השף אבי ביטון עוזב את מסעדת אדורה

אחרי עשר שנים - השף אבי ביטון עוזב את מסעדת אדורה

26 באפריל 2015

למערכת טיים אאוט נודע כי אחרי עשר שנים בהן כיהן כשף והבעלים של מסעדת אדורה, יעזוב בקרוב השף אבי ביטון את המסעדה ואת השותפות. במסעדה יישאר השותף שליווה את ביטון מיום פתיחת המסעדה – דורון נחמן.

מסעדת אדורה הצטיינה בעשור האחרון בתמחור הידידותי שלה ובתמורה לכסף. ביטון, שהיה מזוהה מאוד עם המסעדה, הכניס לתפריט מנות דגל מהמטבח המרוקאי שעליו גדל, ועליהן עשה אינטרפטציה מקורית משלו, כדוגמת מנת הבקלאווה כבד אווז. כמו כן, הוא השתמש במטבח שלו בשלל תבלינים אוריינטלים שהצליחו לתת נופך אחר וליצור טביעת אצבע ייחודית לבישול שלו.

בעוד כחודש כאמור, יעזוב ביטון את השותפות באדורה, ועדיין לא ברור מי יהיה השף שיוביל את המטבח במקומו.

ותודה על הסרדינים, אדורה. צילום: אנטולי מיכאלו
ותודה על הסרדינים, אדורה. צילום: אנטולי מיכאלו

בתוך כל כך פירסם אתמול ביטון בחשבון האינסטגרם שלו תמונה מהסניף החדש והמשתפץ של רשת פיורי שייפתח ביקום. ביטון, שנכנס כשותף ברשת, כתב שהטאבון יגיע בקרוב וכי אז "תיפתח הפיצה פסטה המושלמת שלי", כדבריו. רשת פיורי כוללת כיום סניפים בנמל תל אביב, בשרונה, בכפר סבא, ובקרוב גם בירושלים וביקום.

השף אבי ביטון סרב להגיב לידיעה.