שקשוק נעים

בר שירה, זוכה תחרות המיקסולוגים של ישראל ומבעלי האימפריאל קוקטייל בר, חולק איתכם 6 מתכונים מנצחים לקוקטיילים. תתחילו לשקשק

זקאפה אולד פאשן. צילום: זיו שדה
זקאפה אולד פאשן. צילום: זיו שדה

מוסקו מיול

משקה שנולד בניו יורק והתחיל את שיגעון הוודקה בארצות הברית בשנות ה־50. באופן קלאסי הוא מוגש בכוס נחושת. מומלץ מאוד, לאו דווקא לרוסים.

החומרים:

  • 60 מ"ל וודקה קטל 1 (שירה: "יש לה טעם שמחמיא לג'ינג'ר. אפשר להחליף בסמירנוף שחור")
  • 15 מ"ל מיץ ליים סחוט
  • 5 מ"ל מי סוכר
  • השלמה בבירת ג'ינג'ר

 

אופן ההכנה:

מוזגים את כל המרכיבים לכוס ומקשטים בליים, נענע ומלפפון.

מוסקו מיול. צילום: זיו שדה
מוסקו מיול. צילום: זיו שדה

בזיל סמאש

קוקטייל מרענן, חמצמץ וכיפי. נעולים על מוחיטו? זה הזמן להתנסות בכיוונים חדשים.

החומרים:

  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • 60 מ"ל טנקרי ג'ין (שירה: "יש לו ניחוחות חזקים של ערער שמתאימים בעשבוניות שלהם לטעמי הבזיליקום. אפשר להשתמש בביפיטר במקומו")
  • 30 מ"ל מיץ לימון סחוט
  • 20 מ"ל מי סוכר

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח ומשקשקים. מוזגים בסינון כפול לכוס נמוכה עם קרח.

בזיל סמאש. צילום: זיו שדה
בזיל סמאש. צילום: זיו שדה

ג'סמין

משקה מריר, יבש וחמצמץ שמדמה טעמים של אשכולית אפילו שאין בו טיפה ממנה. הופיע לראשונה בספר הקוקטיילים של הסאבוי משנות ה־20.

החומרים:

  • 30 מ"ל ג'ין טנקרי 10 (שירה: "אפשר גם ג'ין הנדריקס, אם לא מצליחים להשיג")
  • 30 מ"ל ליקר תפוזים קואנטרו
  • 15 מ"ל קמפרי
  • 25 מ"ל מיץ לימון סחוט

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח ומשקשקים. מוזגים לכוס עם רגל ומקשטים בקליפת לימון.

ג'סמין. צילום: זיו שדה
ג'סמין. צילום: זיו שדה

נגרוני

אפריטיף קלאסי, מריר־מתקתק, שנוצר באיטליה על ידי הרוזן קמילו נגרוני שביקש לחזק את קוקטייל האמריקנו שלו. טיפוס: שף לפני משמרת.

החומרים:

  • 30 מ"ל ג'ין טנקרי 10 (שירה: "יש לו ליבה הדרית שהולמת את הקמפרי וקליפות התפוז. אלטרנטיבה אפשרית: ג'ין הנדריקס")
  • 30 מ"ל קמפרי
  • 30 מ"ל אנטיקה פורמולה ורמוט (שירה: "ורמוט קצת כבד ועשיר מאוד בטעמים. אם חייבים להתפשר, הייתי הולך על צינזנו רוסו")

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים עם קרח בכוס ערבוב. מוזגים לכוס רגל מקוררת או לכוס נמוכה עם קרח ומקשטים בקליפת תפוז.

נגרוני. צילום: זיו שדה
נגרוני. צילום: זיו שדה

Luce Del Sole

קוקטייל טרופי, כיפי וקיצי מאוד שמזכיר קרטיב סולרו באופן מחשיד

החומרים:

  • 60 מ"ל רום לבן פמפרו (שירה: "אני מרשה גם בקרדי")
  • 30 מ"ל מיץ לימון סחוט
  • 30 מ"ל מיץ אננס
  • 30 מ"ל סירופ פסיפלורה
  • 20 מ"ל שמנת מתוקה
  • 15 מ"ל סירופ שקדים

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לשייקר ומשקשקים. מוזגים לכוס מלאה קרח כתוש ומקשטים בתפרחת נענע ומטריית נייר.

לוצ'ה דל סול. צילום: זיו שדה
לוצ'ה דל סול. צילום: זיו שדה

זקאפה אולד פשן

קוקטייל שבדרך כלל מכינים עם וויסקי, כאן בגרסה מעניינת עם רום. דרינק לקשוחים.

החומרים:

  • 60 מ"ל זקאפה סנטנריו (שירה: "רום לבן בסגנון ספרדי, עם טעמים שמזכירים קוניאק")
  • 10 מ"ל מי סוכר
  • 4 הזלפות תמצית אנגוסטורה ביטרס

 

אופן ההכנה:

מערבבים עם קרח בכוס ערבוב. מוזגים לכוס נמוכה עם קוביית קרח גדולה ומקשטים בקליפת תפוז.

זקאפה אולד פאשן. צילום: זיו שדה
זקאפה אולד פאשן. צילום: זיו שדה