פסטיבל המבורגרים מושחת בדיקסי ועוד חדשות אוכל עסיסיות

פופ אפ אלכוהולי חדש, פסטיבל המבורגרים בדיקסי וחגיגות יום הטקילה ברחבי העיר: חדשות האוכל שיסדרו לכם את השבוע

בנדיקט פרנץ' בורגר בדיקסי (צילום: אסף רזון)
בנדיקט פרנץ' בורגר בדיקסי (צילום: אסף רזון)
19 ביולי 2016

ג'וסי לוסי בדלישס בר

ההמבורגר המפורסם, ג'וסי לוסי, שהתפרסם בזכות הגבינה הנמסה והבשר העסיסי נוחת בדוכנים של הדלישס בר בשוק הנמל ושוק צפון. למנות הקלאסיות של המקום מצטרף ג'וסי לוסי קלאסי במילוי צ'דר (59 ש"ח) וג'וסי לוסי גורמה במילוי גאודה ובזיליקום (59 ש"ח). שני ההמבורגרים מחוזקים ברוטב איולי חרדל ואיולי שום דבש. תוספת פוטטוס תעלה את המחיר ל-69 ש"ח.

דלישס דלי בר, שוק הנמל (האנגר 12) תל אביב, ראשון 10:00־16:00, שני־חמישי 9:00־20:00, שישי 9:00־16:00, שבת 10:00־19:00, 7365174־03 | שוק צפון (ראול ולנברג 20) תל אביב, ראשון־חמישי ושבת 10:00־22:00, שישי 9:00־16:00, 5535448־03

פסטיבל ההמבורגרים השנתי של דיקסי

אחרי ההצלחה המסחררת בשנה שעברה, מסעדת דיקסי החליטה להשיק שוב פסטיבל המבורגרים מיוחדים שיקח אתכם לטיול מסביב לעולם בין שתי לחמניות. לכל המבורגר הותאם צ'ייסר (10-15 ש"ח) שמתאים לטעמיו העזים. בתפריט: בנדיקט פרנץ' בורגר – האם, ביצה עלומה והולנדייז בלחם בריוש תוצרת ביתי מוגש עם טבעות בצל (69 ש"ח); שרימפבורגר  – המבורגר (200 גרם) עם שרימפס בחמאה ושום. מוגש עם קלאמרי מטוגן ואיולי בזיליקום (79 ש"ח); דונאט בורגר (250 גרם) מושחת במיוחד: דונאט תוצרת בית עם גבינת צ'דר ובייקון, מוגש עם תוספת לבחירה (84 ש"ח); ביף ריבת בצל (200/250 גרם, מוגש ללא לחמנייה) עם ריבת בצל, שום קונפי, גבינת צאן ורוטב יין אדום. מוגש עם תוספת לבחירה (61/66 ש"ח) ועוד.

פסטיבל המבורגרים בדיקסי, ראשון־שישי 12:00־23:30, החל מה-25.7

ביף בורגר ריבת בצל בדיקסי (צילום: דניאל לילה)
ביף בורגר ריבת בצל בדיקסי (צילום: דניאל לילה)

יום הטקילה הבינלאומי

כמו נוטלה, מקרונים וסושי – מסתבר שגם לטקילה יש יום בינלאומי שנחגג ברחבי העולם (רשמו לפניכם: 24.7). במסגרת החגיגות המסעדות דלאל, מסה, קוואטרו ויאכט קלאב יכינו את הגרסה המקסיקנית לבלאדי מרי (במקור עם וודקה) עם טקילת פטרון בסגנון ייחודי לכל מסעדה. במסה יוסיפו הרבה כוסברה (54 ש"ח), בדלאל הדרינק ישודרג עם עגבניות שרופות (44 ש"ח), בקוואטרו תקבלו את הקוקטייל עם גספצ'ו עגבניות תמר (54 ש"ח) וביאכט קלאב ה"בלאדי מריה" תוגש עם הרבה פלפל חריף (45 ש"ח). הקוקטיילים יוגשו במסעדות לאורך סוף השבוע בלבד. רק אל תקפיצו עם ספרייט.

יום הטקילה הבינלאומי, 21-23.7 במסעדות הנבחרות

תפריט סנגריות בדייגו סאן

המזללה הלטינית-אסייתית ברחוב המשביר מכניסה משב רוח ספרדי לתפריט האלכוהול הצבעוני שלה. אל המרגריטות הקפואות וקוקטיילי הג'ין מצטרפות ארבע סנגריות על בסיסי אלכוהול שונים, כשכל סנגריה עוברת תהליך השרייה למיצוי טעמים אידיאלי. בתפריט: סנגריה דובדבנים עם רוזה, צ'רי ברנדי ולימון (48 ש"ח), סנגריה סאקה עם סאקה ניגורי אוזוקי, וודקה ומיץ אננס (48 ש"ח), סנגריה מלון ומלפפון על בסיס יין לבן וג'ין (48 ש"ח) וסנגריה מנגו וטימין על בסיס יין לבן וברנדי (48 ש"ח). מלבד גרסת הסאקה המפתיעה, שאר הסנגריות נעות על קו המתוק עד מתוק מאוד ומזכירות בעיקר מיץ פירותי עם אלכוהול – אחלה דרינק למי שאוהב לאזן את המנות החריפות שמציע תפריט האוכל של הדייגו סאן.

דייגו סאן

סנגריות בדייגו סאן (צילום: נמרוד סונדרס)
סנגריות בדייגו סאן (צילום: נמרוד סונדרס)

קוקטיילים על הגג

על הגג של מלון קרלטון, בסמוך למסעדת בלו סקיי של מאיר אדוני, הוקם בר קוקטיילים לרגל הקיץ. הפופ אפ האלכוהולי ממשיך את קו הדרינקים של אחיו הקטן, האספרנטו, שממוקם 15 קומות מתחתיו בצמוד לחדר האוכל של המלון. מאחורי הקלעים עומדים נדב רפפורט וקבוצת ג'ספר שרקחו תפריט קייצי עם קוקטיילים כמו סנגריה על בסיס אפרול (65 ש"ח) פינה קולדה קלאסית (69 ש"ח), מוסקו מיול (69 ש"ח) ודרינק הבית "קרלטון אייס טי" שמורכב מג'ין, תה אפרסק ומלפפון (65 ש"ח). הכי תמונת שקיעה לאינסטוש.

בר קוקטיילים על הגג של מלון קרלטון, אליעזר פרי 10 תל אביב, ראשון־חמישי 19:00־אחרון הלקוחות, שישי־שבת 19:00־24:00, 2693654־052

קוקטיילים על גג מלון קרלטון (צילום: נועה סרוסי)
קוקטיילים על גג מלון קרלטון (צילום: נועה סרוסי)