הברדק מתחיל

דוכן דגים מחתרתי נפתח בשוק הכרמל. בתפריט: פיש, צ'יפס ואלכוהול זול. אנחנו בדרך!

פיש אנד צ'יפס בדוכן ברדג. צילום: בן קלמר
פיש אנד צ'יפס בדוכן ברדג. צילום: בן קלמר
22 במאי 2014

כל בר דעת מבין ששוק הכרמל מתלהט כגזרת בילוי אלטרנטיבית שואבת. המטבח של אטליז המיטמרקט, הקבב של שמואל והסביצ'ה של שבתאי הן דוגמאות טובות למקומות בילוי המשתלבים כחלק אינטגרלי מדוכני השוק, מתמקדים בחומרי הגלם וצוברים מכורים לעניין במהירות. עכשיו גם ברדג מצטרף למסיבה: מדובר בדוכן עץ גדול שמציע פיש אנד צ'יפס ובירות צוננות מהחבית. הדגים הם פילטים של מושט, סלמון וברבוניה מהבסטה הסמוכה של הדייג. אחרי טבילה בבלילה ובשמן רותח הם יוצאים אל הלקוחות בסלסילת קש. אפשר לנשנש אותם במקום או (בקרוב) לקבל אותם בקונוס נייר לדרך (40־45 ש"ח למנה). ברזי הבירות של בזלת, גולדסטאר, היינקן או לוונבראו (15 ש"ח לשליש ליטר) וגביעי הקאווה והיין יקרצו גם למי שנתון בעיצומן של קניות מייגעות ביום חם ולא מתכוון לעצור לארוחה או לנשנוש.

בעלי דוכן ברדג. צילום: בן קלמר
בעלי דוכן ברדג. צילום: בן קלמר

ברדג, בדומה לשאר הנקודות הקולינריות החדשות בשוק, מרחיב את רדיוס הישיבה וההשתקעות ככל שהשוק מתרוקן ונסגר בשעות הערב. בעלי הדוכן איתי מלאכי ועומרי אדיב הגו את הקונספט בביירון ביי אוסטרליה, כשהגיעו לשם בשביל לגלוש. אבל בברדג הם יושבים רגועים בלי לחשוב יותר מדי על הגלים בים, פשוט כי לטענתם "אין בחופים שלנו שום גלים". טוב נו, הכל יחסי בחיים, ולהמחשה – בהשוואה לברדג מסעדת הבסטה נראית כמסעדה הכי מעונבת ופורמלית בעולם.

לברדג