ברייק טיים: מקדש המאנץ' החדש נפתח באבן גבירול

פרעצלים במגוון טעמים, נאצ'וס עם רטבים משתנים, גלידה אמריקאית וקינוחים בצנצנות הם רק חלק מהפחמימות שתמצאו בברייק טיים - רשת חדשה שהיא הכלאה בין כל סוגי הפחמימות שאפשר להכיל

הפרעצלים המתוקים של ברייק טיים. צילום: נועה רוזין
הפרעצלים המתוקים של ברייק טיים. צילום: נועה רוזין
26 ביולי 2016

מי שעבר באבן גבירול בחודשיים האחרונים בוודאי זיהה שיפוצים מסקרנים בפינת רחוב רמברנט. שלט כתום מלא ציורים של פרעצלים נמתח בגאון ובישר על בואה של ברייק-טיים, סניף ראשון של רשת ישראלית חדשה שנפתח השבוע.

עמדת טעימות עם מלא ממרחים לטעימה, ברייק טיים. צילום: נועה רוזין
עמדת טעימות עם מלא ממרחים לטעימה, ברייק טיים. צילום: נועה רוזין

מאחורי הקלעים עומד איש העסקים אלון אוסטרוביצקי; שלפי הוויטרינה המרכזית פיצח בדיוק מה הישראלים רוצים: פחמימות טעימות במחירים נמוכים. הפרעצל, אייקון הקידום העיקרי של המקום, הוא השחקן המרכזי כאן: אחרי חיפוש ארוך ברחבי גרמניה נבחר שף מקומי שיצר מתכון סודי לבצק שאמור לייחד את המקום מאחרים. השוס: מעט סודה לשתייה שנמרחת מעל הפרעצלים והופכת אותם לאקסטרה קריספים בעת היציאה מהתנור. המתכון הועבר לרשת אנג'ל שמכינה בלעדית עבור ברייק טיים מגוון רחב של פרעצלים, פיצות ולחמניות המבוססים כולם על אותו בצק.

הפרעצלים המתוקים של ברייק טיים. צילום: נועה רוזין
הפרעצלים המתוקים של ברייק טיים. צילום: נועה רוזין

במקום תמצאו שלושה פרעצלים קלאסיים: מלח ים אטנלנטי, שומשום רגיל ושומשום קלוי (8 ש"ח) ופרעצלים מתוקים בטעמים כמו קינמון וחמאה בלגית, שקדים מקורמלים, קרם וניל ועוגיות לוטוס, נוטלה ועוגיות אוריאו ועוד (12 ש"ח). הכריכים (26 ש"ח לגדול, 16 ש"ח לקטן) מוגשים במגוון תוספות: טונה עם ספייסי איולי, סלמון צלוי על הגריל עם גבינת פילידלפיה, סלט ביצים מקסיני עם ממרח אבוקדו, סלט טונה ועוד. הבצק הסודי מהווה בסיס גם לפיצות (שנראות קצת כמו פוקצ'ה קטנה) במגוון תוספות: ארטישוק, מיקס זיתים, ירקות קלויים, טונה, סלמון ופורטובלו (15 ש"ח).

סנדוויץ' סלמון פילידלפיה, ברייק טיים. צילום: בן גבאי
סנדוויץ' סלמון פילידלפיה, ברייק טיים. צילום: בן גבאי

על התפריט אמון השף שגב נתיב שאת עיקר הכשרתו העביר בקייטרינגים שונים בארץ. מחלקת הקינוחים הועברה לחזקת ביסקוטי, מאפייה ותיקה בבני ברק, שמייצרת מתוקים לפי המתכונים של נתיב. כל הקינוחים מגיעים בצנצנות, בניהם תמצאו: מלבי (16 ש"ח), קראמבל גבינה ותות (20 ש"ח), קרם אוריאו (20 ש"ח), שכבות קרם לוטוס (20 ש"ח), מנגו שוקולד לבן (20 ש"ח) ועוד. ביסקוטי מספקת למקום גם מאפי בוקר כמו קרואסון חמאה (12 ש"ח), קרואסון שוקולד (12 ש"ח), בריוש גבינה (14 ש"ח), בריוש (14 ש"ח) ועוד.

פיצת ירקות קלויים מבצק סודי, ברייק טיים. צילום: בן גבאי
פיצת ירקות קלויים מבצק סודי, ברייק טיים. צילום: בן גבאי

ברייק טיים, שהוקמה על חורבות גלידת Heidi’s, החליטה להשאיר נצר מהגלידרייה ששכנה במקום במשך 15 שנה והציבה מכונת גלידה (8 ש"ח לגביע) לצד מכונת יוגורט טבעי 5% עם שלל תוספות (8 ש"ח). במידה ומתחשק לכם גם משהו מלוח ליד, תוכלו למצוא גם נאצ'וס חמים (15 ש"ח) במגוון רטבים תוצרת בית כמו חרדל ודבש, סלסלה עגבניות חריפה, אלף האיים ועוד.

Break Time, אבן גבירול 86 תל אביב, ראשון־חמישי, 7:00־2:00, שישי 7:00־15:00, שבת־שעה וחצי אחרי יציאת שבת־2:00, טלפון: 03-6811492

[tmwdfpad]