מתכון לחציל – מסעדת זכאים

רוצים לדעת אם כשמו כן הוא? הפשילו שרוולים וכנסו למטבח - מסעדת זכאים עם מתכון ל"חציל ממש טעים"

חציל ממש טעים, זכאים. צילום: חיים יוסף
חציל ממש טעים, זכאים. צילום: חיים יוסף
14 בנובמבר 2013

המצרכים (למנה אחת):

  • חציל בלאדי בינוני שרוף על להבה פתוחה וקלוף
  • 4 עגבניות אדומות מאוד קלופות וחתוכות גס
  • 5 שיני שום קלופות חתוכות גס
  • פלפל חריף אחד קרוע ביד 
  • מעט שמן זית 
  • מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

את הפלפלים מטגנים בסיר כבד במעט שמן זית עד להשחמה. מוסיפים את שיני השום עד שריחם עולה באוויר, ומייד מכניסים פנימה את העגבניות. ממתינים כדקה עד לרתיחה. ממליחים מעט ומערבבים עד שמתקבל רוטב. מכניסים לסיר איליו את החציל הקלוף, ממליחים קלות ומכניסים לתנור שחומם לחום המירבי (רצוי חום עליון בלבד) עד להשחמה של החציל. רצוי להגיש עם טחינה חריף וחתיכת חלה לנגב בה את הכל.