יום מושלם לבננה הכחולה: ירקות החורף שיגוונו לכם את הסלט

החורף הוא שעתם היפה של הירקות: פקעות ועלים זוקרים ציציות ברעננות שיא, ושוק הנמל מתחדש בקולקציית ירקות ופירות ססגונית שאנחנו בטוחים שעדיין לא טעמתם

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו
11 בנובמבר 2014

דייקון

צנון יפני לבן, מאורך ואלגנטי, הנפוץ בקוריאה, סין, וייטנאם ויפן. אפשר לקלוף ולחתוך אותו לטריזים, ואז לכבוש בצנצנת עם מים פושרים, סוכר, מלח וחומץ.

צילומים: אנטולי מיכאלו
צילומים: אנטולי מיכאלו

צנוניות פרנצ' ברקפסט

זן צרפתי של צנוניות שנראות כמו אצבעות קטנות וסגולות בעלות ראש לבן ורעמת עלים ירוקה. חצו אותן לאורך והוסיפו לסלט החסה שירשים את האורחים.

צנוניות צבעוניות

צנוניות מזרעי מורשת צרפתיים: צרור פקעות בצבעי סגול, אדום, כתום וורוד. שטפו היטב והניחו במקום בולט בבופה.

צילום: אנטולי מיכאלו

ענבי סקרלוטה

ענבי סתיו־חורף שמקורם בקליפורניה וגדלים עכשיו בחבל לכיש. הענבים נטולי חרצנים, פריכים במיוחד, מתוקים־חמצמצים והראש שלהם בצבע בורדו כהה עד שחור. שטפו, הניחו על צלחת והתבשמו בתשואות הקהל.

צילום: אנטולי מיכאלו

בננות פלנטיין

בננות ענקיות ובהירות המתאימות לטיגון ולאפייה. קלפו, חתכו לפרוסות ארוכות וטגנו בשמן עמוק צ'יפס גאוני.

צילום: אנטולי מיכאלו

בננות אדומות

בננות מאקוודור המיועדות לאכילה ולהשארת רושם.

צילום: אנטולי מיכאלו

בננות כחולות

הבננות שמקורן מדרום אמריקה מיועדות לאכילה טריות, והן בעלות מרקם בשרני יותר מזה של הזנים המוכרים לנו.

מבחר דלועים

כתומים הם התאווה העצומה והמחממת של החורף, והדלעת מנפקת את כל סוגי הכתום: דלעת תאילנדית כתומה חיוורת בצורת פרח, דלעת ערמונים בכתום לוהט, דלעת פרובנס בירוק־כתום, באטר נאט קווש, דלעת כוכבים ודלעת אקזוטית. הדלעת מתאימה למרקים, לממולאים, למוקפצים, לריבות, לרטבי צ'ירשי או סתם לאפייה בתנור עם מעט שמן זית.

צילום: אנטולי מיכאלו

הנבטים של אודי

אולי נתקלתם בנבטים האלה במסעדות בעיר: הם זערוריים, עדינים ודקיקים, מעין מיקרו נבטים טריים במיוחד. נבטי הצנונית סגולים, נבטי הקייל ירוקים כהים, ונבטי החרדל ממש חריפים. שילובם הופך כל כריך וסלט למקצוענות צרופה.

שוק האיכרים, האנגר 12 נמל תל אביב, חמישי 12:00־19:00, שישי 6:00־16:00 שבת 9:00־20:00