עד אור הבוקר
היא באה ממזרח אירופה, נשענת על מתכון היסטורי, ויש לה ארומה נקייה וטעמים חלקים. לסילבסטר או לנובי גוד, בקוקטייל או במשקה מעורבב - הכירו את וודקה ריגה בלאק
תוכן שיווקי | הסקוטית – יינות ואלכוהול
מתכונים באדיבות ויטה ולדימירסקי, פרנצ’ 57
המשקה פרימיום, המחיר נגיש
וודקה ריגה בלאק, שמקורה במזרח אירופה, נשענת על מתכון היסטורי ועוברת שבע פעמים פילטור. הוודקה מיוצרת ממי בארות ומאלכוהול איכותי שעובר תהליך זיקוק וסינון בן שבעה שלבים דרך מסנני פחם פעיל ויוני כסף. מדובר בוודקה סופר פרימיום במחיר מעולה, שמתאימה למסיבות, משקאות מעורבבים וקוקטיילים. היא מיובאת מלטביה לישראל בלעדית על ידי החברה הסקוטית.
להשיג ברשת טיב טעם ובחנויות היין והאלכוהול
Jungle Juice
החומרים לקוקטייל אחד
45 מ”ל וודקה ריגה בלאק
20 מ”ל קרפנו ביאנקו (ורמוט מתוק)
15 מ”ל מיץ לימון סחוט
30 מיץ תפוזים סחוט טרי
30 מיץ רימונים
20 מ”ל סירופ סוכר (יחס 1:1)
לקישוט
1 תפוז
חופן סוכר (רצוי חום)
חופן גרעיני רימון
כוס לואו בול
אופן ההכנה
הקישוט חותכים את התפוז לפרוסות, מסדרים על מגש שטוח ומפזרים מעל מעט סוכר (רצוי חום). מכניסים לתנור ב–200 מעלות ואופים עד להשחמה ולהתקרמלות התפוז.
הקוקטייל שמים את כל המרכיבים בשייקר, מוסיפים קרח ומנערים היטב. מסננים סינון כפול לכוס עם קרח ומקשטים בתפוז מקורמל ובגרעיני רימון.
Breakfast Sour
קוקטייל בהשראת ארוחת בוקר של לחם קלוי וריבה. החומרים לקוקטייל אחד
50 וודקה ריגה בלאק
פרוסת לחם שיפון קלוי
10 מ”ל פרנה ברנקה
30 מ”ל לימון
3 כפיות גדושות של ריבת שזיפים
15 מ”ל חלבון/אקווה פאבה (מי חומוס, תחליף טבעוני לחלבון ביצה)
לקישוט חופן פירות יבשים ועלי נענע
כוס אולד פאשן
אופן ההכנה
משרים את הלחם הקלוי בוודקה כחצי שעה. מסננים את הוודקה משאריות הלחם. שמים את שאר המרכיבים בשייקר, מוסיפים קרח ומנערים היטב. מסננים סינון כפול לכוס עם קרח ומקשטים בפירות יבשים ובנענע.
Baltic Bay
החומרים לקוקטייל אחד
לוודקה בחמאה ופקאנים
45 מ”ל וודקה ריגה בלאק
250 גר’ חמאה
לסירופ תבלינים
250 גר’ פקאנים
10 מ”ל סירופ תבלינים (מורכב מ–250 גר’ סוכר ו–250 גר’ מים, 2 מקלות קינמון, קורט אגוז מוסקט ו–5 פרוסות שורש ג’ינג’ר – הוראות בהמשך)
לקוקטייל
22 מ”ל סאנדמן Tawny פורט
2 דאשים ביטר תפוז
לקישוט פס או שניים של קליפת תפוז
כוס קופ
[tmwdfpad]
Farewell to Summer
קוקטייל פרידה מהקיץ המורכב מקרטיב אלכוהולי ויין מבעבע; דרך נהדרת ליהנות מהוודקה ולרגש את האורחים. החומרים ל–6 קרטיבים (75 מ”ל למנה)
120 מ”ל וודקה ריגה בלאק
150 מ”ל סירופ כשות
100 מ”ל מיץ אשכוליות
100 מ”ל מיץ לימון
להגשה בקבוק שמפניה/יין יבש מבעבע
אופן ההכנה
הקרטיבים מערבבים את כל החומרים בקערה ומוזגים לתבניות של ארטיק. מעבירים למקפיא ל–24 שעות לפחות לפני האכילה.
ההגשה מוזגים את השמפניה/היין המבעבע לכוסות, שמים בכל כוס ארטיק ומגישים.
Tiki Tiki Ya Ya
מבוסס על הקוקטייל הטיקי הקלאסי, צ׳י צ׳י – מהקוקטיילים הטרופיים היחידים המבוססים על וודקה. יחד עם קוקוס ואננס מתקבל מעין פינה קולדה. החומרים לקוקטייל אחד
60 מ”ל וודקה ריגה בלאק
30 מ”ל חלב קוקוס
30 מ”ל סירופ צ’אי מסאלה
30 מ”ל מיץ אננס
15 מ”ל לימון
לקישוט פלח אננס ושבבי
קוקוס קלוי
כוס היי בול
אופן ההכנה
שמים את כל המרכיבים בשייקר, מוסיפים קרח ומנערים היטב. מסננים סינון כפול לכוס עם קרח ומקשטים באננס ובשבבי קוקוס.
מכינים וודקה בחמאה ופקאנים ממסים חמאה במחבת, מוסיפים את החמאה המומסת לוודקה ומוסיפים פקאנים. מכניסים את התערובת להקפאה ל–24 שעות. השומן יקפא והוודקה תקבל טעם של פקאנים. מסננים את הוודקה דרך מסננת צפופה או דרך בד חיתול.
מכינים סירופ תבלינים ממסים בקלחת סוכר ומים (ביחס של 1:1), מוסיפים את התבלינים ומבשלים כ–5 דקות.
מרכיבים את הקוקטייל שמים את כל מרכיבי הקוקטייל בכוס ערבוב יחד עם הוודקה המסוננת וסירופ הסוכר ומוסיפים קרח. מערבבים כחצי דקה ומסננים לכוס קופ בלי קרח. מקשטים בקליפת תפוז.