דרך התבלינים: מתכונים ל-5 קוקטיילים חורפיים

בעונת החגים (כריסמס וסילבסטר) לכל מדינה באירופה יש המשקה האלכוהולי החם שלה. לספרדים סנגרייה, לגרמנים גלו ויין ולנורדים גלוג. המשותף לכולם הוא התיבול: קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר וכו' - תבליני חורף חמימים. המיקסולוג יובל סופר ממילק אנד האני רוקח קוקטיילים חגיגיים מפה ומשם

קוקטיילים חורפיים. צילום: אנטולי מיכאלו
קוקטיילים חורפיים. צילום: אנטולי מיכאלו
21 בדצמבר 2016

סיידר תפוחים

החומרים לקוקטייל אחד

  • 1 כוס סיידר תפוחים טבעי
  • 1 מקל קינמון או כפית קינמון טחון
  • 2 פרוסות ג'ינג'ר טרי (אפשר גם מגורר)
  • גרידת מוסקט, לפי הטעם
  • 45 מ"ל ניו מייק סינגל מאלט
  • 15 מ"ל דרמבוי

 

לקישוט

  • פלח תפוז
  • מקל קינמון

 

אופן ההכנה

בסיר קטן מחממים את הסיידר עם התבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האלכוהול ומערבבים. מסננים את הנוזלים לספל. ניתן לקשט עם פלח תפוז ועם מקל קינמון.

קוקטיילים חורפיים. צילום: אנטולי מיכאלו
קוקטיילים חורפיים. צילום: אנטולי מיכאלו