"בקלה": מסעדת דגים חדשה ברחוב דיזנגוף

מסעדת דגים חדשה המציעה גם בר סוער וחצר פנימית מתמקמת בדיזנגוף. הפתיחה בקרוב

בקלה. צילום: אנטולי מיכאלו
בקלה. צילום: אנטולי מיכאלו
9 ביוני 2015

לא מעט מסעדות חדשות שנפתחו לאחרונה מנסות לפצח את פורמט מסעדות הדגים משכבר ולתת לו גרסת כיסוי עדכנית: במהלך השבועות האחרונים נפתחו פימפינלה של בועז פלד, פיש מרקט ביי מיתוס וסנטיאגו, ובעוד כשבוע תיפתח גם מסעדת בקלה בדיזנגוף. הפרויקט שייך לכמה מהשותפים במסעדת אונזה ובבר פולי – אנשים שיודעים דבר או שניים על וייב.

כפיר גולדצקי, אחד השותפים, מתרוצץ בחלל המסעדה ששיפוצו כמעט הושלם. לתוך מה שהיה פעם קיוסק נדחס בר עץ ארוך שאפשר לשבת לכל אורכו. הבר מוצב בזווית שמאפשרת תצפית על כל מי שנכנס (ולכן המקום הזה נחשב ללוקיישן פרימיום, רשמו לפניכם). בעורף חבויה חצר פנימית בין אזדרכת לפיקוס (בקרוב יישתלו בה צמחים נוספים), ובקומה השנייה, לאורך הוויטרינה, יש תצוגה של יינות. בשירותים כיור עגול עם שני ברזים, מעין מסר מעורפל על זירת פיק אפ אפשרית. ציור קיר שצפוי לככב בחצר ולוגו שמזכיר גלשן הם חלק מעיצוב שמתכתב עם אופנת הגלישה. האריחים הבוהקים בירוק זורקים את היושבים במקום לתחושת בילוי בטאפאס בר בברצלונה. משהו בכל זאת נשאר מהפורמט הבסיסי הקלאסי: מבחר של שישה עד עשרה סלטים קטנים, המשתלבים במחיר המנה העיקרית. הדגים יגיעו מטוגנים, על הפלאנצ'ה, אפויים או בתבשילים. בתפריט של השף אייל פרץ יהיה את מבחר הדגים הרגיל – לברק, סלמון, ברבוניות, פרידות ועוד (70־100 ש"ח לארוחה). מכיוון שהמקום מתנהג כמעט כמו בר, כולל שולחנות על המדרכה בכניסה, אפשר גם להזמין בירות מהחבית, מבחר אלכוהול וכן יינות בוטיק. בימי שישי יוצעו לאורחים תבשילים מיוחדים. אנחנו כבר לא יכולים לחכות.

למסעדת בקלה