יש בעיר מסיבה: מתכון למסיבת הקוקטיילים המושלמת

אנשים יפים, כוסות גבוהות ופינגר פוד. זה מה שאתם צריכים כדי לארגן את האירוע הכי אלגנטי שאפשר

ברי פקאן ואגסים מקורמלים. צילום: אנטולי מיכאלו
ברי פקאן ואגסים מקורמלים. צילום: אנטולי מיכאלו
28 במאי 2015

מה עושים?

כל עוד אתם לא מזמינים קייטרינג עם מלצרים בחליפות ופפיונים, כדאי שרשימת המוזמנים שלכם לא תמנה יותר ממספר האנשים שאתם יכולים לארח. ברור שחבריכם הטובים יסייעו לכם במהלך הערב ואולי אפילו בהכנות עצמן, אבל אם אתם חשים צורך לעשות את הכל מ-א' עד ת' כדאי שתוכלו להתמודד עם כמות העבודה, אחרת תבלו את הערב עם כאבי גב או רגליים.

אנחנו ממליצים להזמין לערב הזה את אלה שכיף לכם לבלות איתם באמת, ואם הם מגיעים מכמה מעגלים חברתיים שונים, חשוב לוודא שלכל אחת ואחד יש אדם אחד לפחות לדבר איתו. אם יש לכם חבר או שניים שמציעים לבוא ולתת יד, הזמינו אותם כשעה וחצי לפני תחילת האירוע עצמו. רגע לפני שאתם מתחילים לחתוך ירקות או לנער את הכריות על הספה – שבו רק איתם לקוקטייל פתיחה קליל. אם יש לכם חברים חדשים שאתם רוצים להכניס למעגל הקבוע, אולי כדאי לבקש מהם להגיע לשלב ההכנות כדי שתהיה להם כניסה חלקה יותר, והם לא ירגישו זרים מהרגע הראשון.

כיוון שמדובר בערב על בסיס קוקטיילים, אין שום בעיה להזמין אנשים שלא אוהבים לשתות עד לא ידע. אם במוזמנים יש הן כאלה והן שתיינים רציניים יותר – קחו בחשבון שהראשונים יעזבו מוקדם יותר ועם האחרונים אתם עשויים לבלות לתוך הלילה.

איך מעצבים?

הקפידו להגיש מנות קטנות של פינגר פוד על מגשי אירוח מעוצבים וצלחות קטנטנות. במקרה זה ממש אין צורך בשולחן ובכיסאות. סדרו את כל האוכל והשתייה על מגשי האירוח, כולל מגשים המלאים בכוסות יין או קוקטיילים. גם את הקינוח הגישו במנות אישיות, בתוך כוסות קוקטייל או כוסות שמפניה.

טיפ: השתדלו לפנות את החלל מרהיטים כבדים, פרשו שטיח, בחרו מוזיקה טובה ופזרו כיסאות שונים ליצירת אינטימיות. החלל הפנוי יעודד את המוזמנים לרקוד ולא לשבת.

קרדיטים: מגשי אירוח: לקט קסטיאל, רח' אלפסי 36 תל אביב. כוסות קינוח על רגל: Stella Mami, מושב חירות. צלחות קרמיקה שחורות: עדי ניסני. שמלות ותכשיטים: הילה בר, רח' ההדרים 7 כפר הס. טיפים: קרן ברק.

מה שותים?

בערב קוקטיילים נהוג לשתות, ובכן… קוקטיילים, אבל חשוב שתזכרו שזה יכול להיות כרוך בעבודה רבה. אפשר ללכת על קוקטיילים שמוגשים בקערה או בקראף, ועל משקאות בסיסיים המתאימים לכמה וריאציות של קוקטיילים כגון וודקה, קמפרי וג'ין, שאותם המשתתפים יוכלו לערבב לפי טעמם. אם מזג האוויר צפוי להיות קריר, אפשר להוסיף גם יין אדום לא כבד במיוחד. השילוב שלו עם גבינות הוא אמנם לא קלאסי אבל מוצלח מאד.

מה שומעים?

Nouvelle Vague

יסמין לוי – La Juderia

Antonio Carlos Jubim – The Composer of Desafinado Plays

Roisin Murphy – Mi Senti

 

עשו ואל תעשו

אל תעבדו 30 שעות לקראת הערב הזה. האורחים אולי יעריכו את ההשקעה, אבל אתם לא תרצו לעשות זאת שוב לעולם.

כדאי לארגן כמה נישות לישיבה כדי לאפשר לאנשים שירצו רגע לשוחח בינם לבין עצמם מקום לכך.

אם זכיתם לגור בדירה עם שקיעות נהדרות, התחילו את האירוע קצת לפני השקיעה כדי שכולם ייהנו וקצת יקנאו.

מתכונים:

חטיפי מאפינס גבינה עם צימוקי עגבניות ותימין

החומרים לכ-50 יח'

לבצק:

  • 2 וחצי כוסות (380 גר') קמח תופח
  • 200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 120 גר' יוגורט עזים בדלי של גד
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 כפיות ממרח עגבניות מיובשות
  • עלי תימין טריים
  • 1/2 כוס צימוקי עגבניות שרי
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 1/2 כוס גבינת קאשקבלו מגוררת (בפומפיה דקה) של גד

 

אופן ההכנה:

מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד, מחלקים לשני חלקים ושומרים עטוף במקרר למשך כ-20 דקות. בוצעים פיסות מהבצק ומגלגלים ביד לעיגולים קטנים ואחידים. מברישים בביצה ועוטפים בגבינה מגוררת. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב-180 מעלות במשך 15 דקות עד שהחטיפים מזהיבים.

מגש גבינות ופינגר-פוד. צילום: אנטולי מיכאלו
מגש גבינות ופינגר-פוד. צילום: אנטולי מיכאלו

 

קרם מסקרפונה אה-לה קיר רויאל

החומרים ל-6 גביעים

לקרם המסקרפונה:

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 250 גר' (קופסה) מסקרפונה של גד
  • 1 כפית מחית וניל
  • 3/4 כוס (150 גר') סוכר
  • 500 גר' (2 גביעים) גבינה לבנה 5%
  • לקולי פירות:
  • 250 גר' פירות אדומים קפואים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/3 כוס קרם דה קסיס

 

לקישוט:

  • פירות יער טריים
  • אופן ההכנה

 

קולי:

מבשלים את הפירות עם הסוכר והליקר עד לסמיכות הרצויה. מצננים ומסננים.

קרם מסקרפונה:

מקציפים באטיות בקערת המיקסר שמנת מתוקה, מסקרפונה, וניל וסוכר לקרם יציב מאד. מקפלים פנימה את הגבינה הלבנה. מערבבים פנימה בכמה תנועות בלבד את הקולי האדום כדי שייווצרו פסים של אדום ולבן. ממלאים כוסות שמפניה ושומרים בקירור. מקשטים בפירות יער ומגישים.

קרם מסקרפונה. צילום: אנטולי מיכאלו
קרם מסקרפונה. צילום: אנטולי מיכאלו

 

ברי פקאן עם אגסים מקורמלים

החומרים ל-6 מנות

  • 2 קופסאות ברי פקאן
  • 4 אגסים שלמים וקלופים
  • 1 כוס (200 גר') סוכר
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

מבשלים אגסים, סוכר ומים עד שהאגסים מתרככים אך שומרים על צורתם. מסננים החוצה את האגסים ושומרים בצד. מבשלים על להבה נמוכה את הסירופ שנותר עד שמצטמצם לקרמל. מחזירים את האגסים לסיר ומזגגים בקרמל. מצננים ופורסים לפלחים.

ברי פקאן ואגסים מקורמלים. צילום: אנטולי מיכאלו
ברי פקאן ואגסים מקורמלים. צילום: אנטולי מיכאלו