.

גבינות ודובדבנים. צילום: אנטולי מיכאלו
גבינות ודובדבנים. צילום: אנטולי מיכאלו

טיפ: למניעת צפיפות כדאי לדאוג למגוון פינות ישיבה. ספסל, ספה או כמה מקבצי כיסאות יעשו את העבודה. בין שאתם מארחים בדירה, במרפסת או בגינה – דאגו להכין כמה פינות ישיבה שונות, כך האורחים הרבים יתפזרו באופן טבעי ולא תיווצר תחושת צפיפות סביב האוכל.

קרדיטים: כלים ורהיטי עץ – Stella Mami, מושב חרות // כלי חרס לבנים: יערה כחלון־לוי, studioyaara.co.il // פרחים: ZER4U // שמלות ותכשיטים: הילה בר, רח' ההדרים 7 כפר הס, 4909533־054.

מה שותים?

מצד אחד זו עדיין קצת ארוחת בוקר, מצד שני ברור לכולם שאחרי הבראנץ' הולכים לישון. לכן אתם יכולים לא רק שתייה הקלה, אלא גם קוקטיילים שמתאימים לליווי את הארוחה: מימוזה, קמפרי תפוזים, ערק עם אשכוליות.

בקבוקים של יין או בירה הם אף פעם לא רעיון רע, אבל אל תשכחו שאתם רוצים שהמשפחה שלכם תחזור הביתה בשלום. לילדים מובן שלא תוכלו למזוג אלכוהול, אבל אתם יכולים לעטר את כוסות המשקה שלהם בקשים צבעוניים או שמשיות כדי שירגישו חלק מהחגיגה.

מה שומעים?

"כמו גדולים"

"הכבש השישה עשר"

"The Sounds of Music"

הגרובטרון – "הדרך מתמשכת"

שרית חדד – "האוסף"

עשו ואל תעשו

  • באירוע עם ילדים כדאי להשקיע מעט מחשבה ולתכנן פעילויות מראש. מנות ידידותיות ופעילויות יצירה ומשחק יגבירו שיתוף פעולה מצדם
  • קבעו את המפגש בשעה שנוחה לכולם, בעיקר אם יש שנוהגים במשך יותר מחצי שעה לביתכם.
  • השאירו את יום המחרת פנוי מכל פעילות, בראנץ' משפחתי יכול להיות מעייף

 

מתכונים:

מאפה בצק עלים פתוח עם זוקיני צבעוני, פטה ופסטו זעתר (למבוגרים)

החומרים ל־8 מנות:

  • 1 ק"ג בצק עלים מוכן
  • 1 כוס תערובת פתיתי גבינת פטה ופקורינו של גד
  • 1/2 כוס פסטו זעתר מוכן
  • 2 זוקיני
  • 2 תפוחי עץ מזן חרמון או פינק ליידי
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • מעט מלח אטלנטי גס
מאפה בצק עלים פתוח למבוגרים. צילום: אנטולי מיכאלו
מאפה בצק עלים פתוח למבוגרים. צילום: אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה:

מרדדים מעט את בצק העלים ומחלקים את מלבן הבצק לשני מלבנים ארוכים. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים לאורך כל מלבן שכבה נדיבה של פסטו. פורסים זוקיני ותפוחים לפרוסות דקות. מערבבים שמן זית עם שום, צ'ילי ומלח. עוטפים בעדינות את פרוסות הזוקיני והתפוחים בתערובת שמן הזית המתובל. מסדרים את הזוקיני והתפוחים בצורת רעפים על פני הבצק ומפזרים מעל גבינה מגוררת. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ואופים את המאפים בחלקו התחתון של התנור במשך כ־10 דקות, עד שהבצק משחים.

מאפה בצק עלים פתוח עם ממרח עגבניות, מוצרלה, זיתים ובזיליקום (לילדים)

החומרים ל־12 יחידות:

  • 500 גר' בצק עלים מוכן
  • 1/2 כוס ממרח עגבניות מיובשות
  • 1 כוס גבינת מוצרלה של גד
  • 12 כדורי בייבי מוצרלה של גד
  • 12 עגבניות שרי
  • חופן זיתים מגולענים
מאפה בצק עלים פתוח לילדים. צילום: אנטולי מיכאלו
מאפה בצק עלים פתוח לילדים. צילום: אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה:

קורצים 12 עיגולים מהבצק, מסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מורחים בממרח עגבניות מיובשות. מפזרים על פני הממרח מוצרלה מגוררת. מעל מסדרים בייבי מוצרלה, עגבניות שרי וזיתים. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ואופים את המאפים בחלקו התחתון של התנור כ־10 דקות, עד שהבצק משחים.

טארט ריקוטה, אגסים ושקדים

החומרים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:

  • לאגסים:
  • 4 אגסים קלופים ושלמים
  • 250 גר' (11/4 כוסות) סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מחית וניל
  • לקלתית:
  • 120 גר' (1/2 כוס + 1 כף) סוכר
  • 120 גר' חמאה קרה
  • 180 גר' (1 כוס + 4 כפות) קמח
  • 1 כפית מחית וניל
  • 1 כף מים קרים
  • 100 גר' מרציפן משובח
  • 3 כפות ריבת אגסים
  • למלית הריקוטה:
  • 500 גר' גבינת ריקוטה של גד
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 7 כפות קורנפלור
  • 5 חלמונים
  • 1/2 כוס רוזטה
  • 5 חלבונים
  • לקישוט:
  • שבבי שקדים
טארט ריקוטה, אגסים ושקדים. צילום: אנטולי מיכאלו
טארט ריקוטה, אגסים ושקדים. צילום: אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה:

  1. אגסים: מבשלים אגסים במים, סוכר ווניל במשך כ־15 דקות, עד שהם מתרככים אך שומרים על צורתם. מצננים מעט, חותכים לשניים, מרוקנים ליבה וחורצים חריצים דקים בעזרת סכין על הצד המעוגל של כל חצי.
  2. קלתית: מעבדים סוכר, חמאה, קמח ומחית וניל במעבד מזון במשך כמה שניות עד שנוצרים פירורים, מוסיפים מים קרים ומעבדים קצרות. מהדקים לתוך תבנית פאי מרופדת בנייר אפייה. מצננים מעט. מורחים על הקלתית שכבת דקה של ריבה ומעליה משטחים שכבה דקה של מרציפן.
  3. מלית: מערבבים היטב גבינת ריקוטה, חצי מכמות אבקת הסוכר, קורנפלור, רוזטה וחלמונים עד לקבלת עיסה חלקה לגמרי. מעבירים את התערובת לקערה עגולה.
  4. בקערת המיקסר מקציפים חלבונים ואת שארית אבקת הסוכר לקצף קל ועדין. מקפלים לתוך תערובת הגבינה בעזרת מרית.
  5. הרכבת הטארט: יוצקים את המלית המוכנה לתוך התבנית. מיישרים מעט עם המרית.
  6. מסדרים את חצאי האגסים על פני המלית, מפזרים שבבי שקדים בשולי הטארט.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות בחלקו התחתון של התנור במשך כ־35 דקות. מצננים.