כבר לא רק מיתוס: מסעדת דגים כשרה נפתחה בתל אביב

מסעדת דגים יוונית כשרה נפתחה סמוך למסעדת מיתוס הוותיקה. בתפריט: קציצות ירק ופראסה על קרם יוגורט, דגים בכבישה ביתית ועוד

Fishmarket. צילום: שירי כץ
Fishmarket. צילום: שירי כץ
7 במאי 2015

קובי עבד – הבעלים של מסעדת Meatos הקיימת זה 13 שנים ברחוב ויצמן (וגם של המסעדות במלון בלאק סטון ברמת גן) – פתח בשבוע שעבר מסעדת דגים חלבית כשרה סמוך למסעדת מיתוס הבשרית. מיתוס פישמרקט היא למעשה מסעדה יוונית־ים תיכונית מעוטרת בצבעי תכלת־לבן, עם כיסאות קש טבעי וארגזי ירקות ופירות ססגוניים המוצבים לאורך הקירות. יותר מ־50 סוגי אוזו מלווים את התפריט, וזו הוכחה נוספת לכך שאלכוהול אניס יהיה המרענן הרשמי של הקיץ (ע"ע פימפילנה החדשה של בועז פלד).

Fishmarket by Meatos. צילום: שירי כץ
Fishmarket by Meatos. צילום: שירי כץ

 

בפישמרקט מקבלת את הסועדים מוזיקה שמחה, ובימי שישי מתוכננות קבלות שבת בליווי הופעה חיה של נגן בוזוקי. במנות הראשונות: סטייק חלומי עם קרם לבנה (49 ש"ח), רביולי סלק וגבינת עזים ברוטב שמנת וגבינה כחולה (42 ש"ח), קציצות ירק ופראסה על קרם יוגורט (49 ש"ח), דג בכבישה ביתית ואנשובי (42 ש"ח) ופלטת מזטים (69 ש"ח). בגזרת הדגים יש פילה לברק בטאבון עם קראסט תבלינים וירקות קלויים (119 ש"ח), קבב דג ים ברוטב חריימה (99 ש"ח) ומחבת דייגים המכיל שלל דגי ים מטוגנים בשמן עמוק (119 ש"ח). לטבעונים יציעו המבורגר עדשים שחורות וטופו על קרם חציל בלאדי (59 ש"ח), המבורגר פטריות בלחמנייה (69 ש"ח) ושווארמה סייטן ובצל מקורמל על פיתה מקמח תירס עם טחינה מוקצפת וסלט עגבניות (79 ש"ח). עבד מדווח שזאת המנה שהוזמנה הכי הרבה במהלך שבוע ההרצה, ושהיא זכתה לתגובות מצוינות. צמחונים ימצאו גם מבחר פסטות ופיצות, בהן פסטה ללא גלוטן עם ירקות שורש ברוטב אסייתי (52 ש"ח). עורכי הדין, בתום דיון בבית המשפט שמעבר לכביש, מוזמנים לעבור למצב יאסו.

Fishmarket by Meatos, שד' שאול המלך 33, 6932002־03, ראשון־חמישי 12:00־1:00, שישי 12:00־16:00