שתויים בטוקיו: בר סאקה אינטימי נפתח בלילנבלום

בבר חדש בלילינבלום יציעו לכם סוגים שונים של סאקה לצד סושי

Sakai. צילום: אנטולי מיכאלו
Sakai. צילום: אנטולי מיכאלו
21 בספטמבר 2014

הגל האסייתי של העיר לא נח: השבוע נפתח סאקה בר חדש ברחוב לילנבלום. הסאקאי (SAKAI) מנסה לתת לתל אביב קצת ממה שכבר שנים להיט גדול בלונדון וניו יורק: סאקה בר. הסאקאי הוא מקום קטן ומזכיר יותר סושייה אינטימית מאשר בר תוסס. תפריט הסאקה עשיר ואפשר למצוא שם כל מה שמיובא לארץ. בעתיד מקווים לייבא שם גם סאקה לבד, שכן כרגע המבחר בארץ, אם להודות, רחוק מלשקף את המנעד והאיכות שיש לסאקה להציע. את גזרת האלכוהול משלימים קוקטיילים על בסיס סאקה, וויסקי יפני ובירת קירין היפנית מהחבית. הסושי, כמו שאר המנות, מזגזגים על התפר האסייתי מערבי – המקום שאב הרבה יותר השראה מניו יורק מאשר מטוקיו.

אפשר לאכול כאן רול קליפורניקיישן המכיל שרימפס טמפורה, אבוקדו, טוביקו, המבורגר שנח בין שתי לביבות ירקות קוריאניים, או כדורי פנקייק יפנים במילוי פירות ים. גלב אולייניק, הבעלים, החל את דרכו במסעדת סוהו הראשל"צית ושם התאהב במטבח האסייתי, לקח חלק בהקמה של רשמת סושיות מהירה (אושי אושי) ופתיחת הסאקה בר היא הגשמת חלום מבחינתו. אם העסק יתפוס כמו שהוא מקווה, הוא לא שולל את האפשרות להתרחב ולהתרשת.

ל-Sakai