מרימים

לא משנה כמה גראס רפואי השגתם, מסיבת בית חייבת אלכוהול

צילום: זיו שדה
צילום: זיו שדה
10 בינואר 2013

אלכוהול הוא הדרך שלכם להגדיר ולהשיג את סוג השמחה המבוקשת. לכל כהיל יש את הסקס אפיל שלו, שהולך יד ביד עם השכרות שתתקבל, לפי המפתח הבא:

יין לבן

שכרות קלילה, עדינה סקסית ומחרמנת. בחירה טובה להתנעת הערב או לערב שרוצים שלא ייגמר לעולם.

יין אדום

כל אחד מגיב אחרת. יש כאלה שהאפקט עליהם זהה לזה של היין הלבן, אבל יש כאלה שייפלו ממנו וירדמו לכם בחוסר אלגנטיות בולט על הספה.

וודקה

המכנה המשותף הנמוך ביותר, שיוביל לשמחה הגדולה ביותר. אם אתם בכיוון של מסיבת ריקודים – זה הדרינק שלכם.

רום

אם אתם בכיוון של מסיבת ריקודים לטינית – זה עוד יותר הדרינק שלכם. הרום גורם לאנשים להזיז את האגן בדיוק לפי הביטים של ארץ המוצא שלו, ומכיוון שרוב הישראלים לא שותים רום, השפעת הדרינק תהיה מהירה ואפקטיבית.

וויסקי

משהו בכהות של הדרינק הזה, ובעובדה שהוא תמיד מיושן, הופכת גם את השכרות שלו לאפלה ושקטה יותר. אולי אפילו בוגרת יותר. דרינק אידיאלי לערב חברים ושיחות אינטלקטואליות.

ברנדי

40 אחוז אלכוהול שמבוסס על ענבים, עם יישון בחביות בדומה לוויסקי, ייתן לכם שכרות מתוחכמת, סקסית, שתוליד שיחות מעניינות ונגיעות עוד יותר מעניינות. כדאי להתחיל את הערב ביין ולהתקדם אל האח הגדול.

טקילה

האחות הבלתי צפויה. אם אתם רוצים ערב שאתם יודעים איך הוא מתחיל, אבל אלוהים יודע (ואפילו הוא לא) איך הוא ייגמר – זה הדרינק הנכון. רק קחו בחשבון שטבילה בים בארבע לפנות בוקר עלולה להסתיים בדלקת ריאות.

בירה

זה לא משנה אם הדרינק העיקרי הוא וויסקי, וודקה או רום – הבירה היא הדרינק שחייב להיות שם כדי לייצב את מפלס האלכוהול בדם גם במקרים של צמא אמיתי. במילים אחרות: שחס וחלילה לא תיתקלו באורח שהחליט להרוות צימאונו במים.

המודל לחיקוי. המסיבה השיקית של הולי גולייטלי בסרט "ארוחת בוקר בטיפאניס":

קוקטייל

הקוקטייל הראשון שקופץ לראש כשאומרים "מסיבת חורף ביתית" היא הסנגרייה החמה. המתכון פשוט – כי אין מתכון – יש פשוט סיר גדול ששופכים לתוכו יין אדום, מחזקים קצת בברנדי או רום או ליקר תפוזים, מוסיפים מיץ תפוחים או תפוזים, חתיכות תפוז, תפוח, אגסים או תות, תבלינים חמים כמו הל, קינמון, מוסקט וציפורן, ומבשלים ביחד עד לסף רתיחה. חשוב לא להביא את הסנגרייה לרתיחה, כי אין לכם שום אינטרס שהאלכוהול יתנדף לו מהסיר.

ביקשנו מכמה אשפי אלכוהול לחשוף סודות מקצועיים שתוכלו לנסות בעצמכם:

גלעד לבנת מבר האיפריאל מציע לבשל יין עד שיהיה נעים כמו קינוח חמאה ווניל (חומרים ל15 מנות):

1 בקבוק יין שרדונה פשוט
1.5 כוסות סוכר דמררה
15 מ"ל מיץ לימון
50 מ"ל מיץ אננס
1/3 אגוז מוסקט
2 אגוזי לוז
1 אגוז ברזיל
קינמון

מקל וניל

שמים בסיר את היין, הסוכר ושאר הנוזלים. מגררים פנימה את כל האגוזים ומעט קינמון. חורצים את מקל הוניל, מוציאים את הגרגרים השחורים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה שעה וחצי. מקררים. האורחים מוזגים לעצמם מהסירופ שמתקבל לתוך כוס עם קרח ומוסיפים קאווה עד למילוי הכוס.

מוש בודניק מהסושיאל קלאב והגסטרו פאב מציע להכין את "ברידג'ט פון האמרסמארק", פונץ' על בסיס קוניאק, שיזרוק אתכם לברלין (חומרים ל-40 מנות):

100 גר' ג'ינג'ר פרוס במנדולינה או קולפן לדפים דקיקים
1 בקבוק קוניאק
375 מ"ל ליקר וניל
40 מ"ל אנגוסטורה
100 מ"ל מיץ לימון
1.8 ליטר מיץ קרנברי

600 מ"ל ג'ינג'ר אייל

מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים קרח ומגישים. כדאי להוסיף גם כמה עלעלי תימין.

בר שירה מהדלי והאימפריאל מציע ללכת על נגרומי, הווריאציה החורפית והעמוקה של הנגרוני הקלאסי (חומרים ל-30 מנות):

בקבוק רום אפלטון vx (רום כהה)
בקבוק קמפרי
בקבוק ורמוט אדום
400 מ"ל אשכולית אדומה סחוטה טרייה
רצועות מקליפת אשכולית אדומה

מערבבים בקערה עם קרח ומתחילים את הלילה.