חמש המעדניות הכי שוות בין הרצליה לקיסריה

בשביל בשר מובחר, פרצל מבצק מיוחד וגבינות בעבודת יד לא צריך לנדוד בכל הארץ. כך תשיגו אותם מבלי לצאת מקו התפר שבין הרצליה לקיסריה

הבשר של ניר, צילום: אסף רונן
הבשר של ניר, צילום: אסף רונן
12 באפריל 2015

פעם כדי ליהנות ממעדני גורמה נאלצנו לבקש מהדודים בחו"ל לשלוח לנו חבילה או להסתפק בהיצע של רשתות הסופרים. על מנת ליהנות מבשר משובח נהגנו לנסוע צפונה למסעדות הבשרים הבודדות ברמת הגולן שהציעו בעיקר בקר על כל חלקיו, אך לרוב הסתפקנו באנטריקוט או בפילה הקלאסיים. היום,  אם רק יודעים היכן לחפש, אפשר ליהנות מנתחי בשר מובחרים מאטליז בוטיק, להתפנק בחוויית טעימות במעדניות שף תוך כדי ליקוט המלצות שימושיות להכנת הבשר בבית וגם להרכיב סלסלות פיקניק מגניבות עם גבינות ונקניקים ללא חומרים משמרים, מעדנים ביתיים ויינות בוטיק. אז היכן מוצאים בשר מובחר שמגיע הישר מארגנטינה, פרצל מבצק מיוחד ואת הגבינות שמיוצרות בעבודת יד על ידי אדם אחד, כל זה בלי לצאת מגבולות של קו התפר שבין הרצליה לקיסריה?

הבשר של ניר

בחנות הבוטיק של ניר סיויק נמכרים נתחי בשר איכותיים שמיובאים מארגנטינה, אוסטרליה, ברזיל, ואירלנד וגם נתחים מובחרים מהמשחטות המובחרות בארץ. כמו כן ניתן לרכוש כאן חומרי גלם איכותיים ואביזרים המיועדים לבישול וצלייה כמו פוייקה, סירים איכותיים, סכינים ושלל רטבים, תבלינים ויינות של תבור ושל יקב בוטיק קטן בשם Solchiner. החנות מציעה חוויית קנייה מלווה בעצות מקצועיות וגם שירות משלוחים למי שמעוניין לבצע הזמנה טלפונית ושהבשר יגיע עד פתח ביתו. הבעלים, ניר סיויק הוא בן לעולים מארגנטינה שלמד כבר מגיל צעיר אהבת בשר מהי ואירועי הבשר שלו רכשו מוניטין רב. על מנת להעביר את אהבתו לקרניבורים מושבעים כמוהו, ניר מציע את המקום גם עבור אירועים קטנים. לשם כך יש כאן שולחן אבירים ענק הממוקם ליד מנגל ארגנטינאי אמיתי עם הארובה שמעלה את כל העשן למעלה ורשת שיוצרה במיוחד והיא מצופה באימייל ועולה כלפי מעלה על גבי מתקן ייחודי. בסדנאות שנערכות כאן פותחים שולחן ותוקעים בשר שמתבשל לו לאט בשיטה הארגנטינאית ולאחר שהנתח מוכן מורידים אותו מהעשן ופורסים לרצועות שמומלץ לאכול עם הידיים ובשילוב עם צ'ימיצ'ורי שמכינים במקום על פי מתכון סודי. אפשר לקיים כאן גם סעודות פרטיות ומפגשי חברים לצפייה במשחקי ספורט תוך כדי זלילת בשר משובח ושתיית יין איכותי. בנוסף מכינים במקום גם קציצות המבורגר מפלטה אנטה ריב וסינטה עם תיבול סודי או לפי הזמנה מיוחדת מנתחי הבשר שאוהבים. בוויטרינה של החנות אפשר למצוא בכל זמן נתון את כל החלקים של הפרה כמו שפיץ שייטל, צ'ח, עצמות מח, ווייס ברטן – נתח שמעולה להכנת שניצל בקר, אסאדו בלי עצם, אוסובוקו, צלעות וזנב שור ובמידה ומעוניינים בחלק ייחודי יותר כמו מוח למשל, אפשר להזמין במיוחד. במקפיאים תמצאו את הנקניקיות של אלן טלמור, זנב עגל קפוא, אמפנדס ועוד. האווירה במקום לא רשמית והעובדים החברותיים מתייחסים לכל מי שנכנס כמו לבן משפחה שהגיע מארגנטינה. בנוסף לכך, יש גם קייטרינג בשרי לאירועים קטנים עד 100 איש וגם ספויילר, בקרוב ניר פותח סנדוויצ'יה בכיכר רבין בתל אביב.

הבשר של ניר, צילום: אסף רונן
הבשר של ניר, צילום: אסף רונן

מושב כפר חיים, עמק חפר (ליד מגדל המים הישן), 5014104 – 077

Peter Hummel’s Prime Butchery & Deli

באטליז גורמה ומעדניית שף של פיטר המלס, אשר עסק שנים בתחום המסעדנות והמלונאות ואף כיהן כשף ראשי של רשת ישרוטל, מצפה לכם חוויה קולינארית בניחוח אירופאי. מדובר על מעדנייה שלא תותיר אף מבקר אדיש למראה המדפים העמוסים והמקום מתפקד גם כאטליז שבו אפשר לקבל המלצות שף להכנת הבשר. בחוץ יש שדרת אוכל עם כ-50 מקומות ישיבה שבה מתמחים במיוחד במנות של בשר מובחר ואם רוצים אפשר גם לטעום כאן את כל מה שנמכר באטליז ובמעדנייה לפני שמחליטים מה לקנות. במעדנייה תוכלו לרכוש דגים טריים, מבחר נקניקים שמיוצרים על פי המתכונים של פיטר ומבחר עצום של גבינות תוצרת חו"ל. יש כאן גם פסטות יבשות, מבחר תבלינים, רטבים, אוכל מוכן לקחת הביתה, לחמניות הכי טובות להמבורגר, פרצל הנאפה במיוחד בשביל המקום ופירות ים טריים לפי הזמנה. פיטר מציע גם יין הבית "לתדלוק" שנמכר בכד ענק של 2 ליטר במחיר 69 ש"ח כשעל הריפל שלו תשלמו 49 ש"ח בלבד. כל לקוח שמבקש הדרכה יקבל מפיטר מתכונים למרינדות, הסברים על שיטות הבישול ואפילו הדגמה בבית אם צריך, הכול על מנת להשיג את התוצאה ששואפים אליה. בשדרת האוכל אפשר גם ליהנות מתפריט הספיישלים ובאמצע השבוע יש כאן מדי בוקר מזנון עשיר לארוחת בוקר (62 ש"ח לסועד). כמו כן, יש גם עסקיות צהריים ב-66 ש"ח 76 ש"ח וב-86 ש"ח ובמידה ורוצים רק לנשנש יש גם בירה קרה מהחבית וגם לימונדה אלכוהולית שניתן להזמין לצד פינוקים קטנים מהמעדנייה כמו קרפצ'ו מבשר מובחר, מבחר נקניקיות, והמבורגר שעשוי מ-100% בשר משובח. התפריט כולל גם כבד קצוץ וגראבד-לאקס המיוצרים במקום, נתחי בשר מובחרים במשקלים שונים ובירגארטן ברגר שעשוי מ-300 גרם בקר עם בייקון, בצל מאודה, גבינה כחולה ורטבים. כל המנות הבשריות מוגשות עם לחם שנאפה במקום, חמאה איכותית ותפוחי אדמה בגריל.  לפני החגים מציעים כאן גם תפריט מיוחד של אוכל מוכן שכולל מנות הנמכרות לפי משקל כמו טרין כבד אווז, גפילטע פיש ומבחר מנות עיקריות בשריות.

מעדניית פיטר המלס
מעדניית פיטר המלס

ניון דרורים, צומת בני דרור, 09-8800757

המעדנייה

במעדניית שף המוארת והמגרה הזו תמצאו מענה לכל חלום גסטרונומי. המקום נפתח לפני כשנה על ידי גל ברק, מי שעבד בכמה מהמסעדות המובילות בארץ, שם הוא למד להכיר את החשיבות של חומרי הגלם המשובחים בחייו של פודיס אמיתי. במעדנייה שלו גל מציע מבחר נקניקים ללא חומרים משמרים כמו ברזאולה ופסטרמה ארמנית, דגים מעושנים, חמוצים תוצרת הבית (כמו פלפלים, סלק ומלפפונים כבושים), קוויאר שחור וגם תפריט סנדוויצ'ים עם דגים או סנדוויצ'ים בשריים כמו סנדוויץ' "הר בשר" למשל ובו 200 גר' קורנביף או כתף בקר (מחירים 25-36 ש"ח). לצידם אפשר ליהנות מקפה איכותי או מבירת בוטיק קרה. ניתן למצוא במקום גם מבחר גבינות של "חנן הגבן", כמו גבינת פחם חצי קשה המכוסה בעפר ערמונים וגבינת תום עזים המושרת ביין אדום – כל הגבינות מיוצרות בעבודת יד על ידי אדם אחד וללא שימוש בחומרים משמרים. מצאנו במעדנייה גם ירקות טריים וסלסלות שאפשר למלא בכל טוב לפני שיוצאים לפיקניק, מבחר יינות, חלוות של ממלכת החלווה, מבחר בירות בוטיק, עוגות בחושות ולחמי תחמצת שנאפים במקום, תערובות של חליטות סיידר שניתן לקנות במשקל, פסטות איכותיות ללא גלוטן מבית Dela Casa, שמן קוקוס, קישים, מחית נוגט, שמן זית איכותי, עוגיות גרנולה וביסקוטי שמיוצרים בעבודת יד והפתעות שנמכרות במשקל כמו תות ומנגו מיובשים. פעם בחודש מתקיימות במקום סדנאות אוכל ויין והשירות במקום הוא לבבי, חינני ומאיר פנים.

המעדנייה. צילום: תומר בורמד
המעדנייה. צילום: תומר בורמד

מתחם ביתנ'ס ביתן אהרון, 09-8916621

מרינדו רמת השרון

מרינדו היא חברת בוטיק בענף המזון, העוסקת בגידול טלאים, עגלים ותוצרת חקלאית עצמית ומספקת את מוצריה ישירות מהמגדל אל הלקוח. בעליה איתמר ורועי ממושב כנף שבגולן פועלים במקצועיות להגשמת החלומות הקולינריים של הלקוחות, באמצעות חנויות בשר ומעדניות. חנות הבשר של מרינדו ברמת השרון פועלת מאז 2006 והיא החנות הראשונה וסניף הדגל של החברה. במקום תוכלו למצוא את כל התוצרת של מרינדו שכוללת את הבשר מהגולן, מוצרי טלה עגל ועוף טרי וגם יינות של מרינדו, שמן זית, מרינדות מיוחדות להשריית הבשר כמו מרינדת שזיפים וברביקיו מעושן וגם רגל קרושה ואווזית,  כל המוצרים מיוצרים על ידי החברה. הבשר של מרינדו גדל בחוות של החברה שבמושב כנף, כאשר בחברה מקפידים כי העדרים יצאו למרעה מדי יום על מנת ליהנות לאורך כל השנה ממרעה טבעי שמשביח את איכות הבשר. מלבד המוצרים של מרינדו אפשר למצוא בחנות גם תבלינים, רטבים, מוצרים אסיאתיים, מעדנים איטלקיים וגם סכינים מהחברות המובחרות, מבחר נקניקים ומעדנים וגם דגים ופירות ים קפואים. מכיוון שמדובר על אחת מחברות הבשר הייחודיות בארץ, מקפידים בסניף הדגל ברמת השרון על שירות מקצועי ואמינות בלתי מתפשרת.

מרינדו רמת השרון
מרינדו רמת השרון

אוסישקין 56 רמת השרון, 1599-50-30-80

מעדניית יוז'י

זוהי כנראה אחת המעדניות הותיקות בארץ, מכיוון שהיא פועלת משנת 1952 ועד היום היא מצליחה לשמור על הצביון המשפחתי שלה. המקום התחיל בתור אטליז שהפך עם הזמן למעדניה לא כשרה אשר הייתה בין הראשונות בארץ שניתן היה לקנות בה גם מצרכים מהמזרח הרחוק. כיום המקום פועל במתכונת אטליז-מעדנייה והוא מנוהל על ידי עופר, נכדו של סבא יוז'י שפתח את המקום בימיה הראשונים של המדינה. כאן תמצאו מבחר בשרים, נקניקים, סלטים, גבינות ויינות ומנות של אוכל מוכן לקחת הביתה שמכינים במטבח שף הפועל במקום ובו מבשלים על פי המתכונים של סבא יוז'י. הדגש במקום הוא על מתן כבוד לכל השיגעונות של הלקוח, תוך כדי מענה על כל הבקשות שלו. הבשר הטרי שמציעים כאן מגיע מחוות הגידול המובחרות ברמת הגולן, שלאחר הגעתו למקום נשחט ומיושן במקום. מלבד נתחי הבקר יש במקום גם ספריבס וגם נתחים מיוחדים על פי דרישת הלקוח. השירות הוא משפחתי ולבבי על פי המסורת המשפחתית העתיקה.

מעדניית יוז'י
מעדניית יוז'י

המעגל 58, מרכז מסחרי רימון קריית אונו, 03-6358594, 03-5349674