קטן וחצוף: הסליידרים החמים שיש לתל אביב להציע

מתקפת הסליידרים שתוקפת את חובבי המנצ'יז בתל אביב היא אחד הדברים הכי משמחים שקרו כאן. ליקטנו עבורכם את מקומות הנכונים להשיג בהם את כריכי קציצות הבקר הקטנים והשמנוניים האלה. יאללה תחליקו

קטנים אבל גדולים, הסליידרים של אמריקה. צילום: אנטולי מיכאלו
קטנים אבל גדולים, הסליידרים של אמריקה. צילום: אנטולי מיכאלו
27 במרץ 2017

מתקפת הסליידרים היא הדבר הכי חמוד שצנח על חובבי המנצ'יז התל אביבי בזמן האחרון: המבורגר קטן ומספק למי שלא רוצה להתחזר, אבל עם אופציה להגדלה ולהרחבה עד לרמת שחיתות מטורפת. "סליידר הוא המבורגר קטן במשקל 80־120 גרם", אומר השף עומר מילר. "חוץ מהמשקל הוא נבדל מהמבורגר רגיל גם בכך שלקציצה אין דרגת עשייה".

הסליידר נולד בשנת 1921 ברשת הפאסט פוד האמריקנית White Castle ועלה אז 15 סנט. בשנת 2014 בחר בו ה"טיים מגזין" כהמבורגר המשפיע ביותר בכל הזמנים, יותר מביג מק ו־Whopper. שם הכריך נובע מהפועל slide, "להחליק", ומתייחס לשמנוניות שגורמת לסליידר להחליק בכל מקום שבו הוא נמצא: על הגריל, מהקופסה שליד ומשם בקלילות אל הבטן. מאז המצאתו נקבע לסליידר פורמט אחיד של קציצת בקר דקה ומרובעת בלחמנייה מרובעת עם בצל מטוגן ומלפפון חמוץ. במהלך השנים התרופפו גבולות הגזרה, וזה מה שיצר פילוג אידאולוגי: הטהרנים טוענים שסליידר אמיתי מכינים רק מבשר בקר, ושאדי הבצל הם שמטגנים את הקציצה, לא פחות מאשר הפלנצ'ה. הטהרנים פחות אומרים שמיני המבורגר וסליידר הם היינו הך ומוכנים להכניס להגדרה גם קציצות סרטן ועוף. בארץ הקודש מוטיב הגודל נשמר, אבל התוכן פתוח לפרשנות אקלקטית.

אגאדיר

באגאדיר הגדילו ראש והלכו על שני סוגים של סליידר'ס, כדי שכולם יהיו מרוצים. האחד הוא בשרי (70 גרם) שמגיע עם שלוש תוספות מלמעלה: אבוקדו, בצל מטוגן ופטריות (66 ש"ח לשלוש יחידות) ואילו השני נותן מענה לצמחונים: המבורגר על בסיס פטריות שמפניון, פורטובלו ושבבי סויה (70 גרם) וגם הוא מגיע עם אותן שלוש תוספות לבחירה (59 ש"ח לשלוש יחידות).

סליידר באגאדיר. צילום: יח"צ
סליידר באגאדיר. צילום: יח"צ

לכל סניפי אגאדיר

אמריקה

במתחם של צביקי עשת הלחמנייה מרובעת כמו במקור, אבל התוכן מגוון ועשיר הרבה יותר. אפשר לבחור בין קריספי צ'יקן סליידר לצ'יזבורגר סליידר עם בצל מקורמל וצ'דר, סליידר פורק בלי וסליידר סרטן רך שריון – כולם מושחתים לתפארת. לצמחונים יש סליידר בצל מטוגן במילוי ראגו פטריות וצ'דר טוב לכשעצמו (28־34 ש"ח).

אמריקה

סליידרים באמריקה. צילום: בן יוסטר
סליידרים באמריקה. צילום: בן יוסטר

בנדיקט

הרשת שפתוחה 24/7 וחרטה את ארוחות הבוקר על דגלה, מחברת את הסליידר לקונספט הבייקון אנד אגז. בהזמנת סליידרס בייקון וצ'דר תקבלו שלוש לחמניות מרוחות בחמאה וחרדל ובתוכן ביצה מקושקשת, רצועות בייקון פריכות וגבינת צ'דר מותכת. לפי מיטב המסורת האמריקאית, המנה מוגשת עם צ'יפס (67 ש"ח).

בנדיקט בן יהודה | בנדיקט רוטשילד | בנדיקט שרונה

גם בבנדיקט הולכים על סליידר. צילום: נמרוד סונדרס
גם בבנדיקט הולכים על סליידר. צילום: נמרוד סונדרס

גריג

השף עידו פיינר שמר על השם סליידר כדי לתת לאורחים מושג במה מדובר, אך מבחינת מרכיבים וטעמים תמצאו פה את מטבחי אירופה שאליהם הוא מתחבר: לחמנייה פריכה ושחומה שנאפית במקום ובתוכה פרוסות דקיקות של פסטרמה עגל מתוצרת בית במשקל 120 גרם וחרדל מעקצץ. התוספות ליד מרפררות למקור אך בגרסה אלגנטית – קורנישונים, בצלצלים כבושים וצ'יפס דקיק וקראנצ'י שגונב את ההצגה (45 ש"ח).

גריג

סליידר פסטרמת עגל של גריג. צילום: שי שבח
סליידר פסטרמת עגל של גריג. צילום: שי שבח

דאבל סטנדרט

התפריט בבר הקוקטיילים של המיקסולוג יותם שילה מיועד לתמוך באלכוהול מבלי להאפיל עליו. הסליידר לקרניבורים הוא שני מיני בורגרים במילוי בשר בקר בבישול ארוך (90 גרם האחד) ובצל מקורמל, שמוגשים עם צ'יפס (54 ש"ח). בתוספת תשלום אפשר להוסיף אמנטל או גבינה כחולה. הגרסה הצמחונית מבוססת על פטריות: שתי לחמניות מיני במילוי פטריות פורטובלו קצוצות וגבינת בושה עזים עם תוספת צ'יפס (48 ש"ח).

דאבל סטנדרט

דאבל סטדנרט, מיני פורטובלו סליידר. צילום: גאיה סעדון
דאבל סטדנרט, מיני פורטובלו סליידר. צילום: גאיה סעדון

דא דא ודא

כחלק מתפריט חדש יצר השף עינב אזגורי עם מנהלי המטבח החדשים טל פרקש ודודי מרטין סליידר סופר מושחת: לחמניית בריוש רכה, מתקתקה ומרובעת ובתוכה שני המבורגרים במשקל כולל של 160 גרם, גבינת צ'דר מותכת, ריבת בצל וציר בקר. אם זה לא מספיק, המחיר כולל צ'יפס או תפוח אדמה אפוי במלח גס (56 ש"ח).

דא דא ודא

מאריס

דוכן הדגים ופירות הים בשוק צפון מציע סליידר סרטנים: המבורגר עשוי מבשר סרטנים, שרימפס, עשבי תיבול וצ׳יפוטלה בלחמניית חמאה עם צ׳ימיצ׳ורי ורוטב טום יאם הום מייד. הקציצה אוורירית, פיקנטית וכיפית אבל בגזרת הלחמנייה המחוממת יש מקום לשיפור. הסליידר מוגש כיחיד או כפול (25/50 ש"ח).

מאריס סביצ'ה בר

מוזס

המיני מי של מוזס היה פה הרבה לפני שהסליידר עשה עלייה, אבל תואם לקטגוריה במסגרת הפרשנות הרחבה והמשקל הזעיר. מדובר בשלושה המבורגרים (100 גרם כל אחד): מיני ארטבורגר ומיני בקר קלאסי קבועים, ומיני חובק עולם מתחלף שיגרום לכם לחזור בגלל אלמנט ההפתעה – קריביאן צ'ילי בורגר עם קטשופ צ'ילי ואננס צלוי, אטאטורק בורגר מתערובת פרגית, כבש ועגל, פרנצ'בורגר עם גבינה כחולה וגבינת עזים ועוד (66 ש"ח).

מוזס רוטשילד | מוזס סטיישן | מוזס רמת החייל

מוזס מיני מי. צילום: דן לב
מוזס מיני מי. צילום: דן לב

סוסו אנד סאנס

בדוכן של עומר מילר יש שני סוגי סליידרים: קלאסי מתערובת בשרים מהמיט מרקט, והמבורגר מאותה תערובת בתוספת טלה (80/20), מוח עצם, צ'דר או חזה אווז מעושן. על הקציצות – 120 גרם האחת, שמוגשות כסינגל או כדאבל – אפשר להעמיס מתוך רשימת תוספות אינסופית כמעט, כך שכל מנה היא בעצם הוט קוטור תואם לחך הפרטי. הלחמניות סופגות את הטעמים והתוצאה היא ביס נפלא.

סוסו אנד סאנס

סוסו אנד סאנס בקטנה. צילום: אנטולי מיכאלו
סוסו אנד סאנס בקטנה. צילום: אנטולי מיכאלו

ספייס האוס

בבר הקוקטיילים של המיקסולוגים יותם שילה (דאבל סטנדרט) ודן קרייצר מגישים סליידרס כמעט קלאסיים: זוג בייבי בורגרים (80 גרם ליחידה) שמוגשים על לחמניית המבורגר קטנה בתוספת חסה, עגבנייה ותוספת צ'יפס בצד (54 ש"ח). כדי להפוך את המנה לצ'יז סליידר אפשר להוסיף גבינה בעלות של 10 ש"ח. ריפוד מוצלח לבטן כדי שאפשר יהיה להמשיך לשתות.

ספייס האוס

Steve's Food Bar

הגלגול הנוכחי של המקום שנקרא בעבר אוגי'ז השכיל לשמר את הסליידר, אחת המנות הכי מוצלחות בתפריט. הבסיס הוא קציצת בקר במשקל 70 גרם שמוגשת בכל פעם בצורה אחרת: בבראנץ' – שתי לחמניות עם צ'יפס, סלטון קולסלאו וחמוצים (62 ש"ח), בצהריים – דאבל בלחמנייה עם צ'יפס ושתייה (49 ש"ח), ובערב – סינגל, דאבל או טריפל בלחמנייה אחת בתוספת צ'דר, מיונז חלפיניו, רוטב ברביקיו ביתי וסלטון קולסלאו וחמוצים (48/38/28 ש"ח). עסיסי והכי וליו פור מאני בכל שעה שלא תגיעו.

Steve's Food Bar