מר מרציפן: קונדיטוריה בפלורנטין מציעה ממתקים יווניים מסורתיים ומענגים

רוצו לרכוש את המרציפן של יהודה, הבן של אלברט, לפני שהוא יחליט לפרוש

הקונדיטוריה של אלברט. צילום: אסי חיים. מתוך בלוג המורדים (hamordim.wordpress.com)
הקונדיטוריה של אלברט. צילום: אסי חיים. מתוך בלוג המורדים (hamordim.wordpress.com)
5 בפברואר 2015

לאלברט הייתה בסלוניקי קונדיטוריה שבה הכין את הממתקים היווניים המסורתיים. כשעלה לארץ בשנות ה־30 של המאה הקודמת, החל לייצר את הממתקים הללו בפלורנטין.

אמנם אלברט כבר נפטר, אבל בנו יעקב יהודה (שגם הוא כבר בגיל הפנסיה) ממשיך לייצר את אותם מרציפנים משקדים ומסוכר בלבד, מרנג נשיקות רכות מחלבון (התוכן שלהן מזכיר מרשמלו), מעמול תמרים ואגוזים, מרקחת חבושים או תפוזים, שטרודל גבינה בבצק פילו פציח. אשתו של יהודה, לבנה, מוכרת את הממתקים, אבל בניו העדיפו שלא לעסוק בתחום ופתחו חדרי כושר, אחרי הכל מדובר באמנות נכחדת. רוצו לרכוש מהר את המרציפן לפני שיהודה יחליט לפרוש ולצאת לגמלאות (20 ש"ח ל־100 גר').

קונדיטוריה אלברט. מטלון 36. 6823863־03, שלישי־שישי 7:00־16:00

 

[tmwdfpad]