בשר עם כל דבר

האטליז של המיטמרקט בשוק הכרמל רק נפתח וכבר מאיים להפוך למעוז הקרניבורים בזכות ארוחות בשר מעולם אחר

Meatmarket. צילום: יח"צ
Meatmarket. צילום: יח"צ
4 במאי 2014

המיטמרקט נכנס ללב השיח של הפודיז בעיקר בגלל בשר הבקר המתבסס על עדרי מרעה מקומיים וכן בגלל יישון מקצועי ומכירה סטרילית המזכירה בית מרקחת הרבה יותר מאשר את מתחם הקצביות המג'ויף של שוק הכרמל. שחקן החיזוק שלהם הוא השף סלב ירון קסטנבוים. עכשיו המיטמרקט מבצעים מהלך נוסף בדרך אל לב הקרניבורים: הם התקינו מטבח קטן הצמוד לקצבייה ובו אסכלה לצליית הבשרים. בימים שלישי עד חמישי הלקוחות יכולים לרכוש בקצבייה כל נתח שיבחרו, בכל משקל שירצו (150־230 ש"ח לק"ג בשר, יקר במעט ממחיר הבשר לרכישה הביתה) ולבקש שיצלה עבורם במקום. הבשר מוגש עם סלט ירקות ותפוח אדמה צלוי, והישיבה היא סביב שולחנות שפוזרו בסמטת השוק.

עוד אפשר להזמין שווארמה מיוחדת שבילתה כשבע שעות בתנור, ובנוסף עושנה במשך ארבע שעות, המגיעה בפיתה או על צלחת (30־40 ש"ח), ויש גם קבב (30־35 ש"ח) ולפעמים תבשיל משתנה כמו צוואר טלה בבישול ארוך. בהמשך יתווספו להיצע גם המבורגר עם מוח עצם וקרפצ'ו בקר. משקה הבית הוא בירת בוטיק הנקראת חתול שמן שמיוצרת בייחוד עבור הקצבייה (20 ש"ח לבקבוק שליש ליטר). הפלייליסט מורכב בעיקר ממוזיקה יוונית וערבית, המתמזגות באווירה הים תיכונית של השוק. המקום מסתמן כלהיט של הקיץ אבל זה גם חסרונו: אי אפשר להזמין מקומות, ואם לא תמהרו תתקשו לתפוס שולחן פנוי.