איירן וומן: ריאיון עם אחת הברמניות המצליחות בעולם

איירן ריס, אחת הברמניות המשפיעות בעולם, תגיע בשבוע הבא לתל אביב לחגיגות יום ההולדת השישי של הסושיאל קלאב. בריאיון איתנו היא מספרת איך זה להיות אישה סופר-מצליחה בתחום שהוא עדיין גברי למדי

איירן ריס ב-Death & Co
איירן ריס ב-Death & Co
10 במרץ 2016

בשנים האחרונות מתעוררת בניו יורק (ובווליום נמוך גם בתל אביב) תופעה מסקרנת: יותר נשים נכנסות מאחורי הבר והופכות את המיקסולוגיה לקריירה, עם מגוון תפקידי ניהול ויזמות עסקית. אחת מהן היא איירן ריס, הנחשבת כיום אחת הברמניות הבולטות והמשפיעות בארצות הברית. ריס ניהלה עד לאחרונה את הבר הניו יורקי ,Death & Co הנחשב לחלוץ בתחום הקוקטיילים ולאחד מעמודי התווך בניו יורק, בין השאר משום שיצאו ממנו במהלך השנים עשרות בעלי ומנהלי ברים.

“האווירה בדת׳ אנד קו מקצועית ומתורבתת מאוד״, אומרת ריס בשיחת סקייפ מניו יורק, “בתפריט יש 45 קוקטיילים ואת כולם הברמנים יודעים בעל פה״. בשנים שבהן ניהלה את הבר צברה תארים וניצחונות בתחרויות מקצועיות. ב־ 2013 היא זכתה במקום הראשון בתחרות Speed Rack היוקרתית, המיועדת לברמניות בלבד ומטרתה, בין השאר, להעלות את המודעות לנשים בתחום (במקביל הקימה עם ברמניות נוספות את LUPEC, ארגון שמטרתו לייצר נטוורקינג נשי־מקצועי ולהחיות קוקטיילים קלאסיים). שנה לאחר מכן נכנסה להיכל התהילה של Tales of – Cocktails אוסקר הקוקטיילים האמריקאי, ושמה התנוסס בכל כתבות “הברמניות שאתם חייבים להכיר״.

איירן ריס ב-Death & Co
איירן ריס ב-Death & Co

מה מדיר נשים מהתחום?

“יש המון סיבות שלא אפשרו לנו עד לאחרונה להיכנס ב־ 100 אחוז לתחום. יש אידיאל של ברמנים עם שלייקס ושפם מטופש, שחוסם את האפשרות עבור נשים להיכנס. יש גם בעלי ברים שלא אוהבים את המחשבה להשאיר ברמנית בסוף הערב עם לקוח שיכור על הבר. תחרות הספיד־ראק העלתה לתודעה את כמות הברמניות בארצות הברית ואת היכולות המצוינות שלהן. מצד שני, קולגה שלי מפחדת לספר שהיא בהיריון – מי רוצה אישה בהיריון מאחורי הבר? שמתי לב שאישה בצוות, במיוחד בברי קוקטיילים, נתפסת כפחות מאיימת. רוב הגברים שאני מכירה מעדיפים שתהיה אישה מאחורי הבר, זה יוצר איזון נפלא״.

נשים בדרך כלל מתקבלות לעבוד בבר בגלל המראה החיצוני שלהן. יש שינוי באוויר?

“כן ולא. עדיין יש הרבה מאוד ברים שמקבלים נשים רק על סמך זה, אך לברים שמצפים לרמה גבוהה של ידע וסטנדרטים לא אכפת איך הבחורה נראית. הם מעריכים נשים וגברים עם אנרגיה טובה״.

קוקטייל של איירן ריס ב-Death & Co
קוקטייל של איירן ריס ב-Death & Co

עולם הקוקטיילים בשיאו. לאן הולכים מכאן?

“הכיוון הוא להישאר עם קוקטיילים איכותיים ומדויקים, אבל לשחרר את האווירה הרצינית והחונקת שהתלוותה אליהם עם השנים״.

בשני הבא (14.3) תוכלו לפגוש את ריס מאחורי הבר של הסושיאל קלאב, בערב חד פעמי שבו תרקח קוקטיילים (במסגרת הקמפיין העולמי של פינלדיה Less ordinar). "ממה ששמעתי וחקרתי, תל אביב עדיין מנסה לפצח את נושא הקוקטיילים. רבים מחבריי שביקרו כאן טוענים שזו העיר הכי נמרצת שהם אי פעם ביקרו בה. אני ממש מתרגשת לחוות את תרבות השתייה אצלכם ולחגוג מאחורי הבר".

פאד פאק קייאו של בית תאילנדי בסושיאל קלאב
פאד פאק קייאו של בית תאילנדי בסושיאל קלאב

חגיגות יום הולדת 6 של הסושיאל קלאב יתפרשו על פני שלושה ימים והרבה קוקטיילים ואוכל טוב. לתפריט המסעדה הקבוע יצטרפו מנות ספיישל ממסעדת בית תאילנדי כמו גג נומאי נאה (תבשיל פירות ים עם חלב קוקוס וקארי אדום), פאד פאק קייאו (ירוקים תאיים מוקפצים עם שרימפס ברוטב שיטאקי שום), סשימי פרידה חריף בוויניגרט וייטנאמי ועוד.

יום הולדת 6 לסושיאל קלאב
שד׳ רוטשילד 45/אחד העם 54, 5601114־03,
14.3־16.3, החל מ־18:00