צפונבון בונבון

לא פחות מחמישה מקומות חדשים נפתחו בחודש האחרון בשכונות הצפון. האם מדובר בהתעוררות קולינרית או שמא זו יד המקרה? שירי כץ אפסנה את הג'יפ שלה בחניה, לקחה זוג אופניים מצ'וקמקים ויצאה לגלות מה יש לאכול בצפון העיר

פחמימות הן האוייב, בייקרי 19. צילום: אנטולי מיכאלו
פחמימות הן האוייב, בייקרי 19. צילום: אנטולי מיכאלו
27 באוקטובר 2013

בפרברים השמנמנים של העיר שבהם הישיבה בחוץ לא כרוכה בניחוחות ביוב או אשפה בארומה של זלזול מוניציפלי – שם היינו מצפים למצוא המוני מסעדות ובתי אוכל משגשגים. אבל במציאות, הפרברים הצפוניים סבלו לאורך שנים ממיעוט מסעדות, ומתוך המעט עלה שעמום ולפעמים אפילו עלבון לסועדים. אלא שהשנה האחרונה עומדת בסימן התעוררות קולינרית גדולה. גרינברג ביסטרו פתח אופק שלם של גבעולי אספרגוס חלוטים ומוס שוקולד בדליים לתושבי אזורי חן; האחים צוק הרחיבו את המעדנייה שלהם לכדי מסעדה שהפכה למוקד אטרקטיבי לקרניבורים מכל רחבי גוש דן הנוהרים למרכז המסחרי השכונתי המפוהק ברחוב זריצקי; ביתא קפה (שתמיד הייתה מגדלור לפודיז ברמת אביב) שילשה את כוחה עם שני בתי קפה נוספים, כשבית הקפה שפתחו בצהלה זכה גם למעדנייה; אנינה ממשיכה להציע אווירה נעימה ואוכל טוב; ומטילדה הוותיקה ממעוז אביב עברה שיפוץ יסודי. יצאנו לרכיבה על אופניים לאורך רחובות של פטוניות, פילאטיס, ופורד אקספלורר בשביל לגלות את המקומות החדשים שנפתחו בצפון העיר.

בייקרי 19

שעת בוקר מאוחרת. שלוש נשים דקיקות שרועות על כיסאות ומנהלות ויכוח על פילאטיס. בעוד הן מסתפקות בקפה, הוויטרינה הפנימית של בייקרי 19, בית הקפה־בולנז'רי החדש במרכז שוסטר ברמת אביב, עמוס מגשי מאפי בוקר יפהפיים: דניש שוקולד (14 ש"ח) ולצדו מבחר קישים (29־79 ש"ח תלוי בגודל) ומאחוריהם מדפים של לחמי שאור, שיבולת שועל, כוסמין ולחם מתובל (18־25 ש"ח). במקרר מוצגים ממרחים ביתיים (לדוגמה ממרח עגבניות מיובשות ואגוזים), ריבות (18־25 ש"ח) ועוגיות מקרון צבעוניות (37 ש"ח לעשר יחידות). לפני כשנה וחצי נפתח הסניף הראשון של בייקרי 19 בצהלה (ברחוב וייסבורג 19, ומכאן השם), לאחרונה נפתח בית הקפה ברמת אביב, ובמהלך השבועות הקרובים ייפתח סניף נוסף ברחוב שטרייכמן בגוש הגדול. פוקאצ'ה מאורכת בוקעת מהתנור בניחוח של גבינת עזים ומעלה את השאלה: הלקוחות בבית הקפה ללא ספק נתונים תחת משטר קפדני של פחמימות, אז מי ירשה לעצמו לאכול אותה?

בייקרי 19, אחימאיר 15 מרכז שוסטר, 9603090־03, ראשון־חמישי 6:30־21:00, שישי 6:30־16:00

בייקרי 19, שטרייכמן 6 הגוש הגדול, ראשון־חמישי 6:30־21:00, שישי 6:30־16:00

המטבח

אתי בר ניהלה כמה סניפים של ארומה בתל אביב כולל זה בשינקין, עד שהחליטה שהיא רוצה מקום משל עצמה. השפית מירב שפילמן גדלה בתוך המטבח האורפלי, עבדה בארצות הברית ובארץ אצל השגריר האמריקאי והקונסול הבריטי, והיא בעלת קייטרינג. מכיוון שבר ושפילמן הן אחיות, הן החליטו לשתף פעולה ולפתוח יחד את המטבח במרכז שוסטר, בעוד האחים שלהן פתחו את המזנון בתחנת הרכבת בירושלים. האחיות הקימו מסעדה־בית קפה בסגנון קליפורני, ובהתאם לסיפור האישי של הבנות ארוחות הבוקר במקום הן רב לאומיות: ירושלמית עם מבחר גבינות ומתבלים, איסטנבולית עם שקשוקת תרד, קטלונית עם פריטטה ועוד (48־56 ש"ח לארוחה). הבראנצ'ים מוגשים לאורך כל שעות היום וכוללים מנות כמו קרפ שיפון וביצת עין, פילאס תרד וביצת עין, סלמון מעושן על טוסט בריוש ולחם פודינג ומסקרפונה (36־42 ש"ח). יש שם גם מבחר יפה של מזטים המתאימים לכל גחמה: חומוס, חלומי, וטרטר סלמון (החל ב־26 ש"ח), וכן כריכים, סלטים ומנות מהמחבת, והמנה שבר הכי ממליצה עליה היא תבשיל קציצות דגים ברוטב עגבניות (56 ש"ח). אבל זאת בכל זאת מדובר ברמת אביב, אז יש גם מנות ילדים וגביית תשלום נוסף על סלסילת לחם.

המטבח, אחימאיר 29, 6318969־03, ראשון־חמישי 8:00־23:00, שישי 8:00־15:00

בראנצ'ים בכל שעות היום, המטבח. צילום: אנטולי מיכאלו
בראנצ'ים בכל שעות היום, המטבח. צילום: אנטולי מיכאלו

Bundle Café

עמדת הטוטו־לוטו המזדקנת ברמת אביב הישנה הפכה במהלך החודשים האחרונים לבית קפה־קיוסק מלבב במיוחד. הרחבה הקטנה שבחזית הקיוסק נראית כמו כיכר אירופית זערורית עמוסה בשולחנות ישיבה מתכתיים. שלושת השותפים במקום יצרו דינמיקה שכונתית מיוחדת (ולמעלה מאלף לייקים בפייסבוק), ויש שם ארוחות בוקר לילדים ולמבוגרים, פרנץ' טוסט עם סלט פירות (35 ש"ח), מבחר גדול של סלטים (החל ב־25 ש"ח), כריכוני ביס (15ש"ח), כריך רוסטביף (23 ש"ח), עוגות, עוגיות ומנות ייעודיות לטבעוניים. תוכלו להצטייד במקום גם בתיקי פיקניק מלאים כדי שתוכלו לזלול על איזו פיסת דשא, ומי טוב כמוהם יודע שפינות ירוקות לא קשה למצוא שם. בצד יש פינה שקטה לעבודה עם מחשב ודוכן עציצים לרכישה הביתה, והם משלימים נקודה שכונתית קטנה ופשוטה.

Bundle Café, ברודצקי 50, 7448288־03, ראשון־חמישי 7:00־23:00, שישי 7:00־14:00, שבת 9:00־23:00

 

 Chimpksy

בכניסה לחנות הלחמים־מעדנייה החדשה שברמת אביב תלויה תמונת הסעודה האחרונה שהסועדים בה הם קופים. למקום קוראים צ'ימפסקי על שם השימפנזה הקומוניקטיבי מאוניברסיטת קולומביה. בהתאם לכך ילדי השכונה יכולים למצוא פה צעצועי קופיפים לשחק בהם בזמן שההורים רוכשים לחמים מהמבחר של מאפיית המוציא לחם: לחם שבעה דגנים, לחם כפרי, לחם זיתים, ולחם עגבניות מיובשות וזרעי כוסברה (החל ב־18 ש"ח לכיכר, חלה ב־14 ש"ח) וכן ממרחים, קונפיטורות, שמני זית (החל ב־25 ש"ח), פולים של קפה מאורו (140 ש"ח לשקית של ק"ג) ועוגיות ועוגות ללא סוכר ובקרוב גם ללא גלוטן.

Chimpksy, ברודצקי 13, 6496669־03, ראשון־חמישי 6:30־20:00, שישי 6:30־14:00

Burgerim

בורגרים, רשת ההמבורגריות שהתחילה את דרכה ברחוב הרצל פינת הברקפסט קלאב יוצאת אל הפרברים הצפוניים ופותחת סניף חדש ברמת אביב. הארוחות מורכבות מזוג המבורגרים (43 ש"ח לארוחה הכוללת תוספת) או משלישיית המבורגרים (כל המבורגר במשקל 80 גרם, 53 ש"ח לארוחה) במארז סגור בלחמנייה. הייחוד של הרשת בכך שהקציצות מגיעות בטעמים: מרגז בקר פיקנטי, כבש, בקר, סמוקי עשוי בקר מעושן, קציצה צמחונית, עוף מתובל ונתח קצבים. בבורגרים מציעים גם סלטים (29 ש"ח), כריכים (31 ש"ח) וארוחות ילדים של שניצלונים וצ'יפס (35 ש"ח). מעניין אם בורגרים תגרום לסטודנטים לצעוד את כל הדרך מהאוניברסיטה אל מרכז שוסטר.

Burgerim, אבא אחימאיר 17 מרכז שוסטר, 5090901־03, ראשון־חמישי 11:00־24:00, שישי 11:00־15:30