גמר מעורבב: מי יהיה הברמן הטוב בישראל?

רגע לפני גמר Israel World Class, אספנו את שמונת המתמודדים בגמר שיענו לנו על שאלות חמות

בר הגטסבי בירושלים (צילום: קובי שרביט)
בר הגטסבי בירושלים (צילום: קובי שרביט)

"וורלד קלאס" (World Class), הינו פרויקט פסגה בין-לאומי אשר הושק לפני כ- 6 שנים בלונדון, ומאז הפך למסגרת מובילה אליה מצטרפים מדי שנה מיטב הברמנים מהברים המובילים ביותר בעולם. IBBLS, היבואנית והמשווקת הרשמית של מותגי תאגיד האלכוהול Diageo, תקיים בסוף החודש (28-29 יוני) את גמר תחרות World class Israel לשנת 2016 לבחירת הברמן הטוב ביותר בישראל.

לאחר מיון קפדני ותחרות אינטנסיבית של כ-100 מתמודדים,  נבחרו שמונה פיינליסטים אשר אחד מהם יזכה בתואר הנכסף- הברמן הטוב בישראל לשנת 2016. הברמן שיזכה ייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית Global Finals אשר תתקיים בספטמבר השנה במיאמי ויתחרה ב- 50 ברמנים מרחבי העולם.

בין השופטים, אריק לורנזו –  הנחשב לאחד הברמנים הגדולים בזמננו וזכה במספר פרסים יוקרתיים בהם "הברמן הטוב בעולם לשנת 2010" בגמר world class באותה השנה.

גמר ISAREL WORLD CLASS 2016  יערך ב-28-29 ביוני, ובו יצטרכו להתמודד הפיינליסטים בארבעה אתגרים שונים כשבסופם יוכרז הברמן הזוכה:

Sarona market challenge – בו יכינו קוקטייל בעל חותם אישי אשר שואב את השראתו מחומרי הגלם הנמצאים בשוק שרונה תוך הקצבת תקציב של 100 ש"ח.

Whiskey against the clock – אתגר הכנה של 8 קוקטיילים שונים על בסיס מותגי וויסקי שונים.

Cocktail blind tasting– טעימה עיוורת של קוקטיילים. הברמנים יקבלו רשימה של 10 קוקטיילים קלאסיים. לאחר מכן יוכנו להם 4 קוקטיילים שונים מתוך הרשימה, אותם הם יצטרכו לזהות לפי הטעם.

Welcome to Miami– החוק היחידי באתגר זה הוא שאין חוקים. על המתמודדים להכין קוקטייל אחד מקורי, בעל חותם אישי, אשר ירשים את השופטים ויוכיח להם מיהו הברמן הטוב ביותר בישראל.

תאי קובלר, גטסבי

איך הגעת למקצוע? אני בא מבית דתי מבית-שמש, ותמיד אהבתי את הקידושים הקלאסיים של ערב שבת על יין.  לאט לאט נהיה טרנד אצלנו שבשבת אחרי בית-הכנסת היינו מקדשים על קוקטיילים… זה התחיל אצל חבר של ההורים ונהפך למסורת. חוץ מזה המשפחה שלי בריטית כך שהשתייה זורמת אצלנו בדם בכל מקרה.

אם לא היית ברמן היית קוסם (עוסק בזה גם בימים אלה).

מה לעולם לא תשתה? קוקטיילים חמוצים עם קמפרי.

תאי קולבר (צילום: ליאור ניר)
תאי קולבר (צילום: ליאור ניר)

לאון טסי, קונסיירג'

איך הגעת למקצוע? אחרי הרבה שנים שאמללתי לקוחות בנקודות שירות ומכירה של חברות סלולר שונות, החלטתי שכדי לשמח אנשים אהיה ברמן.

אם לא היית ברמן היית שחקן.

מה לעולם לא תשתה? אין לי גבולות.

לאון טסי (צילום: ליאור ניר)
לאון טסי (צילום: ליאור ניר)

רוסקו, אימפריאל

איך הגעת למקצוע? דרך יחסי האינטימיים עם קפה והכנתו.

אם לא היית ברמן היית מעצב גרפי. אסתטיקה ועיצוב לוקחים חלק גדול בכל מה שאני עושה.

מה לעולם לא תשתה? כל עוד זה אפשרי לשתייה, אנסה את זה לפחות פעם אחת!

רוסקו (צילום: ליאור ניר)
רוסקו (צילום: ליאור ניר)

יובל סופר, דאבל סטנדרט

איך הגעת למקצוע? התגלגלות טבעית מזה 17 שנה.

אם לא היית ברמן היית מנתח לב.

מה לעולם לא תשתה? וודקה בטעמים.

יובל סופר (צילום: ליאור ניר)
יובל סופר (צילום: ליאור ניר)

נועם זרח, פרנצ' 57

איך הגעת למקצוע? קולינריה תמיד הייתה חלק מחיי, תמיד נמשכתי לתחום. הייתי נוסע לפריז פעמיים בשנה וכך נחשפתי לעולם הקולינריה הגבוה ולנותני השירות המקצועיים. אחרי הצבא, חלמתי להתקבל ללימודי ניצוח ולעבור לצרפת ובינתיים הייתי צריך לעבוד. היה לי ברור שאני רוצה להיות מאחורי הבר.

אם לא היית ברמן היית מורה.

מה לעולם לא תשתה? בלאדי מרי, זה משקה מזעזע בעיניי.

נועם זרח (צילום: ליאור ניר)
נועם זרח (צילום: ליאור ניר)

אלעד ברוך, גספר

איך הגעת למקצוע? לפני שנתיים בלימודי תואר שני בוינה, עבדתי למחייתי בכמה ברים ומשם צמחה האהבה האמתית שלי לתחום והרצון להתמקצע בתחום.

אם לא היית ברמן היית רופא.

מה לעולם לא תשתה? אין דבר כזה. אנסה הכל הכל . טרם נתקלתי בכזה דבר.

אלעד ברוך (צילום: ליאור ניר)
אלעד ברוך (צילום: ליאור ניר)

דניאל הראל, דה נורמן

איך הגעת למקצוע? הייתי אמור להישאר בצבא קבע אבל היו קיצוצים ונשלחתי הביתה. תמיד רציתי להיות ברמן אז הלכתי על זה ונרשמתי לקורס ברמנים.

אם לא היית ברמן היית פסיכולוג.

מה לעולם לא תשתה? קרם דה-קסיס.

דניאל הראל (צילום: ליאור ניר)
דניאל הראל (צילום: ליאור ניר)

דניאל דרי, C&D

איך הגעת למקצוע? לפני עשור רציתי לעבור לגור בתל אביב והייתי מוכן לעבוד בכל דבר בכדי להתחיל את חיים פה. בזמנו עסקתי בעיקר במוזיקה אבל היה כבר אז ברור שאי אפשר ממש להתפרנס מזה. למזלי הענק, ראיון העבודה הראשון והאחרון שהיה לי היה ב"טפאו" ב2005. כמו רבים לפני למדתי שם הכל, מקוקטיילים, קולינריה, ניהול ולבסוף את כל הכלים כדי לפתוח עסק משלי.

אם לא היית ברמן היית כל דבר אחר שיאפשר ליצירתיות שלי להתבטא.

מה לעולם לא תשתה? אשתה הכל פעם אחת, יש רשימה ארוכה של דברים שלא אשתה שוב.

דניאל דרי (צילום: ליאור ניר)
דניאל דרי (צילום: ליאור ניר)