לחיים: הזוכה בתחרות בקרדי לגאסי והקוקטיילים המנצחים

השבוע התקיים הגמר של תחרות הבקרדי לגאסי, התחרות ששמה לה למטרה למצוא את הקוקטייל הקלאסי הבא שמתבסס על שלושה מרכיבים עיקריים וחומרי גלם שאפשר למצוא בקלות בכל מקום בעולם. הזוכה אגב, ממש בהזמנה לכבוד יום האישה

לראשונה, ברמנית זכתה בתחרות בקרדי לגאסי הישראלית. צילום: אמיר יעקובי
לראשונה, ברמנית זכתה בתחרות בקרדי לגאסי הישראלית. צילום: אמיר יעקובי
6 במרץ 2017

תחרות הבקרדי לגאסי מתקיימת בישראל זו הפעם השלישית. מדובר בתחרות בינלאומית שהתקיימה השנה ב-40 מדינות במקביל. עיקר התחרות נסוב סביב שיווק הקוקטייל וההטמעה שלו בכמה שיותר ברים ומסעדות, ועם הנטוורקינג של המיקסולוגים בימינו, קוקטיילים רבים מוצאים עצמם מוגשים בשלל מדינות ויבשות. גם בארץ לא מעט קוקטיילים שהתחילו מהתחרות הזו, הפכו דרי קבע בתפריטי קוקטיילים. קוקטייל בקרדי לגאסי הוא קוקטייל שקל לשכפל אותו וברמנים יוכלו לחקות אותו גם בלונדון, טוקיו או מומבאיי ובנוסף, שיעמוד במבחן הזמן ויוכל להיכנס לספר מתכונים גם בעוד 80 שנה כגון: מוחיטו, דאקירי ועוד.

השנה, ממש לכבוד יום האישה, הזוכה הגדולה של הבקרדי לגאסי היא נועם שרת, מהדאבל סטנדרט עם הקוקטייל "מאדאם לילי". הקוקטייל והקמפיין הוצגו בפני שלושה שופטים בינלאומיים, ממובילי המיקסולוגים בעולם: דנזל היט', שייצג את דרום אפריקה בתחרות וכיום עובד בדובאיי, דינוס קונסטנטינידיס מקפריסין, בעליו של הבר LOST&FOUND  שנמצא ברשימת 50 הברים הטובים בעולם, וסימונה קאפורלה, השם הגדול מכולם, מי שבמשך שנים ניהל את בר הארטיזן בלונדון (שזכה בתואר הבר הטוב בעולם 4 שנים ברציפות, 2012-2015). קאפורלה, איטלקי במקור, נחשב לאחד המיקסולוגים היצירתיים והמפורסמים בעולם (בין היתר יצר עם ג'יימי אוליבר את DRinktube, ערוץ יוטיוב פופולרי המוקדש לקוקטיילים) וזהו ביקורו הראשון בארץ.

נועם שרת בפעולה. צילום: אמיר יעקבי
נועם שרת בפעולה. צילום: אמיר יעקבי

הזוכה בתחרות העולמית יזכה להיות שגריר בקרדי העולמי. נועם שרת, שגברה בגמר על איתי לשם מהספייס האוס ועמרי בלוטשטיין מה- 223, תיסע לברלין לייצג אותנו בגמר העולמי שייערך באפריל. כולנו מחזיקים אצבעות. ועכשיו, לקוקטיילים המנצחים:

 Madame Lily (נועם שרת, דאבל סטנדרט)

המרכיבים:

  • תפוח גרנד סמית' מעוך
  • 25 מ"ל מי סוכר
  • 15 מ"ל ליים
  • 25 מ"ל קלבדוס
  • 45 מ"ל בקרדי קרטה בלאנקה

    לקישוט:

    סליל קליפת לימון

    אופן ההכנה:

שוטפים את הכוס באבסנט (יוצקים לכוס ומרוקנים).
משקשקים ומסננים סינון כפול לכוס שמפניה.

מדאם לילי של נועם שרת. צילום: אמיר יעקובי
מדאם לילי של נועם שרת. צילום: אמיר יעקובי

Lions Honey (איתי לשם, ספייס האוס)

המרכיבים:

  • 60 מ"ל בקרדי קרטה אורו
  • 15 מ"ל מרטיני רוסו
  • 30 מ"ל מיץ ליים סחוט
  • 22.5 מ"ל סירופ דבש
  • 4 כפיות טחינה
  • 15 מ"ל חלבון ביצה
  • גרגירי שומשום שחור קלוי כקישוט

לקישוט:

  • שומשום שחור

אופן ההכנה:

מערבבים בשייקר את הטחינה ומיץ הליים. מוסיפים את יתר המרכיבים ומשקשקים על יבש. משקשקים שוב עם קרח ומסננים סינון כפול לכוס קופ. מפזרים פס שומשום שחור ומגישים.

lions honey של איתי לשם. צילום: אמיר יעקובי
lions honey של איתי לשם. צילום: אמיר יעקובי

 Early Days (י223, עמרי בלוטשטיין)

המרכיבים:

  • 60 מ"ל בקרדי קרטה בלנקה
  • 30 מ"ל סירופ ארל גריי-וניל
  • 20 מ"ל מיץ לימון סחוט
  • 15 מ"ל חלבון
  • 10 מ"ל ליקר תפוזים

    לקישוט:

  • טוויסט לימון

אופן ההכנה:

מנערים על יבש, לאחר מכן מנערים עם קרח ומסננים סינון כפול לכוס קופ (מרטיני). מקשטים בטוויסט לימון.

early days של עומרי בלוטשטיין. צילום: אמיר יעקוביֹ
early days של עומרי בלוטשטיין. צילום: אמיר יעקוביֹ