"שמנמונת": בית קפה שכונתי שיודע לדבר היפסטרית

עם וויסקי טרום זיקוק, פטפון בולט וציור ענק של פרדי מרקורי - "שמנמונת" מאיים לכבוש את כל הקהלים

שמנמונת. צילום: אנטולי מיכאלו
שמנמונת. צילום: אנטולי מיכאלו
24 ביוני 2015

שמנמונת הוא בית קפה שכונתי חדש שמדבר היפסטרית. במרכז הקפה ניצב פטפון ומעליו כוורת תקליטי ויניל, ושם המקום מופיע על התפריט גם בערבית. מכאן העיצוב גולש לכיוון לירדי עם ציור קיר ענקי של פרדי מרקורי בפנים ופנסי תאורה ורודים בחוץ. התפריט המושקע והדקדקני הוא של השף לי שומרון, שעבד עם בנצי ארבל על ההקמה של סורא מארה ושמסייע במקביל לעבודתו בשמנמונת בבניית התפריט של מבשלת הוויסקי התל אביבית מילק אנד האני.

שומרון הקים את בית הקפה עם אחיו אלדד שומרון שמנהל את הפלור, ועם קאי צור וג'ייסון דנינו הולט. למטבח מייעץ האב אילן שומרון – שעוסק בקייטרינג ובייעוץ קולינרי לארגונים. התפריט נפתח בארוחות בוקר של קרואסון סלמון או בייקון וביצה (28 ש"ח), כריכים, סלטים, מזטים של ארטישוק בגריל, או פטה כבדים (24־26 ש"ח); ובמנה גדולה שהיא למעשה ארוחה לכל דבר – תבשיל גרגירי חומוס עם או בלי בשר על עצם, מולים, המבורגר שמנמן מבשר טרי שיוצא עם גבינת צ'דר, נקניקיות או שניצלים ושלושה סוגים של פסטה (40־52 ש"ח). במתוקים תמצאו רפרפת הבנויה כשכבות בצנצנת של פודינג שוקולד, קצפת, מסקרפונה ופירות יער, עוגות ועוגיות (13־27 ש"ח). הוויסקי של מילק אנד האני נמכר כאן בגרסה מזוקקת לפני שהייה בחבית (15 ש"ח), לצד קוקטיילים, מבחר בירות מהחבית ויין אדום או לבן.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

מאחורי האריזה הגולמית המתעתעת של שמנמונת מתחבאים טיפוסים אובססיביים המכוונים לקולינריה עילית במחירי שכונה. הקהל המגוון מאוד שכבר פוקד את המקום יוצר תמהיל מהסוג שג'ייסון דנינו הולט יכול להפוך בקלות לחומרי יצירה בהצגה הבאה.

לבית הקפה שמנמונת