בשר טרי

בבר מרוקאי כבר השתכרתם? שלושה מקומות חדשים נפתחו השבוע בתל אביב

תמלא לי את הכוס, פילי. צילום: יח"צ
תמלא לי את הכוס, פילי. צילום: יח"צ

מזללת רחוב שיש לה את כל הנתונים להפוך לסטארט־אפ קולינרי נפתחה בנחלת בנימין

שימי סרן ניצב דרוך ליד המכונה המוזרה במטבח הפתוח של המזללה החדשה שפתח בנחלת בנימין. שבע שנים הוא עמל על פיתוח המכשיר הזה, שמסרב כרגע לנפק את ההמצאה החדשנית שלו. זה כבר הטיפוס השלישי של המכונה שהוא הגה ובנה בעזרת מהנדס מכונות מקצועי: כשהטמפרטורה מגיעה ל־200 מעלות, מוכנסים למכונה שני כדורי בצק היישר מהמקרר אל תוך שני גלילים חלולים הפעורים בתוכה, ולתוכם מוחדר שיפוד עבה. לחץ של אוויר חם אמור ליצור שתי כוסות לחם שקליפתן פריכה ובצקם האפוי רך. בבוקר הזה המכונה סירבה להתחמם והכוסות נקרעו כשהוסרו מהשיפוד. אין כמו בלת"מים של טרום פתיחה. הרעיון החדשני הוא שכוסות הבצק האלה מתמלאות במבחר אפשרויות, תלוי באיזה שלב של היום הגעתם: בבוקר מקושקשת עם חזה אווז מעושן, פריטטה ירקות או פירות טריים עם מסקרפונה (13־19 ש"ח); לצהריים כדורי בשר, רוסטביף חרדל ודבש, חזה עוף בקארי ירוק, שווארמה הודו עם טחינה או טופו וירקות על הפלאנצ'ה (26־36 ש"ח); ובערב צ'וריסו על הפלנאצ'ה עם תפוחי אדמה וצ'ילי מתוק; בשר טחון בסגנון אסייתי; אסאדו ברוטב ברביקיו; מנה צמחונית וגם קינוח של פירות עם שמנת (24־36 ש"ח). לארוחה לילית יש מנות במחירים מוזלים (20־29 ש"ח), תה קר ירוק ואפרסק ב־6 ש"ח בריפיל ללא הגבלה ושליש טובורג מהחבית (10 ש"ח) אמורים לסייע בעיכול וליצור קרייב למנה נוספת. אם הקהל יתלהב מהטריק, פילי תוכל להפוך לרשת מזללות, שלא לומר סטארט־אפ קולינרי.

למסעדה

האם הדוכן המקסיקני המהיר שנפתח השבוע בבן יהודה יביא סופסוף את הבשורה של המטבח המקסיקני לתל אביב?

קשה להגיד שעד עתה הניסיונות לשווק טקס מקס להמונים בתל אביב צלחו, ועל כן אולי דווקא MEX&CO, שהחליטה לשלב בין ה־DNA המקסיקני לזה התל אביבי, עשויה לצלוח את המשימה. בקבוצת היזמים של המקום, שנפתח השבוע להרצה, נמצאים בין השאר בעלי הגלידרייה היפואית כפיתולינה והסושי המהיר אצה, שליהקו את המעצב תומר בן ציון (רום סרוויס) ואת שי סרמני למטבח (בוגר "מסטר שף" העונה הראשונה, שמאז עבד בין השאר בהרברט סמואל ובמזנון של אייל שני). האחרון בנה בכישרון רב תפריט מודולרי בהרכבה עצמית ובמחיר נטול תחרות. בראשונות תמצאו בין היתר נאצ'וס קון קסו שעשוי צ'יפס של טורטייה עם סלסת עגבניות, חלפיניו, שמנת חמוצה, גבינה מותכת וגוואקמולי (24 ש"ח); או וואבוס ראנצ'וס – שקשוקת עגבניות ופלפלים עם ביצי עין ושמנת חמוצה, שמוגש על טורטייה פריכה (24 ש"ח); בעיקריות יפתח הסועד בבחירת הפחמימה (בוריטו, קערת אורז או טאקוס), אחריו את החלבון, כשבהיצע בין היתר פויו אנסאבויאדו (לאמור תבשיל עוף פיקנטי בחמישה בצלים), פינצ'ו אנטריקוט (דפי אנטריקוט על שיפוד), סייטן א לה פלאנצ'ה (שווארמה טבעונית בתבלינים מקסיקניים) ועוד, וגם את הממרחים השונים (פריחולס, גוואקמולי, איולי צ'יפוטלה ושכמותם), את החריף (סלסה חלפיניו ליים, מולה נגרו קקאו, סלסה ורדה) ואת הירקות שיעטרו את המנה. מחירו של דיל העיקרית הבסיסי הוא 29 ש"ח, כשעל מקצת המנות יש תוספת של 2־4 ש"ח. בדרינקים מציעים כוס מרגריטה אפקטיבית וצוננת ב־15 ש"ח, תה הבית ב־10 ש"ח ועוד מיני בירות מקסיקניות ומקומיות.

למסעדה

למי קראת מרוקאי? טנג'יר. צילום: אנטולי מיכאלו
למי קראת מרוקאי? טנג'יר. צילום: אנטולי מיכאלו

בר חדש ביהודה הלוי מציע גרוב מרוקאי ומסלולי שתייה בפורמט הכל כלול. עכשיו נראה אתכם מנסים להעלות לאינסטגרם סלפי

אם תהיתם מה השתפץ בפינת נחמני ויהודה הלוי, ובכן, קבוצת השותפים שמאחורי הברים בקי, דיזי, המזג וביגי זי, פתחה השבוע בר נוסף: המזג בטח הזכיר לכם גרוב יווני, וביג זי הרפתקה בניו אורלינס, אז הפעם השותפים חיפשו תרבות נוספת להעשיר בה את עולם המשקאות המוניציפלי של תל אביב. כך נולד עוד ילד למשפחת הברים, בשם טנג'יר. הדרמה הצפון אפריקאית נותנת את אותותיה בעיצוב קשתות, קרמיקות תכולות מצוירות ובובות גמלים באורחה לאורך הקירות. הכיבוד בפורמט של פינגר פוד, או אם תרצו מזטים צפון אפריקאיים: סלט שומר המכונה פה בחיבה ביש־באש, שווארמה הודו בתערובת תבליני ראס אל חנות, לחמה בעג'ין, לחם פראנה טנג'יר עם כמה מזטים ועוד (18־39 ש"ח למנה). כרגיל במוסדות הקבוצה השתייה מתבצעת במסלולים, החל ב־65 ש"ח לצמיד גולדסטאר, מכבי, יין אדום, למברוסקו וקאווה, ועד 129 ש"ח לצמיד הכל כלול. בדרך תעברו במסלול החדשני ב־79 ש"ח שבו ימזגו לכם מלבד סטולי קריסטל ורום הוואנה גם קוקטיילים בתערובת מיוחדת, למשל טנג'רייה שהוא סנגרייה אדומה בארומה מרוקאית של תבלינים, מיץ אננס וג'ינגר, וקוקטייל האני נחמני על בסיס ערק עם דבש ציפורן ולימון. טנג'יר ממוקמת כזכור בנקודה הצפונית של מרוקו, מהצד הדרומי של מְצַרֵי גיברלטר, החיבור בין המזרח למערב, בין אפריקה לאירופה. הקו המוזיקלי של הבר אמור לספק נגיעות שירים בצרפתית וחיבור בין חדש לישן. כנהוג בטנג'יר העיר, גם לכאן אפשר להגיע לסנאפ שוט של סלפי, אלא שבמסלול הכל כלול ספק אם תצליחו לתפוס את עצמכם בפריים.

לבר