הכי טובה ומשובחה: טעמי הגלידות הנכונים לקיץ הקרוב

פירורי שקדים, וויסקי בציפוי קפה או פשוט פיסטוק אלוהי? בחוץ אדי חום של ימי שרב ראשונים, ואנחנו כבר התרוצצנו בעיר חמושים בכפיות פלסטיק כדי להביא לכם את הטעמים המסעירים של הקיץ

גלטריה עם טעם קלאסי של שוקולד לבן, אבל איזה שוקולד לבן!! צילום: אורי עשת
גלטריה עם טעם קלאסי של שוקולד לבן, אבל איזה שוקולד לבן!! צילום: אורי עשת
1 ביוני 2017

קרמל מלוח | אניטה

רשת אניטה הוסיפה לשורותיה טעם מוצלח במיוחד של קרמל מלוח שמשחק על המתח האופנתי שבין מתוק (מאוד) למלוח (מאופק). אולי לא מדובר בשיא התחכום, אבל זה לגמרי עובד (16 ש"ח).

אניטה פלורנטין | אניטה שבזי | אניטה שרונה

קיץ חם באניטה. צילום: בן יוסטר
קיץ חם באניטה. צילום: בן יוסטר

 

 עוגת מרקו |ארטא

את הגלידה הזאת הגה הגלסייר מרקו קאמרולי בדמיונו: מצד אחד קרמית ומצד שני עשירה בהפתעות קראנצ'יות. על שום כך קוראים לה עוגת מרקו והיא מכילה פירות יער חמצמצים ופירורי שקדים שפוגשים בגלידה שמנתית במיוחד (16 ש"ח).

Arte

שלל טעמי קיץ בארטא. צילום: דניאלה קונטיני
שלל טעמי קיץ בארטא. צילום: דניאלה קונטיני

 

קפה באטר סקוטש | בוזה

אדם זיו, הגלסייר של גלידרייה בוזה, הבין שמשלב מסוים בקיץ אף אחד לא יוכל לצרוך את הקפה שלו חם בעיר הזאת. מכאן הגיעה ההמצאה הנפלאה של גלידת קפה עם רוטב באטר סקוטש שמוסיף טעמי קרמל לאספרסו. תודה, היינו זקוקים לזה (16 ש"ח).

בוזה החשמונאיםבוזה בני אפרים

גלידה בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו
גלידה בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו

 

קטלנה הדרים | גולדה

רשת גולדה, שנטעה לאחרונה סניף בלבונטין, הוציאה טעם מוצלח של קרם קטלנה הדרים. בפועל מדובר בגלידה שלחלוטין מזכירה קרם ברולה, כולל ציפוי הקרמל החרוך שלמעלה, אבל משובצות בה קוביות קטנות של קליפות תפוזים מסוכרות, מה שזורק אותה לכיוון המפתיע של קסטה סיציליאנית (16 ש"ח).

גולדה מקווה ישראל | גולדה רודנסקי

גולדה הייתה מרוצה. גלידת גולדה. צילום: עדי רטיג
גולדה הייתה מרוצה. גלידת גולדה. צילום: עדי רטיג

שוקולד לבן | ג'לטריה

בג'לטריה התבשרנו כי הגלסייר נמרוד אייזק פיתח קולקציה של גלידות על בסיס משקאות אלכוהוליים. למרות הפיתוי הגדול, מצאנו לנכון לשלב בסקירה דווקא את גלידת השוקולד הלבן שלו. אולי סחי מצדנו, אבל טעים לאללה (16 ש"ח).

ג'לטריה

גביע של גלטריה. צילום: אורי עשת
גביע של גלטריה. צילום: אורי עשת

וניל מדגסקר | הגלידריה הסיציליאנית

קיימות די הרבה גלידות וניל בעיר, ואפילו מובטח שהגלידרייה של הבייקרי תציע מתוך ארבעה טעמים בלבד גם טעם וניל, אבל בינתיים שווה לנסות את גלידת הווניל הצרפתי של הסיציליאנית עשויה מאה אחוז מקלות וניל ממדגסקר(17 ש"ח).

הסיצילאנית אבן גבירול | הסיצילאנית בן יהודה

קלאסית ומנצחת. הסיציליאנית. צילום: יח"צ
קלאסית ומנצחת. הסיציליאנית. צילום: יח"צ

 גלידה טורקית | וניליה

בגלידריית וניליה החליטו להביא את טורקיה לארץ עם גלידה שמזכירה קינוח טורקי מסורתי. הגלידה מכילה שמנת וחומרי גלם בלקניים שונים, כגון שורש סחלב טבעי מיוון ומסטיקה, והיא מתובלת במי פריחת הדרים מספרד. לקינוח, מוגשת הגלידה עם מי ורדים, שבבי פיסטוק ונגיעת קינמון. הרבה מעבר לחווית הכל כלול (16 ש"ח 16 למנה).

סניפי וניליה

וניליה. צילום: בועז לביא
וניליה. צילום: בועז לביא

אייריש קופי | לג'נדה

חובבי הטיפה המרה ישמחו לגלות שגלידריית לג'נדה נערכה לקיץ עם גלידת אייריש קופי, שהיא למעשה גלידה בטעם ויסקי ובציפוי קפה. התוצאה: בריין פריז מהסוג המתוק (16 ש"ח, בסניף דיזנגוף בלבד).

לג'נדה יפו | לג'נדה דיזנגוף | לג'נדה רוטשילד

לג'נדה. צילום: יערה גידרון
לג'נדה. צילום: יערה גידרון

פיסטוק | פריזר

בתוך כל הגלידות המתוחכמות, המתיימרות והמסובכות, גלידריית פריזר עושה את הבלתי יאמן עם פשטות מנצחת. זאת הולכת להיות הצהרה דרמטית, אבל גלידת הפיסטוק שלהם היא הטובה בגוש דן ושווה להרחיק בשבילה עד גבעתיים (17 ש"ח).

פריזר

נכנסים לפריזר עם גלידת פיסטוק. צילום: צביקה גולדשטיין
נכנסים לפריזר עם גלידת פיסטוק. צילום: צביקה גולדשטיין