עמי ותמי בממלכת שרונה

השף קונדיטור אורן בקר פתח השבוע במתחם שרונה קונדיטוריה המתפקדת גם כבית קפה

וילהלמינה. צילום: אנטולי מיכאלו
וילהלמינה. צילום: אנטולי מיכאלו
2 במרץ 2014

רכיבה על אופניים בערפל בין הערביים הופכת את המושבה החקלאית שרונה לאזור דמדומים קריפי שבו אגדות האחים גרים מתעוררות לחיים: בתי הרפאים המטויחים מחדש לעילא עדיין נטושים ברובם. הבית של וילהלמינה ואנדריאס שמידט ברחוב הראשי החוצה את הכפר הנוצרי נותר מאז 1872 ממש כשהיה. שמידט נפטר בגיל מוקדם והשאיר אחריו את אשתו הצעירה אלמנה. זמן קצר אחר כך היא נישאה מחדש ועברה לגור בבית בעלה, ואת הבית הישן השכירה. זאת הסיבה שכמעט ולא נערכו בבית שינויים ושיפוצים מאז נבנה ושוחזר עתה.

לתוך המבנה הטמפלרי הזה יצק הקונדיטור אורן בקר, את בית הקפה־קונדיטוריה שלו. עליית הגג האלכסונית והקטנה מאכלסת את אזור הבר, וקומת הכניסה מתנהלת כביסטרו אירופי מרופד ספות, והמרתף – צריך לאזור אומץ לפני שיורדים במדרגות. המרתף נראה לגמרי כבית הממתקים של הנזל וגרטל. הוא ממוקם מול אזור המתקנים לילדים של פארק שרונה. הוויטרינה מכילה עוגות בגזרות הנדסיות מדויקות ובצבעים זרחניים זועקים. בקר מעניק לקולקציית העוגות שלו טאץ' עיצובי השייך לעולם האופנה, והמארזים משתלבים היטב ברעיון. העוגות נעות בין קלאסיקה של מילפיי לעוגה של גורגונזולה והפתעות נוספות (עוגות אישיות 32־36 ש"ח). על המדפים תמצאו ריבות ביתיות, ממתקי שוקולד ביתיים, חומרי גלם שיכולים להשתלב באפייה, קראנצ'ים קטנטנים (כולל טבעוניים וכולל ללא סוכר). בקר אומר שהכל קטן כדי להדגיש את אלמנט הבוטיק, וזה בהחלט הולם את השיק. תמצאו פה גם עוגות גדולות (79־199 ש"ח), קפה ומאפה (22־24 ש"ח), כריכים (22־30 ש"ח) וגבינות (24־34 ש"ח) ומאפי בוקר ללא גלוטן או מקמח מלא, ורעיונות מקוריים נוספים מעולם האפייה.

לקונדיטוריית וילהלמינה