הקשר האיטלקי

מתחם ליטל איטלי בשרונה יוצא לדרך: ארבעה בתי אוכל שונים תחת כותרת אחת

ליטל איטלי. צילום: אפיק גבאי
ליטל איטלי. צילום: אפיק גבאי
5 במרץ 2014

השף יוגב ירוס מתהלך בין המבנים שקבוצת השותפים שלו סיימה לשפץ בימים אלה במתחם שרונה. המטרה היומרנית הייתה ליצור רובע איטלקי שלם בלב העיר – המקום בנוי למעשה מארבעה בתי אוכל שונים הממוקמים בתוך שני מבנים. המתחם כולו נקרא ליטל איטלי והוא כולל את הפיקניק, הווינריה, הטרטוריה והקרנבירה. במבנה הפיקניק, שהכי קרוב לפינת קפלן ולאונרדו דה וינצ'י, הציבו דוכני רחוב באוריינטציה איטלקית: מאפי בוקר וכריכי פוקאצ'ות לפתוח איתם את היום, פיצות, סלטים ועגלת גלידות.

ההתייחסות לתנאי השטח (מדשאה ענקית בלב העיר הענייה בריאות ירוקות) הביאה את השותפים להגות את שיטת "בילוי הפיקניק". כלומר, במעמד הרכישה מקבלים מחצלת וסלסילה ואפשר להתיישב על הדשא או אל שולחנות עם ספסלים בז'אנר קק"ל לארוחה במחירים מתונים (כ־20 ש"ח לכריך, פרט לכריך המיטבולס שמחירו כ־35 ש"ח). מי שרוצה לשלב גם יין בעסקה יוכל להיכנס לווינריה שנמצאת בפינת רחוב ארניה, לרכוש יין במחיר חנות ולשלם דמי חליצה (אפשר גם לשבת בווינריה לנשנושי טאפאס איטלקי). באותה הזדמנות כדאי להציץ בטרטוריה שחולקת מבנה אחד עם הווינריה, ולהתבונן בייצור הפסטה הטרייה במטבח הפתוח. הפסטה הביתית נמכרת במנות או הביתה, נוסף על מנות של דגים ופירות ים.

הארוחה יכולה להיערך בישיבה לאורך בר קטן בפנים או בישיבה על כסאות בגינה של המבנה (גם פה, כמו במבנה הצמוד, יוגשו ארוחות בוקר, אך מפוארות ויקרות יותר שמתהדרות בביצים עלומות ובמפות לבנות על השולחנות). במבנה שמעל הפיקניק, שאליו מגיעים במדרגות חיצוניות נפרדות, נמצא הקרנבירה – בר בשר איטלקי. גיליוטינת ברזל התלויה בין המטבח לבר לא משאירה מקום לאי הבנות: מי שתמיד חלם לטעום סטייק פיורטינה (פורטרהאוס) על הגריל יגשים פה פנטזיה. לצד זה גם שלל אנטיפסטי, נשנושים בשריים במסלולים שונים ובירה צוננת. מלבד השף ירוס (אקס מל ומישל), השותפים במקום הם חלק מהקבוצה שמאחורי ויקי כריסטינה יחד עם גיורא אשכנזי ממסעדת NG. החבורה הוכיחה שהיא יודעת להקים מקומות ששומרים על יציבות במשך שנים, כך שהשאיפה לבנות רובע איטלקי היא לא כל כך מופרכת כשהיא באה מהם.

ליטל איטלי, מתחם שרונה, תל אביב

למסעדת ליטל איטלי