בקרוב אצל הקוסם: השאוומבורגר הראשון בעולם

הכינו את הקיבה ואת בלוטות הטעם - השילוב הבלתי קדוש בין שווארמה להמבורגר בדרך אליכם. גרגרנים שימו לב

פרנקנשטיין. המבורגר ושווארמה. צילום: Shutterstock
פרנקנשטיין. המבורגר ושווארמה. צילום: Shutterstock
20 באפריל 2017

אם כבר נמאס לכם משווארמה, אולי תרצו לנסות את השווארמבורגר, המבורגר השווארמה הראשון (בעולם, עד כמה שידוע לנו), שעל פיתוחו עמל רוזנטל בימים אלו ממש. כמו כל דבר שהוא עושה, גם על השווארמבורגר עובד רוזנטל באובססיביות אופיינית – המנה שהוא מפתח בחודשיים האחרונים עם ליאור רפאל, השף של מסעדת לוויתן האילתית, כבר עברה עשרות ניסיונות וטעימות ותהיה מוכנה להגשה לקהל, לפי הערכות, רק בעוד כחודשיים נוספים.

מדובר בהמבורגר עשוי בשר הודו נקבה שבושל בציר בשר ותובל בתבלין השווארמה הסודי של הקוסם. לאחר הבישול הבשר מורכב לקציצת המבורגר, שמטוגנת בציפוי פריך מיוחד וסודי ומוגשת על לחמנייה אפויה ומאודה עם רטבים חריפים בהם קטשופ חריף ומיונז צ'יפוטלה. "המטרה שלי היא לא לעשות מנה שתהיה סתם טעימה אלא מנה שתמגנט אותך, כזאת שנצרבת במוח ובבלוטות הטעם ובא לך לחזור אליה", מסביר רוזנטל. "לוקח כל כך הרבה זמן לעבוד עליה כי יש כאן המון משתנים וכולם צריכים להיות מדויקים – העובי והגודל של הקציצה, הבישול, הלחמנייה, הרטבים, התוספות. כל פריט והיחסים ביניהם נבדקים שוב ושוב".

עד שיגיע השאוומבורגר: איך הפך אריאל רוזנטל מפלאפל הקוסם לאימפריה?

אריאל רוזנטל, הוא לגמרי קוסם. צילום: איליה מלניקוב
אריאל רוזנטל, הוא לגמרי קוסם. צילום: איליה מלניקוב