חדשות הגלוטן

מה חדש בעולם הלחם והמאפים התל אביבי?

בית לחם. צילום: אורן שלו
בית לחם. צילום: אורן שלו
13 בפברואר 2014

בית לחם

הכוכבת העולה של עולם האפייה מויצמן תפחה והתחלקה לשני מוקדי אפייה, והקונדיטוריה המרכזית עברה לרחוב אחד העם. זה אומר שבויצמן ממשיכים לבקוע לחמים ופוקצ'ות מהתנור ואפשר לאכול בשירות עצמי או לרכוש הביתה, אבל האפשרויות המתוקות התרחבו. באחד העם (במבנה שהיה בייקרי 29) אפשר ממש לקבל ארוחות מלאות של בית קפה בשירות מלצרית. קישים, פוקאצ'ות, סלטים, כריכים משתנים עונתית ומבחר מתוק נרחב. אפשר כמובן גם לקחת הביתה או לעשות הזמנות מיוחדות כהערכות לאירוח. מתברר שהמאפה הנחשק ביותר עד כה הוא בורקס גבינת עיזים מבצק קרואסון.

בית לחם

לחמנינה

המאפייה אהובת הקהל עברה שינוי בעלות, ומעתה דגנית ונינה כבר לא בתמונה. אנחנו רק רוצים להגיד שאם לחם נלסון ייעלם או יינזק מהמהלך, זה ישאיר לא מעט נפשות פצועות בשטח.

לחמנינה

שוק הכרמל

לחם תושייה פתחו דוכן בשוק הכרמל 3, ויחד עם החנות של לחמים אילצו את מאפיות הבייגלה הוותיקות בשוק להוסיף לרשימת המוצרים לחמי שאור.

שוק הפשפשים

הקונדיטורית עדי קיהן שקיבלה את הדיפלומה שלה בלה נוטרה פריז והתמחתה ב־ Laduree (העוסקים בייצור מתוקי קונדיטוריה הדומים לתכשיטים. ש"כ) תפתח במהלך האביב בייקרי של לחמים, מאפי בוקר, עוגות בחושות ועוגות שמרים לצד קונפיסרי של מרמלדות ומרציפנים. זה יקרה ברחוב בית אשל בתוך מלון הבוטיק המשתפץ שם בימים אלה. אפשר יהיה לרכוש הביתה או לשבת במקום לקפה־כריך־מאפה.

בייקר'ס

המאפייה הנפלאה של אלכס רביד מרמת חן שולחת שגרירות לגינת שינקין. בקרוב יפתח ברחוב יצחק נפחא בית קפה־בולנז'רי־פטיסרי. רביד – שעבד במאפיית Baker&Spices  בלונדון ובמאפייה של ארקפה – מערפל את חושיהם של תושבי גבעתיים ורמת חן בניחוחות המאפים הצרפתיים והלחמים שלו. במתחם שינקין המקום יתפקד כבית קפה ומאפייה עם מבחר פוקאצ'ות, כריכים, חצ'פורי, קישים, מאפי בוקר ועוגות פאי וקרם.