נעשה ממך קציצה: יצאנו לחפש את הקבב הטוב בעיר

עכשיו, כשגם הקוסם התחיל לקבב, יצאנו להשוות בין שלוש קציצות מבטיחות בלב העיר

קרב סכינים וקציצות. שמואל (מימין), M25 והקוסם. צילום: אנטולי מיכאלו
קרב סכינים וקציצות. שמואל (מימין), M25 והקוסם. צילום: אנטולי מיכאלו
11 ביולי 2016

איך זה בא

שמואל

פיתה עמוסת סלט טרי וטחינה וזהו (29 ש"ח).

הקוסם

פיתה עם מבחר הקצוצים והנוזלים של הקוסם. פלוס חציל כמובן (35 ש"ח).

M25

שיפודים, סלט טחינה־עגבניות, תפו"ד ופיתה בצד (58 ש"ח).

[tmwdfpad]

נטו

שמואל

2 קציצות שמנמנות

הקוסם

3 כדורי קבב קטנים

M25

2 שיפודים מכובדים

איך עשוי

שמואל

על הפלנצ'ה, בצריבה שמשאירה את העסיסיות של חומרי הגלם המצוינים.

הקוסם

על הפלנצ'ה הצפופה ובזריזות הולמת לקוסם. ואכן, כבמעשה קסם, יוצא רך ועסיסי.

M25

בשלמות. פלנצ'ת גחלים שמשאירה טעם מעושן קל והרבה מקום לטעמי הבשר המעולה.

ליד הקבב

שמואל

חריף אדמדם מפתה, פלפלים חריפים קלויים וטחינה.

הקוסם

חמוצים וסלטים כיד המלך, כדורי פלאפל תועים וחציל ממזר בפיתה.

M25

סלט טחינה, עגבניות, חריף ולימון מושלם, תפוח אדמה ובצל צלויים.

הפיתה-קבב של הקוסם. צילום: אנטולי מיכאלו
הפיתה-קבב של הקוסם. צילום: אנטולי מיכאלו

איכות הפיתה

שמואל

רכה, אבל לא אוורירית. מחזיקה מעמד מושלם עד הטפטוף האחרון.

הקוסם

בעיקרון – פיתה לפלאפל. תכלס – מחזיקה מעמד גם בנוכחות בשר ונוזליו.

M25

רכה ומתוקה, כאילו נולדה כדי להיקרע בגסות ביד ולהשתכשך בטחינה.

איכות הטחינה

שמואל

סמיכה כמעט כמו חומוס בשיאו, עם טעם עשיר שמשתלב באופן מושלם עם הבשר.

הקוסם

בקבוק הפלסטיק הדביק לעד יספק טחינה נוזלית וסתמית, גם אם יש בה טיפה גוון בתיבול.

M25

עשירה וטעימה ומשתלבת באופן מושלם עם העגבניות והחריף־לימונים.

מדד השומן

שמואל

עסיסי, אבל מעודן בשומן.

הקוסם

שומני באהבה אבל לא צמיגי.

M25

תערובת הקבב הכי מאוזנת שתוכלו למצוא.

הפיתה-קבב של שמואל. צילום: אנטולי מיכאלו
הפיתה-קבב של שמואל. צילום: אנטולי מיכאלו

מבחן הגרעפס

שמואל

קיים, אבל מעודן ומינימלי.

הקוסם

לא נורא, אבל נשאר שעות אחרי הארוחה.

M25

אפילו. לא. אחד.

אפשר גם

שמואל

בג'בטה (38 ש"ח) ובצלחת (40 ש"ח).

הקוסם

בלאפה (43 ש"ח), בחומוס (43 ש"ח) או בצלחת (61 ש"ח).

M25

משהו אחר. הקבב מגיע רק במגש, וזה מושלם מספיק.

שורה תחתונה

שמואל

שמואל שם את השם שלו על הקבב ובצדק. הכי פשוט, הכי מדויק, הכי טוב.
4/5

הקוסם

כצפוי, טעים. עם זאת אתה עדיין אוכל קבב בפלאפלייה. נגב את הטחינה.
3/5

M25

ליגה אחרת, אנשים שיודעים להתעסק עם בשר!
4.5/5

שמואל: הכרמל 21 (פינת רבי מאיר) תל אביב, ראשון־חמישי 11:00־18:00, שישי 11:00־16:00

הקוסם: שלמה המלך 1 תל אביב, ראשון־חמישי 10:30־23:00, שישי 9:30־16:30

M25: סמטת הכרמל 30 תל אביב, שני וחמישי 11:00־19:00, שלישי־רביעי 11:00־23:00, שישי 11:00־16:30

 

הקבב של M25. צילום: אנטולי מיכאלו
הקבב של M25. צילום: אנטולי מיכאלו