יום קסום

מתחם לבונטין לוהט: בית קפה נוסף הצטרף לאזור המתחדש

הובר.  צילום: אנטולי מיכאלו
הובר. צילום: אנטולי מיכאלו
11 במאי 2014

לדודי קפויה מבר האוויטה נשבר מחיי הלילה, אז מה עשה? יחד עם ירון דנוביץ' הוא עבר לחיות בשעות היום ופתח בית קפה פינתי בלבונטין בשם הובר (בעיצובו של איציק כהן מהסטודיו של דן טרוים). מי שהכיר את הפלאפל ששכן באותה נקודה מתקשה להאמין עד כמה התקרה שנחשפה פה גבוהה. המקום ממורק ובוהק מחרסינות לבנות, ובכניסה ניצבת מכונת קפה גדולה. דנוביץ' מציע קפה של דנסי או תערובת אורגנית של אווא בלי תוספת מחיר (הפוך 9 ש"ח, אספרסו קצר 7 ש"ח). האוכל כרגע קליל, בסיסי ומינימלי ומתבסס על כריכים שמוצבים בוויטרינה ועל סלטים טריים בלבד, אבל בעתיד הקרוב יוכנו במטבח הגדול שמאחור מנות מורכבות יותר.

הלחם מגיע ממאפיית המוציא לחם הסמוכה והפרוסות זוכות לנגיעות של טונה, מטיאס, סלמון, גבינת עזים או אנטיפסטי. מיצי תפוזים טריים נסחטים פה במכונה אוטומטית, וגם מיצים קשים של סלק, תפוחים וגזר. בקרוב מבטיחים גם עשב חיטה (12־16 ש"ח לכוס מיץ). אז קפויה אמנם כבר לא איש של לילה, אבל לצד הכריך אפשר לצנן את הטמפרטורה בעזרת בירות היינקן וגולדסטאר מהחבית, או ללגום איזו קאווה אלגנטית (20 ש"ח לכוס, מה שמוכיח שליום יש קסם משל עצמו).

למסעדת הובר