כך תארגנו את הדאבל דייט הביתי המושלם

דאבל דייט בבית יכול להיות סופר רומנטי (וטעים!) אם עושים אותו כמו שצריך. הנה ההמלצות שלנו

רומנטיקה איטלקית עם גבינות גד. צילום: אנטולי מיכאלו
רומנטיקה איטלקית עם גבינות גד. צילום: אנטולי מיכאלו

מה עושים?

ארוחת ערב רומנטית המונה יותר מזוג אחד היא עניין לא פשוט, ולכן הדבר הראשון שאתם כזוג צריכים לעשות הוא להסכים ביניכם על רשימת המוזמנים. אתם לא יכולים להזמין אליכם הביתה זוגות שהדינמיקה ביניהם משפיעה לרעה עליכם (בין שהיא דביקה מדי או וכחנית מדי). בתור הזוג הפטרון של האירוע, אתם הכי חשובים. נקודה.

המשימה שהצבתם לעצמכם – לארח עוד זוג אחד לפחות לארוחת ערב ולהצליח לשמור על אווירה רומנטית בתוך החבורה – אינה קלה במיוחד. הזמינו אליכם זוגות ששניכם חשים בנוח בחברתם: אלו שמצחיקים אתכם, שכיף לכם לדבר איתם ושיודעים (במקרה הצורך) להשאיר את הבעיות ביניהם בבית שלהם לאותו ערב. אף אחד לא רוצה שהערב יהפוך להיות טיפול קבוצתי.

הזמינו את כולם כשעה לפני הארוחה עצמה, כדי שתוכלו לשבת בנחת ולשתות משקה ראשון בסלון או במרפסת, לצלילי מוזיקה. בשעה שכולם מפטפטים לקראת הארוחה, תוכלו לסיים את ההכנות האחרונות לפני ההגשה וגם לשים לב אם כדאי לשלוף ברגע האחרון את פתקאות סידור הישיבה שהכנתם מראש, רק למקרה שאחד הזוגות יגיע קצת מסוכסך בתוכו. מובן שאין להפריד בין הזוגות בזמן הארוחה, אבל ליתר ביטחון הושיבו משני צדיהם אנשים שאתם סומכים עליהם שירגיעו את העניינים, או פשוט יסיחו את דעתם מהעניין.

פלטת גבינות. צילום: אנטולי מיכאלו
פלטת גבינות. צילום: אנטולי מיכאלו

איך מעצבים?

לעיצוב שולחן רומנטי לכו על אלמנטים קלאסיים. במקרה הזה רצוי לבחור בקלישאה, זה עובד מצוין. באגף הטקסטיל בחרו מפת בד לבנה ומגוהצת ובמפיות בד איכותיות (רצוי לבנות). שלבו כלי פורצלן בצבע בהיר או בעיטור עדין של זהב או כסף. לא חייבים סט שלם, אפשר לשלב מבחר כלי הגשה שונים, אך רצוי להתמקד בצבעי לבן ופסטל – שילוב מוצלח. בעיצוב רומנטי מומלץ מאוד להוסיף פרחים.

בחרו פרחים בהירים – פרחי שדה או ורדים. במקרה זה אין צורך בסידור פרחים ענקי. פרח אחד או מקבץ של כמה גבעולים יעשו את העבודה. את גבעולי הפרחים כדאי לקצר ולסדר בקלילות בתוך כמה בקבוקי זכוכית שקופים. חשוב להקפיד על גבעולים נמוכים, כדי שהפרחים לא יסתירו לסועדים זה את זה. כדאי להניח על השולחן גם נר דולק. אפשר לבחור בנר אחד גדול או בכמה נרות קטנים. הנרות מוסיפים תאורה רכה ורומנטית, ואורם מנצנץ דרך בקבוקי הזכוכית. אל תשכחו גם כוסות יין על רגל דקה.

לסיום הבריקו את הכוסות והסכו"ם במגבת כותנה יבשה. ככל שתבריקו יותר, כך הכל ינצנץ ויבריק באור יקרות.

טיפ: ממש כמו בארון הבגדים, כך גם בתחום האירוח: כדאי שיהיו בבית כמה פריטים קלאסיים. קנו לכם מפת בד לבנה צחורה (לא חייבת להיות מפה יקרה), 8־12 מפיות בד לבנות ושלושה כלי הגשה בהירים שישמשו למנות מרכזיות. את הטקסטיל הקפידו לכבס מייד אחרי השימוש, לגהץ ולאפסן בארון המצעים.

מה שותים?

בשלב הראשון כדאי להגיש משקה קליל כמו קמפרי עם תפוזים, אפרול שפריץ או קאווה, ולהציע גם בירה למי שמעדיף. אל תגישו קוקטיילים חזקים מדי, ואולי גם כדאי למזוג את הבירה לכוס בינונית כדי שיישאר לכולם מקום לאוכל שטרחתם עליו. את הארוחה כדי ללוות עם בקבוקי יין על השולחן ולחדש את כוסות הקוקטייל למי שלא רוצה לערבב, או שאהב במיוחד את צורת ההגשה שלכם.

מה שומעים?

"Mina – "The Platinum Collection

"Charlotte Gainsbourg – "5:55

"Felix Mendelssohn – "Symphony No. 4 in A major

"Jacques Brel – "Ne Me Quitte Pas

"Ella Fitzgerald and Louis Armstrong – "Ella and Louis

עשו ואל תעשו

  • אל תפיקו ערב שיפיל את שניכם מהרגליים וסייעו זה לזו בכל שלבי התהליך: התכנון, הקניות, הבישול והאירוח עצמו.
  • ארגנו ערב שגם אתם רוצים להיות חלק ממנו. כשהזוג הפטרון נהנה – כולם נהנים.
  • בסוף הערב הרשו לעצמכם להשאיר קצת עבודה למחר, ושבו רק אתם כוס יין ורגליים על שולחן הקפה.

 

מתכון לפסטה סיציליאנית עם רוטב אגוזים, צלפים וגבינת מנצ'גו

החומרים ל־4 מנות:

  • 1 חבילת פסטה קצרה (500 גר') מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 6 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום כתוש
  • 1 צ'ילי אדום קצוץ (אפשר גם פחות)
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 3 עגבניות אדומות מאוד, קצוצות
  • 3 כפות צלפים במלח, שטופים
  • 1 כוס רוטב עגבניות חלק
  • חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • חופן נדיב של גבישי גבינת מנצ'גו של גד

 

אופן ההכנה:

1. במחבת רחבה מחממים שמן זית, מטגנים קלות שום, צ'ילי ואגוזים.

2. מוסיפים עגבניות וצלפים ומבשלים ביחד כ־15 דקות על להבה נמוכה עד שמתקבל רוטב בסמיכות הרצויה.

3. מוסיפים רוטב עגבניות חלק ופטרוזיליה קצוצה, מתבלים במלח ובפלפל גרוס. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מפזרים גבישי גבינה ומגישים.

פסטה סיציליאנית. צילום: אנטולי מיכאלו
פסטה סיציליאנית. צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון לקפרזה פרועה

החומרים ל־4 מנות:

  • 2 כוסות קרעי לחם ישן
  • שמן זית לפי הטעם
  • מלח אטלנטי לפי הטעם
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית שום גבישי
  • 4 עגבניות אדומות בשלות
  • 4 כדורי מוצרלה של גד
  • חומץ בלסמי לפי הטעם
  • חופן עלי בזיליקום

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים קרעי לחם עם מעט שמן זית, מלח, אורגנו ושום ומייבשים בתנור בחום בינוני־נמוך (170 מעלות) במשך כ־10 דקות עד שמתייבשים ומזהיבים.

2. חותכים את העגבניות גס וקורעים את כדורי המוצרלה לפיסות גסות.

3. מתבלים בשמן זית, בלסמי ומלח. מפזרים עלי בזיליקום ולחם קלוי מעל ומגישים.

 

קפרזה פרועה. צילום: אנטולי מיכאלו
קפרזה פרועה. צילום: אנטולי מיכאלו

קרם טירמיסו עם שברי עוגיות קפה ושוקולד

החומרים ל־8 מנות:

לקרם טירמיסו:

  • 6 חלמונים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 1 כפות אמרטו, ליקר שקדים
  • 1/2 1 כפות ברנדי
  • 2 כפות ליקר קפה
  • 500 גר' גבינת מסקרפונה של גד
  • 1 כוס שמנת מתוקה

 

לעוגיות קפה:

  • 200 גר' חמאה
  • 80 גר' סוכר
  • 375 גר' קמח
  • 10 גר' אבקת נס קפה
  • 20 גר' מים חמימים
  • 100 גר' שקדים מרוסקים
  • 70 גר' שוקולד צ'יפס

להגשה:

אבקת קקאו משובחת להגשה

 

אופן ההכנה:

1. עוגיות: מכינים בצק פריך מכל מרכיבי הבצק, מרדדים על תבנית אפייה ואופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ־15 דקות. מצננים ושוברים לחתיכות.

2. קרם: מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ויציבה מאוד.

3. מערבבים את כל סוגי האלכוהול (אמרטו, ברנדי וליקר קפה) ומוסיפים בזרם דק לתערובת החלמונים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.

4. בקערה נפרדת מערבבים נמרצות את המסקרפונה עד שמרקמה חלק מאוד וללא גושים. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה ובאטיות את המסקרפונה. מגבירים שוב את המהירות וממשיכים להקציף עוד חצי דקה כדי לקבל תערובת אוורירית יותר.

5. בקערה אחרת מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה ומקפלים אותה בעדינות לתוך תערובת המסקרפונה. מקררים חצי שעה במקרר.

6. מעבירים את הכלים למקרר למשך 4 שעות לפחות.

7. מקשטים בשברי עוגיות, מפזרים אבקת קקאו משובח ומגישים.

קרם טרמיסו. צילום: אנטולי מיכאלו
קרם טרמיסו. צילום: אנטולי מיכאלו

קרדיטים: סכו"ם וכלי פורצלן לבנים: לקט קסטיאל, רח' אלפסי 36 תל אביב // פרחים: ZER4U // שמלות ותכשיטים: הילה בר, רח' ההדרים 7 כפר הס, 4909533־054