חג עם בשר

לכבוד חג המנגל הלכנו לנבור במקרר הבשר המפואר של מעדניית איזו הבשרים ויצאנו עם קילוגרמים של עצות ועם אפס סבלנות לשבוע הבא. ולאט לאט עם הפיתות

נקניקיות מרגז. צילום: אנטולי מיכאלו
נקניקיות מרגז. צילום: אנטולי מיכאלו
29 באפריל 2014

סטייק פילה

תיבול: פלפל שחור ומלח ים אטלנטי זמן צלייה: שתיים־שלוש דקות לסטייק בעובי שתי אצבעות בדרגת עשייה מדיום פרפקט.
המשקל האידיאלי של הנתח: 200 גר'
טיפ: הפכו את הנתח כל 12 שניות – תוכלו לצפות ביוטיוב בשיעור לחיים של הסטון בלומנטל, המלמד איך לעשות סטייקים.

סינטה על העצם

תיבול: מלח גס, פלפל שחור גרוס במטחנה זמן צלייה: הפכו את הנתח כל חצי דקה, בסך הכל זמן צלייה של חמש־שש דקות
המשקל האידיאלי: 600 גר'
טיפ: סמכו על העין – בנתח הזה כמעט אין זמנים. כשאתם רואים שהנתח מוכן הורידו מהאש. לא קרה שום דבר אם חתכתם חתיכה מהקצה וגיליתם שהוא לא עשוי מספיק – אפשר להניח הסטייק בחזרה על האש ולהמשיך להפוך.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

צלעות טלה

תיבול: מלח ופלפל
זמן צלייה: שלוש־ארבע דקות
המשקל האידיאלי: 100־150 גר'
טיפ: אפשר להכין בצד מתבל העשוי משום שאפינו על האש (צולים אותו עם הקליפה ולאחר מכן מוציאים את הפנים בכפית) עם קצת מלח, שמן זית ותימין יבש.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

קבב

זמן צלייה: ארבע־חמש דקות
המשקל האידיאלי: 80 גר' ליחידה
טיפ: ארגנו לכם חצי פיתה, טחינה, אריסה ומעט פלפל חריף שזרקתם על האש, והנה קיבלתם את הביס המושלם.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

כנפיים של עוף

מרינדה: שום, כוסברה, מלח ופלפל ומעט שמן זית. משרים למשך לילה במקרר
זמן צלייה: שבע־שמונה דקות, עד שהכנפיים מקבלות צבע חום והעור הופך קריספי
טיפ: אפשר להשרות את הכנפיים גם בפלפל צ'ומה.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

פיקניה

תיבול: מלח גס בלבד
זמן צלייה: אם אין מנוע שמסובב את הנתח על הגריל, צריך לסובב את הנתח כל חמש דקות. זמן הצלייה הכולל צריך לעמוד על כחצי שעה.
המשקל האידיאלי: 1.5־2 ק"ג
טיפ: את הנתח כדאי להכין לפני או אחרי הארוחה. מומלץ בסוף הארוחה לחלוץ את הפקק מעוד בקבוק יין, להוריד את הנתח מהאש, לפרוס אותו דק ככל האפשר ולהגיש כקינוח. אין להוסיף דבר מלבד מלח גס.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

אנטריקוט על העצם

תיבול: מלח גס ופלפל זמן צלייה: כמו כל נתח על העצם – זמן צלייה ארוך יחסית (כ־15 דקות) המשקל האידיאלי: 800־1,100 גר'
טיפ: התאפקו לפחות חמש דקות מרגע הורדת הנתח מהאש ועד לרגע הפריסה

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

נקניקיות

זמן צלייה: ארבע־חמש דקות
טיפ: קנו מספיק נקניקיות כי כולם יזללו את זה כמו חטיף.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

המבורגר

תיבול (לאחר הצלייה): קטשופ, חרדל, מיונז, מלפפון חמוץ
זמן צלייה: ארבע־חמש דקות המשקל האידיאלי: 150־350 גר'
טיפ: בדקת הצלייה האחרונה גררו על ההמבורגר גבינת צ'אדר מיושנת או גבינת גורגונזולה.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו