עוד באיטליה

בחלל של מסעדת מיקה במונטיפיורי תיפתח מסעדת בינדלה האיטלקית. על התפריט: השף רועי סופר

בינדלה. צילום: בן קלמר
בינדלה. צילום: בן קלמר
6 במרץ 2014

בשנות ה־90 של האלף הקודם בטח הזדמן לכם לבדוק את יכולת קיבולת המרגריטות שלכם בגיבוי טונה צרובה אצל מיקה שרון במסעדת מיקה. אבל לא מעט תהפוכות וגלגולים ידע החלל הזה שאכלס אחרי השפית היפה מקומות כמו פושקין ו־RDB. השבוע תיפתח באותו חלל בדיוק מסעדת בינדלה, מסעדה איטלקית שעל המטבח שלה אמון השף רועי סופר (סרדיניה). כריס בינדלה, שעל שמו נקרא המקום, הוא נצר למשפחת בינדלה השווייצרית בעלת יקב טוסקני ואוסף מסעדות איטלקיות הנטועות שנים רבות באירופה הקלאסית. במסעדה יש בר עץ מרכזי ו ולצדו ספות ישיבה צפופות, כשמעליהן עבודת נגרות מרשימה שאמורה לרפרר לכרמי המשפחה, אך גם כשהיא עומדת בפני עצמה היא יפה ומרשימה.

השף רועי סופר לקח את המנות האיטלקיות המודרניות המוגשות במסעדות בינדלה האירופיות ועשה להן טוויסט מקומי. וכך תמצאו בתפריט מנות כמו סרדינים פוטנסקה (כלומר הסרדינים טובלים ברוטב המפורסם של הפסטה), קרפצ'יו תמנון על סלט שומר פיקנטי, טליאטלה צוואר בבישול ארוך וספייריבס לבן. (44־128 ש"ח לעיקרית). מהבר יֵצאו גם מנות קרות: ויטלו טונטו, נקניקים איטלקיים מיובאים, ומנות דגים ופירות ים טריים המוגשות היישר מתלוליות הקרח. אירופה הקלאסית מעולם לא נראתה קרובה כל כך.

בינדלה אוסטריה ובר, מונטיפיורי 27, 6500071־03, כל יום 18:00־אחרון הלקוחות